Οι ομάδες της Σχηματούπολης


Σκοπός μου είναι όλα τα παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους καλά. Και πως θα το πετύχω αυτό; Μόνο μέσα από το παιχνίδι στις γωνιές; Όχι, γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι θα παίζουν όλοι με όλους.

Δημιούργησα τις ομάδες της Σχηματούπολης. Επειδήτα σχήματα είναι τα πρώτα που ασχολούμαστε, μαζί με τα χρώματα, σκέφτηκα να γίνουν ομάδες από σχήματα. Πως θα είναι αυτές οι ομάδες όμως; Πως θα βοηθήσουν;

Έφτιαξα ένα μεγάλο σπίτι με 5 ορόφους. Ένα σπίτι ορθογώνιο με κόκκινη λαμπερη τριγωνική σκεπή, με 5 ορθογώνιους ορόφους, όπου κάθε όροφος φιλοξενεί ένα σχήμα. Κάθε όροφος είναι και μια ομάδα.

IMG_20180920_070350

Η ομάδα του τετραγώνου, η ομάδα του τριγώνου, η ομάδα του κύκλου, η ομάδα του πεντάγωνου και η ομάδα του ρόμβου. Κάθε ομάδα έχει τα ονόματα των παιδιών κολλημένα με βέλκρο. Κάθε βδομάδα οι ομάδες θα αλλάζουν ένοικους, ώστε όλα τα παιδιά να κάθονται με όλα τα παιδιά! Όλοι θα γνωριστούν με όλους. Την ώρα του φαγητού, την ώρα που θα κάνουμε κάποιο φύλλο εργασίας.

IMG_20180924_110143

Οι γωνιές όπως έχουν μοιραστει σε τραπέζια, δημιουργούν 5 ομάδες. Το τραπέζι που θα κάθεται η ομάδα του κύκλου, το τραπέζι που θα κάθεται η ομάδα του τριγώνου και ούτω καθεξής. Πάνω σε κάθε τραπέζι υπάρχει το αναγνωριστικό σχήμα κάθε ομάδας.

Κάθε ομάδα αντιστοιχεί σε μία μέρα, οπότε ταυτόχρονα έχουμε και τους βοηθούς της ημέρας, που ελέγχουν τραπέζια, καρέκλες, παιχνίδια, να είναι όλα στη θέση τους και καθαρά.

3 thoughts on “Οι ομάδες της Σχηματούπολης

  1. Ακριβώς Τίνα μου! Χρώματα, σχήματα, αριθμούς, γράμματα. Ό,τι θες μπορείς να βάλεις για ομάδες! Χρωματούπολη, αριθμούπολη, γραμματούπολη κλπ κλπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s