Κατασκευή σημαιούλας


Θα πάρετε μπλε ή γαλάζιο χαρτί Α4 και θα το διπλώσετε στην μέση. Θα σχεδιάσετε έναν σταυρό πάνω για να γίνει η σημαιούλα. Κολλήστε το διπλό χαρτί με κόλλα έτσι ώστε να μην ανοίγει και να μείνει σταθερό σαν πιο χοντρό χαρτί.

Πάρτε άσπρη τέμπερα και βάψτε τον σταυρό από την μία μεριά. Αφήσtε να στεγνώσει και ύστερα γυρίστε και από την πίσω μεριά για να ζωγραφίσετε και τον πίσω σταυρό.

dsc03758 dsc03757 dsc03762 dsc03759 dsc03760 dsc03761

Μόλις στεγνώσει, πάρτε καλαμάκια, από αυτά που πίνουμε καφέ, και συρράψτε στην άκρη της σημαίας ώστε να μπορούν τα παιδιά να την κρατούν και να κάνουν παρέλαση.

6 thoughts on “Κατασκευή σημαιούλας

 1. Ωραία η ιδέα σου θα κατασκευάσω τη δική σου σημαία στην επόμενη εθνική μας επέτειο.
  Το καλαμάκι από σουβλάκι νομίζω ότι είναι πιο σταθερό, ειδικά αν το κολλήσουμε ανάμεσα στο διπλό χαρτί.Ειδικά αν το βάψουμε άσπρο θα είναι μια κανονικότατη σημαία για να πάνε και στην παρέλαση.
  Και του χρόνου!!

 2. Όντως Φωτεινή μου, το ξύλινο είναι πιο σταθερό αλλά είναι πιο επικίνδυνο να βγάλουν κανά μάτι τα μικρά. Φέτος είπα να χρησιμοποιήσω πλαστικό καλαμάκι και το κρατάει σχεδόν το ίδιο και είναι πιο ακίνδυνο.

  Στο πλαστικό καλαμάκι, αν βάλεις μπλε χρώμα, εκεί δείχνει κανονική σημαία, Διότι το κοντάρι είναι και αυτό άσπρο με μπλε, οπότε δείχνει πολύ όμορφο.
  🙂

 3. Θυμάμαι που ήμουνα μικρός και με πηγάινανε οι γονείς μου να δω την παρέλαση κρατώντας τη γαλανόλευκη σημαιούλα μου. Και στο σχολείο που μας έδειχναν πως να την φτιάξουμε.
  Τι καλά να ξαναγινόμουνα 4-5…
  Καλό βράδυ!

 4. Μακάρι να ξαναγυρνούσαν τα χρόνια πίσω Γιώργο 🙂
  Τι καλά που θα ήταν… και χωρίς τα βάσανα του σχολείου 😉

  Καλό ξημέρωμα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s