Τα κινούμενα σχέδια ταξιδεύουν…


… στην Αθήνα από 13- 16 Μαρτίου.

Το Φεστιβάλ θα διοργανώσει αφιέρωμα στον βραβευμένο με Όσκαρ Ντούσαν Βούκοβιτς

Αθήνα
Φεστιβάλ animation διοργανώνει το ευρωπαϊκό κέντρο κινουμένων σχεδίων από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2008 στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Τριανόν. Εκτός από τις προβολές το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και άλλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες και παρουσιάσεις βιβλίων.

Οι προβολές των κινουμένων σχεδίων διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνει αφιερώματα σε ανιμέιτορ, θεματικά αφιερώματα, αφιέρωμα στα κινούμενα σχέδια της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και ημερίδες.

festval.jpg

«Χρυσή Εποχή του Ζάγκρεμπ», «Κινούμενα σχέδια και μουσική: από τον Μότσαρτ στους Μπίτλς », «Siggraph- 2007: Computer graphics and interactive techniques», «Ελληνικά κινούμενα σχέδια: 2007-2008», «Unifrance: επιλογή πρόσφατων γαλλικών ταινιών μικρού μήκους», «Σύγχρονα κινούμενα σχέδια από την Πορτογαλία», «Κινούμενα σχέδια για παιδιά» αποτελούν τα θεματικά αφιερώματα του 3ου Animfest.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ διοργανώνει αφιερώματα σε δημιουργούς: Λότε Ράινιγκερ, Ντούσαν Βούκοτιτς, Φερνάντο Γκαρλίτο και Γιώργος Σηφιανός.

Επίσης διοργανώνονται και οι ημερίδες «Μουσική και Κινούμενα Σχέδια» στις 14 Μαρτίου και «Οπτικοακουστικά Μέσα στην εκπαίδευση» στις 15 Μαρτίου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μια διάλεξη του Γιώργου Σηφιανού και παρουσιάσεις βιβλίων. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα επαναληφθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τη μορφή διήμερων προβολών. Στην Πάτρα (22- 23 Μαρτίου), Ξάνθη (29- 30 Μαρτίου), Λιβαδειά (12- 13 Απριλίου), Λάρισα (6- 7 Μαΐου) και αλλού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s