Σχολείο Αφηγηματικής Τέχνης


untitled-1.jpgΤο «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» ανακοινώνει την ίδρυση του πρώτου «Σχολείου Αφηγηματικής Τέχνης» στην Ελλάδα.

Το «Σχολείο Αφηγηματικής Τέχνης» θα λειτουργήσει στην Αθήνα και θα φιλοξενηθεί στους χώρους του «Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης» στην Πλάκα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε τέσσερις κύκλους μαθημάτων που θα  ολοκληρωθούν  το 2009.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα καλύψει τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαϊου 2008. Τα μαθήματα θα γίνονται δύο Σαββατοκύριακα το μήνα.

Ορισμένοι από τους βασικούς στόχους του σχολείου είναι: 
1.Πολύπλευρη προσέγγιση της Αφηγηματικής Τέχνης σε θεωρητικό και εφαρμοσμένο  επίπεδο. 
2. Επαφή με βασικές έννοιες της Αφηγηματικής Τέχνης. 
3. Ανάπτυξη θεμελιωδών τομέων της αφηγηματικής ικανότητας και επάρκειας των εκπαιδευομένων.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων έχουν κληθεί να διδάξουν στο Σχολείο, Πανεπιστημιακοί και Καλλιτέχνες με πολυετή πείρα σε τομείς όπως η Λαογραφία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Αφήγηση, Μουσική, Θέατρο, Αγωγή της Τέχνης του Προφορικού Λόγου.

Στο πλαίσιο συνεργασίας του «Κέντρου» με το Centre de Litterature Orale (CLIO) της Γαλλίας και τον πρωτεργάτη της αφηγηματικής τέχνης στην Ευρώπη, Bruno de la Salle, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική σύμπραξη του «Σχολείου Αφηγηματικής Τέχνης» και αντίστοιχα του «Atelier Fahrenheit 451». 
Παρόμοιες  συνεργασίες θα πραγματοποιηθούν και με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς.

Επίσης το «Κέντρο» συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της δια βίου μάθησης «GRUNDTVIG – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και σκοπό έχει να εντάξει τους μαθητές και δασκάλους του στον διαπολιτισμικό διάλογο και στην κινητικότητα που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στις χώρες- εταίρους (Ελλάδα, Ισπανία, Λεττονία, Δανία και Βουλγαρία).

Στο τέλος του εκπαιδευτικού  προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των μαθημάτων ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Όσοι  επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του «Σχολείου Αφηγηματικής Τέχνης» μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας την αίτηση τους έως την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση (e-mail): mythos@e-mythos.eu ή στο Fax: 2104313322. 
 
Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση (ταχυδρομική και ηλεκτρονική), τα τηλέφωνα επικοινωνίας και να συνοδεύεται από βιογραφικό του αιτούντος. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα: 2104313332 και 6977453597.

www.e-mythos.eu 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s