Κοχύλια και σύγκριση μεγεθών


Με αφορμή κάποια κοχυλάκια που έφερε ο Κωνσταντίνος στην τάξη, μιλήσαμε για τα κοχύλια, πού τα βρίσκουμε και πού ζουν! Ταυτόχρονα, επειδή τα κοχύλια ήταν πολλά, μικρά και μεγάλα, κάναμε μια ωραία ταξινόμηση μεγεθών και μετρήσαμε και τα συγκρίναμε μεταξύ τους.

Οι πεταλίδες… μικρές, μεσαίες, μεγάλες… και ένα ωραίο κοχύλι με τρύπα στο κέντρο. Φτιάξαμε δυο κύκλους από τις πεταλίδες και στην μέση βάλαμε το ξεχωριστό.

Και ύστερα ακούσαμε από το κεντρικό κοχύλι την θάλασσα. Τους εξήγησα ότι αυτού του είδους τα κοχύλια έχουν μια ξεχωριστή ιδιότητα. Αν τα βάλουμε στο αυτί μας, και κλείσουμε το άλλο μας αυτάκι, τότε θα ακούσουμε την θάλασσα μέσα από αυτό. Όμως, υπάρχουν κάποιοι κανόνες! Για να μπορέσουμε να ακούσουμε την θάλασσα, πρέπει να κάνουμε όλοι ησυχία, γιατί αλλιώς δεν θα ακούσουμε τίποτα! Και όντως, όλα τα παιδιά, με απόλυτη ησυχία, ο ένας μετά τον άλλο, βάλαμε το κοχυλάκι στο αυτί μας και ακούσαμε το βουητό της θάλασσας!!!!

Ταξινομήσαμε τα κοχύλια ανάλογα με το μέγεθός τους και ύστερα μετρήσαμε και συγκρίναμε ποια είναι ποιο πολλά και ποια είναι πιο λίγα!

Ταξινόμηση ανάλογα με το μέγεθος

Αρίθμηση και σύγκριση

10 thoughts on “Κοχύλια και σύγκριση μεγεθών

 1. Γειά σου Αστροπελέκι με τα ωραία σου!!!!Πολύ εποικοδομητική η δραστηριότητα!!!Εύγε-εύγε-εύγε!!!

 2. Η ιδέα να παίξεται δημιουργικά με τα κοχύλια είναι τρομερά έξυπνη και ώ! τι κρίμα που δεν είχα και εγώ τέτοιες δραστηριότητες όταν πήγαινα στο νηπιαγωγείο.Βέβαια τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί τα κοχύλια (γίνονταν κάτι προσπάθειες γιά φωτιά και γιά τροχό………..άκου φαντασία !!!!!!!!!!!!)

 3. xartaetoi :

  Γειά σου Αστροπελέκι με τα ωραία σου!!!!Πολύ εποικοδομητική η δραστηριότητα!!!Εύγε-εύγε-εύγε!!!

  Να σαι καλά Βάλια μου!!!

 4. ORFEAS :

  Η ιδέα να παίξεται δημιουργικά με τα κοχύλια είναι τρομερά έξυπνη και ώ! τι κρίμα που δεν είχα και εγώ τέτοιες δραστηριότητες όταν πήγαινα στο νηπιαγωγείο.Βέβαια τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί τα κοχύλια (γίνονταν κάτι προσπάθειες γιά φωτιά και γιά τροχό………..άκου φαντασία !!!!!!!!!!!!)

  χαχαχαχαχαχαχαχα δεν είσαι δα και τόσο μεγάλη!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

 5. Ααααα βρε Μιχάλη!!! Να βάζεις ένα όνομα στο τέλος όταν σχολιάζεις για να ξέρω σε ποιον απευθύνομαι!!!!

  Και όσον αφορά την ηλικία.. ε δεν είσαι δα και τόοοοοοσο μεγάλοςςςςςςςςς 😛 😛 😛

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s