Το μαγικό κουτί με τις φωνές


Το κουτί αυτό είναι ένα μαγικό κουτί, που μαζεύει όλες τις δυνατές φωνούλες για να μην γίνεται πολλή φασαρία μέσα στην τάξη. Όταν οι δυνατές φωνές μπαίνουν μέσα στο μαγικό κουτί, τότε μιλάμε σιγανά, ψυθιριστά! Το κουτί αυτό το φυλάει ένας φύλακας… Ο φύλακας των φωνών, ο οποίος φοράει και το απαιτούμενο καπέλο.


dsc03656

Αυτή την ιδέα μου την είπε η φίλη μου η Μαρία, η οποία συμμετείχε σε ένα σεμινάριο. Έκατσα, λοιπόν, και έφτιαξα ένα τέτοιο κουτί και ένα καπέλο. Πρώτα, είπα στα παιδιά την ιστορία του κουτιού και τους ζήτησα να μου πουν πως θέλουν να είναι χρωματικά. Άλλα παιδιά μου είπαν ροζ και άλλα μπλε, όπερ αγόρια και κορίτσια ήθελαν το αγαπημένο τους χρώμα! Κορίτσια δηλαδή ροζ, αγόρια μπλε… Γι’ αυτό το λόγο, για να αποφύγω αυτή την σύγκρουση, τους είπα να διαλέξουν χρώματα εκτός από αυτά τα δυο! Έτσι αποφάσισαν να ζητήσουν ένα κουτί που να μοιάζει με ουράνιο τόξο! Έτσι και έγινε!

dsc03655

Την επόμενη μέρα τους πήγα το μαγικό κουτί με τις φωνές, που μοιάζει με ουράνιο τοξο και όποτε θέλουμε να ησυχάσουμε, βάζουμε μέσα τις δυνατές μας φωνές και το κλειδώνουμε και το προσέχουμε για να μην ανοίξει και βγουν έω όλες οι φωνές. Μέσα στο κουτί έχουμε το πρόγραμμα του φύλακα. Κάθε μέρα, δηλαδή, φύλακας θα είναι διαφορετικό παιδί και γρἀφουμε μια λίστα για το ποιος έχει φυλάξει το μαγικό κουτί.

dsc03654

mdsc03662 mdsc03663

4 thoughts on “Το μαγικό κουτί με τις φωνές

  1. Εκεί να δεις «φύλαξη» οι απίθανε;ς φωνουλες…

    ΄Ολα στο μυαλό μας είναι. Εκείνο έχει τη μαγική δύναμη να τιθασεύει

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s