Το ταξίδι του χρόνου…


Με τον ερχομό του νέου χρόνου, μας χτύπησε την πόρτα ο Γενάρης και τον καλωσορίσαμε με τις καλύτερες προοπτικές!

Παίξαμε, λοιπόν, με τα παιδιά, ένα παιχνίδι, το οποίο στην αρχική του μορφή είναι παιχνίδι γνωριμίας, αλλά το προσάρμοσα στο θέμα που δουλεύουμε «Οι μήνες του χρόνου».

Έχουμε, λοιπόν, τους μήνες του χρόνου, κάθε ένας από τους οποίους έχει ένα καπελάκι με το όνομα και τον αριθμό του γραμμένο σε ένα χαρτονάκι. Τα παιδιά φοράνε τα καπελάκια και μπερδεύονται μεταξύ τους. Θα χρειαστείτε μπλε φόδρα ή ένα μπλε πανί για το ποτάμι, ένα άλλο οποιουδήποτε χρώματος πανί για την γέφυρα και ζωάκια από την γωνιά με τα ζώα.

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι…

Οι μήνες του χρόνου αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς το μαγεμένο δάσος… Όμως για να πάνε στο μαγεμένο δάσος, θα έπρεπε να περάσουν πρώτα πάνω από ένα ποτάμι. Το ποτάμι είναι γεμάτο με κροκόδειλους, πυράγχας, δηλητηριώδη βατράχια, καρχαρίες… Επικίνδυνο ποτάμι λοιπόν!!! Ένα λάθος βήμα… και… μπλουμ!!! Για να περάσουν οι μήνες το ποτάμι αυτό, υπάρχει μια ξύλινη γέφυρα, η οποία όμως είναι πολύ στενή… τόσο στενή ώστε χωράει να περάσει μόνο ένα άτομο κάθε φορά… Οι μήνες είναι ήδη πάνω στην γέφυρα, όμως είναι μπερδεμένοι! Για να μπορέσουν να την περάσουν και να πάνε στο μαγεμένο δάσος, πρέπει να μπουν σε σωστή σειρά και ύστερα αφού το καταφέρουν, να την περπατήσουν και με ένα πηδηματάκι να περάσουν στην απέναντι μεριά. Όμως… οι μήνες πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ… διότι ένα λάθος βήμα και θα πέσουν μέσα στο ποτάμι με τα επικίνδυνα ζώα! Πως θα τα καταφέρουν; Πρέπει να συνεργαστούν και να μπουν σε σωστή σειρά για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους! Για να δούμε… θα τα καταφέρουν;;;


Το ποτάμι με τα επικίνδυνα ζώα και η γέφυρα.


Το ποτάμι με τα επικίνδυνα ζώα και η γέφυρα.


Οι μήνες, μπερδεμένοι, ανεβαίνουν στην γέφυρα.


Είμαστε οι 6 πρώτοι μήνες, πάνω στην γέφυρα, μπερδεμένοι για τα καλά!!!


Μπήκε ο πρώτος- ο Γενάρης- στην σειρά, τώρα ο δεύτερος πρέπει να κάνει προσεχτικά βήματα, για να μην πέσει στο ποτάμι!


Ουφ, μπήκε και ο 2ος- ο Φλεβάρης- στην σειρά του…


Ωχ, νάτος και ο 3ος- ο Μάρτης- με προσεκτικά βήματα, περνάει δίπλα στον Φλεβάρη, ενώ ο 6ος-ο Ιούνιος- προσέχει μην τον σπρώξουν και πέσει στο ποτάμι!


Αχ εγώ ο Μάρτης, προσέχω προσέχω, μην πέσω!!!


Να εδώ ο Γενάρης, βοηθάει δείχνοντας στον 4ο μήνα- τον Απρίλη- πως να προχωρήσει στην γέφυρα!!! Πρόσεχε Απρίλη, πιάσε αγκαλιά τον μήνα που περνάς!!!!


Εδώ και ο 5ος- ο Μάης- που είναι τελευταίος στο μπέρδεμα, πρέπει να περάσει και να πάει δίπλα στον Απρίλη!!! Προσεχτικά και μικρά βηματάκια!!!


Χα χα χα τα καταφέραμε και μπήκαμε στην σωστή σειρά, χωρίς να πέσουμε στο ποτάμι!!!! Γιούπιιιιιι!!!! Πάμε τώρα να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο μαγεμένο δάσος!!!!

Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι και τα παιδιά το διασκέδασαν…. τους άρεσε τόσο πολύ, που το ξαναπαίξαμε!!! Είναι τόσο ωραίο, που την επόμενη φορά που το παίξαμε, τους δυσκόλεψα λίγο παραπάνω, κάνοντας πιο στενή την γέφυρα! Και όμως το διασκέδασαν- άλλο που δεν ήθελαν να δυσκολευτούν- και έκαναν και πλάκα με επικίνδυνα βήματα ότι και καλά απλώνουν το πόδι τους πάνω από το ποτάμι!

Αυτό το παιχνίδι βοηθάει πολύ στη συνεργασία των παιδιών, τους φέρνει πιο κοντά, γιατί αναγκαστικά πρέπει να αλληλοβοηθηθούν, να πιαστούν μεταξύ τους, να αγκαλιαστούν για να μπορέσουν να περάσουν στην σωστή σειρά χωρίς καμιά απώλεια!!! Παράλληλα, μαθαίνουμε τους μήνες και την σειρά τους, αλλά και τους αριθμούς κάνοντας σειροθέτηση!!!

8 thoughts on “Το ταξίδι του χρόνου…

  1. Aπο τα αγαπημένα μου και αγαπημένο και των παιδιών.Εμεις βέβαια επειδή είμαστε πιο μεγάλα παιδια το παιζουμε με αλφαβητικη σειρά ονομάτων/επιθέτων. Α πλακα πλακα και με μήνες το έχουμε κάνει αλλα με βαση ημερομηνία γέννησης ….

  2. Ναι Αννούλα μου έτσι το παίξαμε και μεις στο σεμινάριο που κάναμε, βάση ημερομηνίας γένησσης. Αλλά στα πιο μικρά παιδιά, το προσαρμόζουμε 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s