Πασχαλινές φωλιές – κουλουράκια

Η συνταγή που σας υποσχέθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση είναι εδώ!!!
Τις φωλίτσες αυτές τις κάναμε στο σχολείο. Στην ουσία είναι ένα στρογγυλό κουλουράκι με κενό στην μέση, μέσα στο οποίο βάλαμε το αυγουλάκι. Εξού και η πασχαλινή φωλίτσα.

Δεν έχω δοκιμάσει πιο νόστιμο και πιο μυρωδάτο κουλουράκι… και είναι και από τα πιο υγειινά, μιας και δεν περιέχει καθόλου βούτυρο ή μαργαρίνη. Όποιος τα φτιάξει, θα με θυμηθεί!!! Πιστέψετε με, κάντε μισή δόση, και αν δεν τα φάτε όλα με την μία, να μην με λένε Ευδοκία!!! χεχεχεχε έκανα και ρίμα!!!!

Πασχαλινές φωλιές, υλικά
750 γραμμάρια γιαούρτι (πλήρες ή με λίγα λιπαρά.. ό,τι επιθυμείτε)
30 κουταλιές γάλα (βγαίνει περίπου 1,5 κούπα καφέ, πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)
30 κουταλιές λάδι (βγαίνει περίπου 1,5 κούπα καφέ)
375 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ή να την αντικαταστήσετε με μαύρη)
3 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι αλάτι
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσης (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι ολικής άλεσης)
750 γραμμάρια κουάκερ (και 2 πακέτα ολόκληρα να βάλετε, ακόμη καλύτερα)
3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Τα συγκεκριμένα κουλουράκια είναι υγειινά από την φύση τους γιατί δεν περιέχουν βούτυρο και έχουν κουάκερ, που είναι πολύ καλό για τον οργανισμό μας. Εάν θέλετε να το κάνετε πιο ελαφρύ, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα υλικά που μπορείτε, με λάιτ ή ολικής άλεσης, όπως σας έχω υποδείξει στις παρενθέσεις. Προσωπικά, επειδή στο σχολείο τα κάναμε κανονικά, αύριο που θα τα φτιάξω, θα τα κάνω με λάιτ γιαούρτι, λάιτ γάλα, μαύρη ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης. Επίσης, για να λιγοστέψω το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσω, αντί για 750 γραμμάρια κουάκερ, θα βάλω 1 κιλό, δηλαδή 2 των 500 γραμμαρίων. Το κουάκερ έχει την ιδιότητα να τραβάει υγρά και να φουσκώνει, οπότε θα αυξήσω το κουάκερ και μετά θα προσθέσω το αλεύρι στο πλάσιμο. Θα γίνουν τέλεια και θα μοσχομυρίσει το σπίτι!

Καλή επιτυχία!!!!!

2 comments on “Πασχαλινές φωλιές – κουλουράκια

  1. Τι όμορφα!!θα ξετρελλάθηκαν τα μικρούλια!
    Καλή Ανάσταση!! Καλό Πάσχα! Να περάσεις υπέροχα τις Αγιες μέρες με την οικογενεια σου!!!

  2. Demi μου αν ξετρελάθηκαν λέεεεει!!!! Όλη την ώρα ρωτούσαν πότε θα φάνε τα κουλουράκια!!!

    Καλή Ανάσταση και σε σένα καλή μου!!!
    Καλά να περάσεις!!!!

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s