Πλανήτες και αντιστοιχίες στο ανθρώπινο σώμα


Άγχος και πως να απαλλαγείτε από αυτό!

Η Σελήνη στο ωροσκόπιό σας αντιπροσωπεύει το σώμα σας, καθώς και την υποσυνείδητη σκέψη. Η Σελήνη διαισθάνεται τη ευχαρίστηση και τον πόνο, είτε είναι συναισθηματικός, είτε σωματικός. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο μας, μας κρατάει υγιείς ή μας αρρωσταίνει.

Η Σελήνη δεν έχει δικό της φως, αλλά αντανακλάει το φως του Ηλίου και διοχετεύει τη δύναμη για ζωή που δίνει ο Ήλιος. Με τη σειρά της όμως, η ηλιακή ενέργεια εξαρτάται από τη Σελήνη για να εκδηλωθεί στους ζώντες οργανισμούς.

Ο Ήλιος κατευθύνει την ενέργειά του, διαμέσου των συνειδητών σκέψεων, στις ασυνείδητες της Σελήνης, και το αντίθετο. Μερικές φορές όμως τα πράγματα μπερδεύονται και διπλασιάζονται ή και πολλαπλασιάζονται, μηνύματα διαφωνιών στέλνονται και λαμβάνονται από τις συνειδητές σκέψεις και επίσης από τους γύρω μας. Οι αντιμετωπίσεις των θεμάτων αυτών προκαλούν άγχος και μετά φυσικά προβλήματα. Από αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσουμε να ερευνήσουμε μερικά, σε αυτό το άρθρο. Δεν θα αναφερθούμε σε κληρονομικές ή εκ γενετής καταστάσεις ή ασθένειες που προκαλούνται από θρεπτικές ελλείψεις ή από περιβαλλοντικά αίτια. Έχουμε προβλήματα με το σώμα μας, όταν δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε με ό,τι συμβαίνει γύρω μας και ταυτόχρονα στη ζωή μας.

Αυτός είναι ο τρόπος που το υποσυνείδητο συνεργάζεται με μερικές καταστάσεις, οι οποίες είναι απαράδεκτες σε κάθε planhtes-kai-antistoixies-sto-anthrwpino-swma.jpgσυνειδητή λύση της στιγμής και που είναι επίσης τόσο μεγάλης συναισθηματικής φύσης ή με τέτοιες συνθήκες ζωής οι οποίες θα πρέπει να βρουν άμεση λύση κι όχι να καθυστερήσουν μέχρι να αλλάξουν οι καταστάσεις ή να επουλωθούν τα συναισθηματικά τραύματα.

Μια ασθένεια δεν είναι εύκολη για εμάς τους ίδιους ούτε και για το περιβάλλον μας. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που σας προκαλούν τα προβλήματα υγείας.

Η αστρολογία αναφέρεται σε αυτό με τον πλανήτη και το ζώδιο που κυριαρχεί πάνω στα μέρη του σώματός μας και στην πορεία μας γενικά. Η μελέτη της ιατρικής αστρολογίας είναι πολύ δύσκολη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο θέμα αυτό. Μπορεί να βρεθούν αστρολογικές τάσεις για διλήμματα που έχουν σχέση με την υγεία. ΠΟΤΕ όμως μην επιτρέψετε μια μη αναγνωρισμένη επιστήμη να υποκαταστήσει την ΙΑΤΡΙΚΗ και δείτε με ιδιαίτερη καχυποψία αστρολόγους που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν/καθοδηγήσουν στο ότι έστω και ένα απλό κρυολόγημα θα υποχωρήσει ή θα περάσει μετά από λίγες μέρες επειδή υπάρχουν θετικές τάσεις στο ωροσκόπιό σας.

Όταν παρουσιάζεται ένα φυσικό πρόβλημα, καθορίστε ποιος πλανήτης ή ποιο ζώδιο κυριαρχεί στο άρρωστο μέρος του σώματος ή στη γενική αδιαθεσία. Μετά, σκεφτείτε για τον τομέα της ζωής ή τους ανθρώπους στη ζωή σας που κυριαρχούνται από αυτό το συγκεκριμένο ζώδιο ή πλανήτη. (Δεν χρειάζεται να έχετε μόνιμο αυτό το ζώδιο στο ωροσκόπιό σας.) Αυτό σας δίνει στοιχεία για τη ρίζα του προβλήματός σας. Προσπαθήστε να διαπιστώσετε τι συμβαίνει στη ζωή σας, σχετικά με αυτό το ζώδιο ή τον πλανήτη. Σημειώστε πότε άρχισε το πρόβλημα. Προσπαθήστε να καθορίσετε τι συνέβη γύρω σας, τι έχει σχέση με τον πλανήτη ή το ζώδιο που έχει μια αρνητική (μπλοκάρισμα ή αντίθεση) ενέργεια. Όταν διαπιστώσετε την αιτία του προβλήματος, πάρτε δραστικά μέτρα για τη θεραπεία, το ταχύτερο δυνατό επισκέπτοντας έναν γιατρό της κατάλληλης ειδικότητας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υποφέρετε από έναν πόνο στο αυτί, που είναι συνέπεια της κυριαρχίας του Κρόνου. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα, τους ηλικιωμένους κ.τλ. Υπάρχει κάποιο «βάσανο» ή κάποια ευθύνη που σας έχει κάνει δυστυχισμένους; Έχετε κάποιο πρόβλημα με κάποιο ηλικιωμένο άτομο, ίσως με ένα γονιό σας; Ίσως να μη θέλετε να ακούσετε αυτά που λέγονται. Όταν αντιμετωπίζετε την κατάσταση ή ακούτε τα γεγονότα και για την αλλαγή των καταστάσεων προς το καλύτερο, φαίνεται ότι ο πόνος στα αυτιά αρχίζει και ελαττώνεται. Μερικές φορές, αναγνωρίζοντας κάτι με το οποίο δεν μπορούσατε να συμβιβαστείτε, είναι αρκετό για να ξαναποκτήσεrε θετική ενέργεια και έτσι να αρχίζει και η ανάρρωσή σας.
Όλοι γνωρίζουμε την ανακούφιση που νιώθει κανείς όταν ένα πρόβλημα ή μια του ανησυχία βρίσκει λύση. Κάπως παρόμοια ενεργεία και σε μια τέτοια περίπτωση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να αποκλείεται η ιατρική βοήθεια, όταν χρειάζεται. Όμως, αν δεν φτάσετε στην καρδιά του προβλήματός σας κι αν δεν φροντίσετε να βρείτε την πραγματική αιτία του, πνευματική ή συναισθηματική, δεν θα μπορέσετε να βοηθηθείτε ούτε και με την ιατρική φροντίδα. Επίσης, είναι φορές που το υποσυνείδητό μας θέλει να διατηρεί μια ασθένεια: είναι πιο εύκολο να είσαι άρρωστος παρά να αντιμετωπίζεις μια κατάσταση. Ποτέ να μην αρνηθείτε την ευθύνη για μια σας ασθένεια ή για την ανάρρωσή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις η επίσκεψή σας σε ένα θεραπευτή κλινικό ψυχολόγο θα ήταν μια καλή λύση.

Παρακάτω ακολουθεί ένας μικρός οδηγός με ζώδια και πλανήτες που τα κυβερνούν και τα οποία πιθανώς να σχετίζονται με φυσικά προβλήματα.

Δείτε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ

2 thoughts on “Πλανήτες και αντιστοιχίες στο ανθρώπινο σώμα

  1. δεν είχα διαβάση ή δώση προσοχή σε αυτό το αρθρο με βοηθησες πολύ ευχαριστω

  2. Να σαι καλά Διονυσία μου 🙂 Αλλά το δίκαιο να λέγεται… Να ευχαριστείς το myhoroscope.gr που έχει μια πληθώρα πολύ καλών και σημαντικών άρθρων στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s