Οι μάγειρες και η χαλάρωσή μας…


Όπως όλες τις χρονιές που έχω δουλέψει σε ολοήμερο, έτσι και φέτος, την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, γινόμαστε μάγειρες και βοηθάμε στο σερβίρισμα του φαγητού. Έτσι, λοιπόν…

Μάγειρες - Αντίγραφο

???????????????????????????????

…………………………………………………………………………..

Όσο χαλαρώνω, τόσο εγώ ψηλώνω!!!

???????????????????????????????

Αυτή είναι η «ατάκα» μας για να μπορούν τα παιδιά να χαλαρώνουν όσο γίνεται στο ολοήμερο. Δεν υποχρεώνουμε να κοιμηθούν, απλά για να υπάρχει για ένα εικοσάλεπτο ηρεμία στο χώρο και για να σεβαστούμε τους συμμαθητές μας που θέλουν να ξεκουράσουν το σωματάκι τους ή και να κοιμηθούν, κάνουμε ένα παιχνίδι!

Όσο χαλαρώνω τόσο εγώ ψηλώνω (4)

???????????????????????????????

Κάθε Τετάρτη μετράμε το ύψος μας… Και όσο χαλαρώνουμε το σώμα μας, τόσο εμείς θα ψηλώνουμε! Έτσι, όταν ξαπλώνουμε, λέω στα παιδιά να τεντώνουν το κορμάκι τους και να μένουν σε αυτή την θέση μέχρι να τελειώσει η χαλαρωτική μουσική που ακούμε. Αν θέλουν να κοιμηθούν, μπορούν να το κάνουν και να κλείσουν μάτια, εάν δεν θέλουν να κοιμηθούν, μπορούν να έχουν ανοιχτά τα ματάκια αλλά να είναι ήρεμοι. Έτσι, όσο περισσότερο χαλαρώνουν και τεντώνουν το κορμάκι τους, τόσο αυτό θα μεγαλώνει.

Αφού τελειώσει η χαλάρωση, παίρνω το μαγικό μου το ραβδάκι, και ακουμπάω ένα ένα τα παιδιά για να σηκωθούν και να φορέσουν παπούτσια, να μαζέψουν το κουβερτάκι τους.

Όσο χαλαρώνω τόσο εγώ ψηλώνω (5)

Τους αρέσει ιδιαίτερα αυτή η διαδικασία και θέλουν μάλιστα κάποια στιγμή να ξυπνάνε εκείνα τα υπόλοιπα παιδιά με το ραβδάκι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s