Τσιιιιιζ κέικ


Τελικά πως τα φέρνει η ζωή!!! Θα σας παρουσιάσω και γλυκό σε αυτό το μπλογκ! Το είχε ζητήσει και ο Καβείρος🙂

Τσιζ κέικ θα φτιάξουμε σήμερις.

Υλικά

  • 1 βούτυρο (συσκευασία με το χαρτί, όχι αυτό που αλείφουμε το ψωμί😛 )
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλάκια κονιάκ ή λικέρ
  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα (σκόνη)
  • Μαρμελάδα βίσσυνο ή σιρόπι

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζουμε τα 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ στο μούλτι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε την βανίλια και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε καλά ώστε το βούτυρο να πάει σε όλο το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  • Απλώνουμε σε έναν δίσκο το μείγμα μας και το πατάμε-πιέζουμε ώστε να γίνει αρκετά συμπαγές και να μην υπάρχουν κενά.
  • dsc03486 dsc03487

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την σκόνη απο το ζελέ μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ.
  • untitled-22

  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο.
  • dsc03493 dsc03494

  • Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές μαρμελάδα βίσσυνο ή λίγο σιρόπι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
  • img_1219

Το γλυκό μας είναι έτοιμο!!! Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να στερεοποιηθούν όλα τα υλικά.

img_1218

Έτοιμο για σερβίρισμα!!!

img_1248

16 thoughts on “Τσιιιιιζ κέικ

  1. Φυσικά και να μου πεις!!! Μπορείς αντί για ζελέ φράουλα, να βάλεις ζελέ ανανα για να γίνει πιο ξυνό και να κάνει πιο πολύ αντίθεση γεύσεων!

  2. εφτιαξα το τσιζ κεικ αλλα διαπιστωσα κατι 1) οτι
    το γαλα εβαπορε μαλων θελει το μισο γινεται
    παρα πολυ γλυκο 2) τα μπισκοτα ηταν πολυ
    ξερα πρεπει να θελαν περισσοτερα υγρα 3) η
    κρεμα γαλακτος τον ποσο να ειναι 250, 400, και
    ποσα λιπαρα να εχει

  3. Γεια σου Γιώργο🙂

    Το ότι είναι γλυκό, είναι όντως. Το διαπίστωσα και γω. Αλλά ίσως φταίει το γεγονός ότι και το ζελέ φράουλα το κάνει περισσότερο γλυκό. Σκέφτηκα την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, να βάλω ζελέ ανανά, ώστε να του δώσει και μία γεύση πιο γλυκόξινη.

    Τα μπισκότα μου άρεσαν που ήταν πιο ξερά, και αυτό γιατί άλλη φορά που το είχα φτιάξει με διαφορετική συνταγή, μου είχαν ποτίσει πολύ και ήταν μαλακά. Αλλά ενδεχομένως να θέλει παραπάνω βούτυρο.

    Η κρέμα γάλακτος ήταν των 250. Λιπαρά δεν είχα κοιτάξει, αλλά αν θες να το κάνεις πιο ελαφρύ ακόμη, μπορεις να βάλεις πιο ελαφριά κρέμα.😉

  4. Γεια σου Γιώργο μου🙂
    Το ζαχαρούχο γάλα, η συσκευασία του δεν είναι τόσο μεγάλη όσο το κανονικό εβαπορέ! Είναι περίπου το μισό σε μέγεθος. Εγώ το χρησιμοπίησα όλο.

    Σήμερα που έφτιαξα άλλα δυο τσιζ κέικ και στα μπισκότα έβαλα λίγο παραπάνω βούτυρο. Οπότε θα σου πω αποτελέσματα αύριο για το πόσο σκληρό θα είναι🙂

  5. Γεια σου Γιώργο🙂
    Αυτή τη φορά μου βγήκε ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!! Έβαλα σχεδόν μισό βούτυρο παραπάνω στα μπισκότα. Οπότε, δοκίμασε και συ να βάλεις λίγο παραπάνω βούτυρο. Επίσης χρησιμοποίησα ζελέ ανανά αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο από τα δύο μ αρέσει πιο πολύ😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s