Πως καθόμαστε στα παγκάκια;


Και επειδή από την πρώτη κιόλας μέρα «έπιασα» τα παρεάκια που δεν θα έπρεπε να κάθονται μαζί, δίπλα δίπλα, γιατί μόνο μπιρι μπίρι θα είχαμε και δεν θα προσέχαμε καθόλου 😛 , σκέφτηκα πως το πρώτο που έπρεπε να κάνουμε είναι να μάθουμε να καθόμαστε στα παγκάκια με κλήρωση! Το πιο δίκαιο για όλους μας!

Σε όλα τα παγκάκια υπάρχουν σχήματα σε διάφορα χρώματα. Κάπως έτσι γίνεται και εισαγωγή στα πρώτα μας θεματάκια που θα είναι χρώματα και σχήματα. Κάθε παγκάκι έχει 4 σχηματάκια, άρα 4 παιδιά μόνο μπορούν να κάθονται. Όχι λιγότερα, εκτός και αν λείπουν, όχι περισσότερα.

Πάνω στην μοκέτα έχω βάλει ένα Χ με χαρτοταινία, ώστε πριν κάτσουμε, πριν ξεκινήσει η κλήρωση, να γίνεται ένα τρένο με αρχικό σημείο το Χ. Τα σχηματάκια μας έχουν μπει στο κουτάκι και τα παιδιά είναι έτοιμα να τραβήξουν. Τα καρτελάκια είναι σαφέστατα μεγαλύτερα από αυτά που είναι κολλημένα στα παγκάκια.

Τα παιδιά έτσι παίζουν ένα παιχνίδι αντιστοίχησης με χρώματα και σχήματα. Στην πορεία το θέμα της κλήρωσης μπορεί να αλλάξει φυσικά! Αφού κάτσουμε όλοι στην παρεούλα, ένας ένας λέει στην υπόλοιπη παρέα τι χρώμα και σχήμα έχει το καρτελάκι που βαστά και ξανά μέσα πάλι στην κληρωτίδα μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s