Το ρολόι του χρόνου…


Μαθαίνουμε τους μήνες, μαθαίνουμε και τις εποχές…

Λάβαμε γράμμα καλέεεε!!!! Ναι, ένα γράμμα από τον ταχυδρόμο… που όμως δεν ξέρουμε ποιος είναι ο αποστολέας του και άρα πως να ξέρουμε τι μπορεί να έχει μέσα;

Ανοίγουμε τον φάκελο και τί να δούμε;;;
Αινίγματα πολλά
σας φέρνω εγώ παιδιά
για την καινούργια την χρονιά!
Ώρα να σκεφτείτε…


Κοιτάζοντας μέσα στον φάκελο, είδαμε χαρτιά που έγραφαν κάτι… Τα βγάλαμε… τα διαβάσαμε… Τι να είναι αυτά; Είναι αινίγματα, που πρέπει να βρούμε τι μας περιγράφουν!!!


Τα διαβάσαμε… τα ξαναδιαβάσαμε… τα τριτοδιαβάσαμε… Μα τι στο καλό γίνεται εδώ; Μας λέει για ένα περιβόλι που όλο αλλάζει… Ματι προσπαθεί να μας περιγράψει; Το φέραμε από δω… το φέραμε απο κει… αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τι περιγράφουν αυτά τα αινίγματα. Και ναι! Μας περιγράφουν τις 4 εποχές!!!!

Αφού, λοιπόν, βρήκαμε ότι μας περιγράφουν τις 4 εποχές, γράψαμε την απάντηση στο «Τι είναι;» και είπαμε να ζωγραφίσουμε και εμείς την αγαπημένη μας εποχή και να κολλήσουμε και το αντίστοιχο αίνιγμα πάνω στην ζωγραφιά μας!

 

Μια πολύ ωραία εργασιούλα, την οποία μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι τους και να την κρεμάσουν, είναι το ρολόι του χρόνου.

Το ρολόι του χρόνου είναι ένας κύκλος, χωρισμένος σε 4 κομμάτια. Αφού πρώτα αναγνωρίσανε τα παιδιά το σχήμα του ρολογιού, παρατηρήσανε πως είναι χωρισμένο με τέτοιον τρόπο που μοιάζει με πίτσα!!! 😛

Σε κάθε κομμάτι του ρολογιού, τα παιδιά έπρεπε να ζωγραφίσουν μία από τις 4 εποχές. Έτσι, στα 4 κομμάτια, έχουμε τις 4 εποχές… Το φύλλο εργασίας δόθηκε κενό, έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να σκεφτούν τι αντιστοιχεί στην κάθε εποχή και να το ζωγραφίσουν μόνα τους! Πλαστικοποιήσαμε το ρολόι τους, βάλαμε και έναν δείκτη με διπλόκαρφο και βάλαμε και μια κορδελίτσα για να το κρεμάσουν στο δωμάτιό τους και να βάζουν τον δείκτη σωστά, όταν αλλάζει η εποχή!

Σχόλιο γονιού… «Μας έχει ζαλίσει (με την καλή έννοια) με αυτόν το χειμώνα και το ρολόι!!!» χαχαχαχα

6 thoughts on “Το ρολόι του χρόνου…

  1. Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!! Πολύ καλή η ιδέα σου με το γράμμα! Μου άρεσε πάρα πολυ! Συνέχισε έτσι με την ίδια όρεξη και έμπνευση!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s