Συνοπτική ερμηνεία των πλανητών


Οι αναφερόμενες έννοιες των πλανητών είναι μόνο μερικές λέξεις κλειδιά, διότι αντιπροσωπεύουν και πολλές άλλες έννοιες). Ο κάθε πλανήτης αντιπροσωπεύει μια λειτουργία ή ένα ενδιαφέρον. Ανάλογα της θέσης του, δηλαδή σε ποιο ζώδιο βρίσκεται, μας πληροφορεί με ποιο τρόπο εκδηλώνεται αυτή η λειτουργία ή το ενδιαφέρον.

Ο ΗΛΙΟΣ
Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την φύση του ανθρώπου, τη ζωτική δύναμη, τη θέληση για δημιουργία και την αυτοέκφραση. Είναι το σημείο που τονίζουμε στη ζωή μας (ανάλογα με τον τομέα στον οποίο βρίσκεται), ο πατέρας, ο σύζυγος (για τη γυναίκα), η διάκριση, τη καρδιά.
Κυβερνήτης του Λέοντα, είναι σε αδυναμία στον Υδροχόο. Βρίσκεται σε έξαρση στον Κριό και σε πτώση στο Ζυγό.
Ο κύκλος του γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί ένα χρόνο. Παραμένει περίπου ένα μήνα σε κάθε ζώδιο.


Η ΣΕΛΗΝΗ
Το δεύτερο από τα «φώτα», αντιπροσωπεύει το συγκινησιακό μας επίπεδο, τη μητρότητα, τη σύζυγο (για τον άνδρα), την οικογένεια, τη πατρίδα, τη βρεφική ηλικία, καθώς και τη γεροντική, τον ψυχισμό μας, το παρελθόν, τη γονιμότητα και το στομάχι. Είναι κυβερνήτης του Καρκίνου και σε αδυναμία στον Αιγόκερω. Έχει την έξαρσή της στον Ταύρο και τη πτώση της στο Σκορπιό.
Ο κύκλος της γύρω από τον ζωδιακό διαρκεί περίπου είκοσι εννέα ημέρες.

Ο ΕΡΜΗΣ
Συμβολίζει την σκέψη, τον λόγο και την επικοινωνία. Αντιπροσωπεύει τις διαπραγματεύσεις, τα γραπτά και τα βιβλία, τα αδέλφια, τις μικρές μετακινήσεις, τα πρώτα σχολικά χρόνια, την εφηβεία, τα νεύρα και τη κίνηση.
Είναι κυβερνήτης στους Διδύμους και στη Παρθένο και σε αδυναμία στον Τοξότη και τους Ιχθείς.
Η περιστροφή του γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί ογδόντα οκτώ ημέρες.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Είναι το αίσθημα της αγάπης, του αποκτήματος, της αισθητικής και της τέχνης. Δείχνει την ανάγκη της αρμονίας (ή την έλλειψή της), τα αρώματα, τα λουλούδια, τις
ωραίες γεύσεις, την κοινωνικότητα. Για τον άνδρα, συμβολίζει τι είδους γυναίκα τον έλκει. Ακόμη, σχετίζεται με τη φλεβική κυκλοφορία, το λαιμό, τα νεφρά και τις ορμόνες Είναι κυβερνήτης στον Ταύρο και τον Ζυγό, σε αδυναμία στο Σκορπιό και τον Κριό, σε έξαρση στους Ιχθείς και σε πτώση στη Παρθένο. Η περιστροφή της γύρω από τον ζωδιακό, διαρκεί διακόσιες είκοσι πέντε ημέρες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο πατώντας εδώ http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=17

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s