Καλοκαιρινή παράσταση: Της αγάπης τα χρώματα


Το σκετς αυτό είναι δική μου παραγωγή. Μου ζήτησε μια φίλη του μπλογκ, πέρυσι, μια παράσταση με θέμα τα χρώματα και καθώς της έδινα την ιδέα του τι περίπου μπορεί να κάνει, έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον το θέμα για μένα, οπότε έκατσα και έφτιαξα εγώ μια παράσταση. Σας την παρουσιάζω… Φέτος θα την πραγματοποιήσω με τα παιδιά.

Ρόλοι

 1. Ζωγράφοι (3- 6 άτομα)
 2. Τα χρώματα ( 9 παιδιά):
  • Το κόκκινο
  • Το κίτρινο
  • Το πράσινο
  • Το πορτοκαλί
  • Το μπλε
  • Το μωβ
  • Το ροζ
  • Το άσπρο
  • Το μαύρο

  Σκηνικά και στολές

  • Οι ζωγράφοι θα πρέπει να φορούν βασικά αξεσουάρ, όπως μπερέ ζωγράφου, να έχουν μουστάκι γυριστό και λεπτό, να βαστούν πινέλο και παλέτα.
  • Επίσης θα χρειαστούν καβαλέτα, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε πολύ απλά στηρίζοντας πάνω σε ξύλινη επιφάνεια χαρτί μέτρου.
  • Τα χρώματα θα πρέπει να φορούν ανάλογο χρώμα ρούχα.
  • Σαν backround θα χρειαστείτε ξύλινες επιφάνειες, πάνω στις οποίες θα έχετε καρφιτσώσει ή συρράψει λευκό χαρτί μέτρου.

  Σενάριο
  Μπαίνουν οι ζωγράφοι με μουσική υπόκρουση του τραγουδιού » Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα» που ερμηνεύει η Βίκυ Μοσχολιού. Το βρήκα σε μια εκτέλεση από την Ραλλία Χριστίδου, από την εκπομπή «Στην υγειά μας».

  Με το πινέλο και την παλέτα στο χέρι χορεύουν γύρω γύρω και σταματούν να ζωγραφίζουν πάνω σε καβαλέτα. Ελέγχουν και γυρίζουν ο ένας στο καβαλέτο του άλλου και σκέφτονται προσθέτοντας πινελιές εκεί που νομίζουν.

  Μόλις τελειώσει η μουσική, οι ζωγράφοι στέκονται και λένε όλοι μαζί:

  Ζωγράφοι:
  Φοράμε τον μπερέ μας στραβά
  Και κάνουμε στον τοίχο μια πινελιά
  Η παλέτα μας με χρώματα πολλά
  Γιατί η ζωή έχει ζωντάνια και χαρά!

  Πηγαίνουν και στέκονται πίσω για να βγουν τα χρώματα. Ξεκινάει μουσική υπόκρουση από το τραγούδι «Χρώματα», που ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς.

  Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και το τραγούδι «Της καρδιάς τα χρώματα» του Αλέξανδρου Σταυράκη σε μουσική και της Δημητρούλας στο τραγούδι, το οποίο βρήκα στο youtube και νομίζω ότι είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι που μιλά μέσα στην καρδιά.

  Για να πάρετε άδεια να χρησιμοποιήσετε το τραγούδι από τον ίδιο τον δημιουργό, όπως έκανα και εγώ, στειλτε του ένα μήνυμα στο youtube. Διότι το σωστό και πρέπον, είναι να τιμούμε άτομα που παράγουν τόσο ωραία ακουστικά μηνύματα. 🙂

  Τα χρώματα βγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο σε σειρά, κάνοντας έναν κύκλο και χαιρετώντας τον κόσμο. Χορεύουν σε κύκλο και διασκορπίζονται και ενώνονται πάλι σε έναν κύκλο. Κάνουν μέσα έξω, τρέχουν σε κύκλο πετώντας, αγκαλιάζονται, κάθονται κάτω και ξανασηκώνονται. Μόλις τελειώνει η μουσική, ο κύκλος ανοίγει και τα χρώματα βρίσκονται σε μια ευθεία το ένα δίπλα στο άλλο με την εξής σειρά:

  Κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μπλε, μωβ, ροζ, πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο.

Μόλις τελειώσουν, έρχονται μπροστά οι ζωγράφοι και λένε στα χρώματα:

Ζωγράφοι:
Χρώματα πολλά μα και ζωηρά
Τι έχετε να πείτε σε όλους εδώ μπροστά;

Κάθε χρώμα έχει την δικιά του μουσική υπόκρουση. Χρησιμοποιώ τα χρώματα από τα ζουζούνια, ένα δείγμα 30 δευτερολέπτων, κατά το οποίο, κάθε χρώμα βγαίνει μπροστά και αρχίζει να χορεύει, ενώ όταν προσθέτονται και τα υπόλοιπα χρώματα, πιάνονται και σε κύκλο και χορεύουν όλα μαζί, μέχρι να σταματήσει η μουσική. Μόλις τελειώνει η μουσική, κάθε χρώμα κάθεται μπροστά και λέει το ποίημά του και δίνει την σειρά του στο επόμενο χρώμα.

Υπόκρουση από το τραγούδι για το κόκκινο.

Το χρώμα χορεύει λίγο και στέκεται.

Κόκκινο:Κόκκινο το μηλαράκι
Κόκκινη και η παπαρούνα
Κόκκινο το καρπουζάκι
Μα τι χρώμα είναι η φλούδα;

Το κόκκινο πάει πίσω και μπαίνει η μουσική υπόκρουση για το πράσινο.


Το πράσινο χορεύει και σταματά και λέει:

Πράσινο:
Πράσινο χρώμα είμαι εγώ
Πράσινο και το δεντράκι
Μπλε και κίτρινο ενώνω
Και μας κάνουν πρασινάκι.

Το πράσινο πηγαίνει στη θέση του και μπαίνει υπόκρουση για το κίτρινο.

Το κίτρινο χορεύει και στέκεται:

Κίτρινο:
Κιτρινάκι είμαι εγώ
Σα τον ήλιο λαμπερό
Κάνω βόλτες στον ουρανό
Μα τι χρώμα είναι αυτό;

Το κίτρινο πηγαίνει πίσω και μπαίνει η υπόκρουση για το μπλε.


Το μπλε χορεύει και λέει:

Μπλε:
Το μπλε το χρώμα είμαι γω
Να ψηλά στον ουρανό
Μες τη θάλασσα γυρνώ
Μπλε και κόκκινο ίσον… ; (με έκφραση απορίας)

Το μπλε πάει πίσω και μπαίνει η μουσική για το μωβ


Το μωβ χορεύει και σταματάει να πει:

Μωβ:
Μωβ… χρώμα σκούρο σαν μελιτζανί
Οι αποχρώσεις μου όμως είναι απαλές
Σκούρο ροζ, λιλά και βιολετί
Όπως είναι οι ανθισμένες πασχαλιές.

Το μωβ αποχωρεί και μπαίνει η μουσική για το ροζ.

Το ρόζ χορεύει και σταματάει να πει:

Ροζ:
Ροζ το τριανταφυαλλάκι
Ροζ το γουρουνάκι
Χρώμα δεν είμαι βασικό
Γι’ αυτό και βάζω στο κόκκινο λευκό!

Το ροζ οπισθοχωρεί και μπαίνει η μουσική για το πορτοκαλί.

Το πορτοκαλί χορεύει και σταματάει να πει:

Πορτοκαλί:
Χρώμα έντονο είμ΄ εγώ
Και στα φρούτα με συναντώ
Πορτοκαλάκι και μανταρινάκι
Ενώνω το κόκκινο με το κιτρινάκι!

Το πορτοκαλί πάει πίσω και μπαίνει η μουσική για το ασπρόμαυρο.

Το άσπρο και το μαύρο χορεύουν μαζί, με χεράκια ενωμένα και στέκονται να πουν:

Άσπρο – Μαύρο:
Άσπρο και μαύρο είμαστε μαζί
Γιατί η δουλειά που κάνουμε είναι σημαντική
Τη φωτεινότητα ελέγχουμε εμείς
Των χρωμάτων είμαστε συγγενείς!

Πηγαίνουν πίσω και το ασπρόμαυρο και βγαίνουν ξανά όλοι μαζί ο ζωγράφοι και λένε στα χρώματα:

Ζωγράφοι:
Ελάτε χρώματα κοντά
Ενωθείτε με χαρά
Ζωγραφίστε ζωντανά
Με όλου του κόσμου τα παιδιά!

Η παράσταση τελειώνει με το τραγούδι «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο», που ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου και όλοι οι ήρωες της παράστασης με τα πινέλα και τα χρώματά τους, ζωγραφίζουν πάνω στο μεγάλο ξύλινο καβαλέτο που είναι και το background της παράστασης το θέμα του τραγουδιού.

Ευδοκία Ξεφτέρη
copyright 2009

79 thoughts on “Καλοκαιρινή παράσταση: Της αγάπης τα χρώματα

 1. ευδοκία, καλημέρα…
  είμαι κι εγώ συνάδελφος και ομολογώ ότι πολλές φορές δανείζομαι ιδέες σου και τις προσαρμόζω. είσαι πολύ καλή σ΄αυτό που κάνεις και σε ευχαριστώ ( μιλώ για τον εαυτό μου μόνο ) για τις όμορφες δραστηριότητες και κατασκευές σου. πολύ καλή δουλειά το θεατρικό σου με τα χρώματα.. μπράβο σου…

 2. Εύγε Ευδοκία μου! Πάρα πολύ όμορφη δουλειά!! Μπράβο σου που δημιούργησες εξαρχής κάτι ολότελα δικό σου! Εύχομαι να πετύχει σε όλα και να το διασκεδάσετε! αχ πότε πρόλαβε κιόλας να τελειώσει η χρονιά?
  και μετά? τί ? ….
  Φιλιά πολλά!!!

 3. Βίκυ :

  ευδοκία, καλημέρα…
  είμαι κι εγώ συνάδελφος και ομολογώ ότι πολλές φορές δανείζομαι ιδέες σου και τις προσαρμόζω. είσαι πολύ καλή σ΄αυτό που κάνεις και σε ευχαριστώ ( μιλώ για τον εαυτό μου μόνο ) για τις όμορφες δραστηριότητες και κατασκευές σου. πολύ καλή δουλειά το θεατρικό σου με τα χρώματα.. μπράβο σου…

  Βίκυ μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Να παίρνεις όσες ιδέες θες και να τις προσαρμόζεις επίσης όπως θες!!!! Να είσαι καλά!!!

 4. Άντρια :

  Εύγε Ευδοκία μου! Πάρα πολύ όμορφη δουλειά!! Μπράβο σου που δημιούργησες εξαρχής κάτι ολότελα δικό σου! Εύχομαι να πετύχει σε όλα και να το διασκεδάσετε! αχ πότε πρόλαβε κιόλας να τελειώσει η χρονιά?
  και μετά? τί ? ….
  Φιλιά πολλά!!!

  Άντριά μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!! Μου αρέσει να βγάζω δικά μου πράγματα, γιατί πολλές φορές τα έτοιμα θεατρικά είναι λίγο πιο δύσκολα, από την άποψη ότι θέλουν πολλά σκηνικά και κουστούμια ή μεγαλύτερο αριθμό παιδιών, συν του ότι χρειάζεται και 2ο άτομο για βοήθεια, διότι ένας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αλλαγή σκηνών και συναφή.
  Το συγκεκριμένο θεατρικό είναι πολύ διασκεδαστικό, διότι έχουμε πινέλα και μπογιές και τα παιδιά χαίρονται να ζωγραφίζουν με αυτά!!!!

  Η χρονιά πέρασε πολύ γρήγορα!!!! Ας ευχηθούμε να είμαστε και στην επόμενη σχολική χρονιά μέσα!

 5. μπραβο σου κοπελα μου…φοβερη δουλεια και μαλιστα δημιουργημα σου!συγχαρητηρια

 6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ

 7. φενια :

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΠΕΛΙΑ!ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ!ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ

  Σε ευχαριστώ πολύ Φένια μου!!! Όσο μπορώ, θα βοηθάω 🙂
  Να είσαι καλά!!!!

 8. Πολύ ωραία και ολοκληρωμένη δουλειά!Με κύρος και μεράκι!!!!Για άλλη μια φορά ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ, Αστροπελέκι! Επίσης δεν είναι από αυτά τα θεατρικά με τις σκέτες ρίμες, έχει υπόθεση, έχει ψωμί , που λέμε!!!ΕΥΓΕ!!! Φιλιά Πολλά!!!

 9. xartaetoi :

  Πολύ ωραία και ολοκληρωμένη δουλειά!Με κύρος και μεράκι!!!!Για άλλη μια φορά ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ, Αστροπελέκι! Επίσης δεν είναι από αυτά τα θεατρικά με τις σκέτες ρίμες, έχει υπόθεση, έχει ψωμί , που λέμε!!!ΕΥΓΕ!!! Φιλιά Πολλά!!!

  Βάλια μου σε ευχαριστώ πολύ!!!! Τα ποιηματάκια τα έφτιαξα έτσι ώστε το ένα να αποτελεί συνέχεια του άλλου 😉

 10. Pink Maria :

  Φιλεναδα εισαι όλα τα λεφτα!!!!!
  (μπορώ να υποδυθώ το πινέλο???? :P )

  χαχαχαχαχαχαχα σε υπολόγιζα για καβαλέτο αλλά τέλος πάντων 😛
  Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου 🙂

 11. eudokia mou thelw na proteinw kati. skeftomai na xrisimopoiisw to thema sou (me tin adeia sou bebaia) mou arese polu. pira ena apo ta biblia pou mou proteines k ena akoma alla auti i parastasi ti thewrw pio prositi se 2-3etwn pou exw egw kai skeftomai na tin xrisimopoiisw me kapoies allages sta stixakia kai ligo sti ploki. thelw omws opwsdipote ti gnwmi sou. exei megali barutita. skeftomai na balw merika paidia ntumena kabaleta me xarti (maketoxarto isws) kremmasmeno sto laimo kai ta logia pou lene oi zwgrafoi

  (Ελάτε χρώματα κοντά
  Ενωθείτε με χαρά
  Ζωγραφίστε ζωντανά
  Με όλου του κόσμου τα παιδιά!)

  sti deyteri emfanisi tous na ta dwsw sta kabaleta. episis sto telos skeftomai na xrisimopoiisw to tragoydi twn xrwmatvn http://www.youtube.com/watch?v=8zHSHCbqHb0 pou to thewrw polu sugkinitiko i kati pio analafro to »Tarantella Napoletana » http://www.youtube.com/watch?v=U-xsosv6uM0 pou einai arketa eyixo kai pou prokalei polles idees gia xorografia. an asxolitheis me to thema mou tha xarw na akousw ti gnwmi sou

 12. loupi :

  eudokia mou thelw na proteinw kati. skeftomai na xrisimopoiisw to thema sou (me tin adeia sou bebaia) mou arese polu. pira ena apo ta biblia pou mou proteines k ena akoma alla auti i parastasi ti thewrw pio prositi se 2-3etwn pou exw egw kai skeftomai na tin xrisimopoiisw me kapoies allages sta stixakia kai ligo sti ploki. thelw omws opwsdipote ti gnwmi sou. exei megali barutita. skeftomai na balw merika paidia ntumena kabaleta me xarti (maketoxarto isws) kremmasmeno sto laimo kai ta logia pou lene oi zwgrafoi

  (Ελάτε χρώματα κοντά
  Ενωθείτε με χαρά
  Ζωγραφίστε ζωντανά
  Με όλου του κόσμου τα παιδιά!)

  sti deyteri emfanisi tous na ta dwsw sta kabaleta. episis sto telos skeftomai na xrisimopoiisw to tragoydi twn xrwmatvn http://www.youtube.com/watch?v=8zHSHCbqHb0 pou to thewrw polu sugkinitiko i kati pio analafro to ”Tarantella Napoletana ” http://www.youtube.com/watch?v=U-xsosv6uM0 pou einai arketa eyixo kai pou prokalei polles idees gia xorografia. an asxolitheis me to thema mou tha xarw na akousw ti gnwmi sou

  Πολύ ωραία η ιδέα σου για τα παιδιά καβαλέτα!!!! Θεωρώ ότι είναι ωραίος ρόλος και αν έχεις πολλά παιδιά, ναι να τον χρησιμοποιήσεις!!! Εγώ έχω μόνο 12, οπότε μου ήρθε τσίμα τσίμα και δεν μπορώ να κάνω άλλες αλλαγές.
  Το τραγούδι των χρωμάτων το άκουσα πριν λίγες μέρες, αλλά επειδή την παράσταση και τα τραγούδια της τα έχω ψάξει από πέρσυ και μου άρεσαν πολύ και τα έχουμε δουλέψει στο σχολείο, τα αφήνω ως έχουν. Εσύ φυσικά και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις και να φέρεις το σκετς στα μέτρα σου. Το τελευταίο τραγουδάκι είναι όντως πολύ ρυθμικό και χαρωπό!!!

 13. wraia xairomai pou sou arese i idea. exw polla i alitheia einai 22 zwi na xoun :-p kai mallon tha katalixw sto teleutaio tragoudi. se euxaristw gia ti boitheia einai pragmatika polutimi (polles fores tha to akouseis akoma). apo aurio probes k o theos boithos (einai i prwti mou parastasi). ante k kali mas epitixia. filakia

 14. loupi :

  wraia xairomai pou sou arese i idea. exw polla i alitheia einai 22 zwi na xoun :-p kai mallon tha katalixw sto teleutaio tragoudi. se euxaristw gia ti boitheia einai pragmatika polutimi (polles fores tha to akouseis akoma). apo aurio probes k o theos boithos (einai i prwti mou parastasi). ante k kali mas epitixia. filakia

  Καλή επιτυχία σου εύχομαι και γω!!!! Όλα θα πάνε τέλεια, αρκεί να αρέσει στα παιδιά… πράγμα που είναι σίγουρο γιατί οι μπογιές είναι ευχάριστο υλικό!!!! 🙂

 15. Πάρα πολύ ωραίο!!!!!!!Σαν μιούζικαλ για το Χόλυγουντ!!!!!!!Για Όσκαρ κάνει!!!Ελπίζω να δουλέψω του χρόνου να το κάνω κι εγώ!!!!!!!!Γίνεται ωραίο και στα αγγλικά,επειδή ψάχνω και για αγγλόφωνα!!!Καλή επιτυχία!!!!!!!

 16. πολυ ωραιο θεμα για γιορτη του χρονου θα το χρησιμοποιησω…μου αρεσε πολυ το τραγουδι ταραντελλα….το ιταλικο μηπως μπορω να το εχω κ εγω???εχω στο χορευτικο ζωγραφους κ ταιριαζει απολυτα

 17. Τίνα :

  Πάρα πολύ ωραίο!!!!!!!Σαν μιούζικαλ για το Χόλυγουντ!!!!!!!Για Όσκαρ κάνει!!!Ελπίζω να δουλέψω του χρόνου να το κάνω κι εγώ!!!!!!!!Γίνεται ωραίο και στα αγγλικά,επειδή ψάχνω και για αγγλόφωνα!!!Καλή επιτυχία!!!!!!!

  Κάτι θα κάνουμε και για τα αγγλόφωνα για του χρόνου 😉

 18. κουλικι :

  πολυ ωραιο θεμα για γιορτη του χρονου θα το χρησιμοποιησω…μου αρεσε πολυ το τραγουδι ταραντελλα….το ιταλικο μηπως μπορω να το εχω κ εγω???εχω στο χορευτικο ζωγραφους κ ταιριαζει απολυτα

  Θα το ψάξω το τραγούδι και θα σου το στείλω στο μέιλ σου 😉

 19. Μπράβο σου. Εμπνεύστρηκα από το θέμα σου και έγραψα ένα δικό μου. Στο στέλνω

  Ζωγράφος

  Είμαι ο Μισέλ ντε Λαπά
  Ζωγράφος με διπλώματα πολλά
  Και την Σταυρούλα ντε Καμβά
  έχω βοηθό από τα Δολιανά
  που αμέσως θα φωνάξει
  τα χρώματα όλα στην σειρά.

  Βοηθός

  Χρώματά μου ωραία,
  χρώματά μου ζωηρά
  θα θέλατε να πείτε κάτι
  σε όλους μας εδώ μπροστά;

  Το Κίτρινο

  Κιτρινάκι είμαι εγώ.
  Σαν τον ήλιο λαμπερό
  που ζεσταίνει τα παιδιά
  και τα ζώα τα πουλιά.
  Μα αυτοκίνητα σωρό
  και εργοστάσια πολλά
  τρύπησαν τον ουρανό
  με δηλητήριο φοβερό.
  Κι ο ήλιος τώρα καίει
  και όλοι μας παιδιά
  συνέχεια θα φοράμε
  καπέλα και αντηλιακά

  Το Μπλε

  Το μπλε χρώμα είμαι εγώ.
  Με βρίσκεις στην ελληνική σημαία
  και σε θάλασσα ωραία
  Μα όταν βλέπω τις ακτές
  με σκουπίδια και βρωμιές
  μου δακρύζουν τα ματάκια
  κόκκινα βγάζω δακρυάκια
  που μπερδεύονται με μπλε
  κι έτσι φτιάχνεται το μωβ καλέ!!!!!

  Άσπρο – Μαύρο

  Άσπρο

  Άσπρο και μαύρο είμαστε μαζί
  γιατί η δουλειά που κάνουμε
  είναι σημαντική.
  Σε όλα τα χρώματα μας βάζουν
  Για να γίνουν φωτεινά
  σκούρα και ψυχρά
  μα και άλλα πιο ζεστά.

  Μαύρο

  Όμως οι άνθρωποι
  όταν μαλώνουν
  το ξεχνάνε στο λεπτό
  κι ο ένας λέει μαύρο
  ο άλλος λέει λευκό
  ο ένας λέει κρύο
  ο άλλος λέει ζεστό.
  Πρέπει όμως να ξέρουν
  πως δεν είναι όλα μαύρο κι άσπρο
  ούτε κρύο ή ζεστό
  υπάρχει και το γκρι
  υπάρχει και το χλιαρό.

  Το Πράσινο

  Πράσινο χρώμα είμαι εγώ.
  Πράσινο το κοτσανάκι
  πράσινο και το δενδράκι.
  Μα στο δάσος δυστυχώς
  κάποιοι βάζουν φωτιά
  για να βγάλουνε λεφτά.
  Κι έτσι μένουν δίχως
  σπίτι τα ζώα τα πουλιά.
  Μα τι πράγματα είναι αυτά;

  Πρασινίζω απ το κακό μου
  και από τον πολύ θυμό μου
  κι όταν έρθει το βραδάκι
  βρίσκω ένα βουναλάκι
  λίγο να ξεκουραστώ
  τι να κάνω να σκεφτώ

  Ζωγράφος

  Μετά απ΄ όσα ακούσαμε
  πολύ έχουμε δουλειά.
  Στην παλέτα μας θα βάλουμε
  χρώματα πολλά
  και όλα θα τα φτιάξουμε
  απ την αρχή ξανά.

  Βοηθός

  Ελάτε χρώματα κοντά
  ενωθείτε στην σειρά
  φωνάξτε κοντά μας να ρθουνε
  μεγάλοι και παιδιά.
  Τον κόσμο μας να φτιάξουμε
  να γίνει όπως παλιά
  που ο ήλιος δεν μας έκαιγε
  κι η γη και ο ουρανός
  θάλασσα και βουνά
  απόβλητα δεν είχανε
  και ήταν καθαρά

  Και οι άνθρωποι δεν μάλωναν
  μα ήτανε κοντά.
  Ο ένας τον άλλον βόηθαγε
  με μια ζεστή αγκαλιά
  Γιατί μονάχα έτσι
  η γη μας με χαρά
  χρωματιστή μπαλίτσα
  στο σύμπαν θα στριφογυρνά

  Φιλιά Αναστασία
  Νηπιαγωγός Δολιανών

 20. φοβερή;απλά καταπληκτική!!!
  μπράβο, σου εύχομαι να μη σταματήσεις ποτέ να αυτοσχεδιάζεις και να μας τροφοδοτείς με την πηγαία φαντασία σου….μπράβο και πάλι μπράβο!!!

 21. έλενα :

  φοβερή;απλά καταπληκτική!!!
  μπράβο, σου εύχομαι να μη σταματήσεις ποτέ να αυτοσχεδιάζεις και να μας τροφοδοτείς με την πηγαία φαντασία σου….μπράβο και πάλι μπράβο!!!

  Έλενα μου, όσο μπορώ θα δίνω ιδέες!!! Ελπίζω να μην στερέψω ποτέ 😛
  Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

 22. Αναστασία :

  Μπράβο σου. Εμπνεύστρηκα από το θέμα σου και έγραψα ένα δικό μου. Στο στέλνω

  Φιλιά Αναστασία
  Νηπιαγωγός Δολιανών

  Αναστασία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ που μου έστειλες την έμπνευσή σου!!! Να είσαι καλά!!!! Φιλιά πολλά 🙂

 23. Ευδοκία μου συγχαρητήρια για την εκπληκτική ιδέα σου!!! Υπέροχα σκηνικά, ποιήματα και μουσική! Είναι πράγματι πολύ τυχερά τα νήπια που σε έχουν δασκάλα! Μπράβο! «Το’χεις!» Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!

 24. ΜΑΡΙΤΙΝΑ :

  Ευδοκία μου συγχαρητήρια για την εκπληκτική ιδέα σου!!! Υπέροχα σκηνικά, ποιήματα και μουσική! Είναι πράγματι πολύ τυχερά τα νήπια που σε έχουν δασκάλα! Μπράβο! “Το’χεις!” Καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι!

  Μαριτίνα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
  Καλό καλοκαίρι και σε σένα!!!!

 25. Συγχαρητήρια για την ολοκληρωμένη και άρτια παράσταση!
  Θα την παρουσιάσω με τη λήξη του έτους στο τμήμα μητρικής γλώσσας στη Γερμανία. Είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά και οι γονείς τους θα ενθουσιαστούν.

 26. Θερμά συγχαρητήρια! Εξαιρετική δουλειά! Θα το ευχαριστηθούν γονείς και παιδιά! θα ήθελα να παρακαλέσω αν γίνεται να μου στείλετε και εμένα τη μουσική του έργου. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 27. Βίκυ μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
  Έχεις μήπως κάποιο άλλο μέιλ; Διότι τα έστειλα αλλά μου ήρθε πίσω το μέιλ…

 28. Ναι,το έλαβα και ευχαριστώ πολύ. Θα σου γράψω εντυπώσεις απ΄την γιορτή. Να’σαι καλά!

 29. Ευδοκία μου Ηelp για ακομα μια φορά. Πες καμια ιδέα για το πώς να φτιάξω τις προσκλήσεις της γιορτής. Κάτι έχω σκεφτεί αλλά θα ήθελα και μια άλλη γνώμη. Ευχαριστώ και πάλι.

 30. Βίκυ μου, η δικιά μας πρόσκληση,την οποία και προτείνω να βάλεις, έγινε από τα παιδιά…. Τα έβαλα να ζωγραφίσουν στην ουσία την καλοκαιρινή γιορτή, το θέμα της…και έτσι έφτιαξαν ουράνια τόξα,καρδιές και συναφή… Και πάνω σε μία απ όλες τις ζωγραφιές, τύπωσα το κάλεσμα…!!!

 31. Εγώ σκέφτηκα να πω στα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι πιο αφηρημένο με τα πινέλα τους με πολλά χρώματα, αλλά η ιδέα του ουράνιου τόξου μου άρέσει πολύ. Thanks a lot για άλλη μια φορά!

 32. Άφησε τα παιδιά να δημιουργήσουν….μπορεί να σου κάνουν και ουράνιο τόξο! Θα επιλέξεις ή θα επιλέξετε με ψηφοφορία ποια θα είναι η πρόσκληση!!!

 33. re kopeliaaaaaaaaaaa…………..eisai ola ta lefta!!!!!!!gia th sygkekrimenh parastash mhpvs uparxei kai video??????polla polla sygxarhthria!!!!!!!!!!!!!!smouts!

 34. Nikol μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!
  Βίντεο υπάρχει αλλά για δύο λόγους δεν το έχω δημοσιεύσει… πρώτον γιατί είναι κοντινό και θα φαίνονται τα προσωπα των παιδιών, δεύτερον, δεν έχει πολύ καλό ήχο, μιας και το παιδί που τράβαγε, όλο μιλούσε και γέλαγε με τους διπλανούς του!

 35. Καταπληκτικές ιδέες, νομίζω θα αξιοποιήσω πολλές από αυτές στην καλοκαιρινή παράσταση!
  Συγχαρητήρια!!!!!!
  Ευχαριστώ για την έμπνευση!

  Μαρίνα

 36. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ . ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ.

 37. Καλησπέρα συναδέλφισσα. Είδα το θεατρικό σου και μου άρεσε. Βέβαια είναι και πολύ προσιτό και εφικτό για τα παιδιά μας που τώρα στο τέλος έχουν ζωηρέψει περισσότερο. Αν δεν έχεις πρόβλημα θα ήθελα να το δανειστώ και φυσικά θα το προσαρμόσω και στο πρόγραμμα που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά.Βλέπω όμως(και από τα παραπάνω σχόλια) ότι δεν θα σε πειράξει. Απάντησέ μου. Σ΄ευχαριστώ

 38. Φωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και θα το πάρεις και θα το προσαρμόσεις!!!
  Καλή σας επιτυχία!!!!

 39. Συγχαριτήρια ,για την πολύ ωραία δουλειά. Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το θεατρικό ,για τη γιορτή λήξης ,μιας και ταιριάζει και στο φετινό μου πρόγραμμα .Με κάποιες μικρές αλλαγές ,θα είναι μια χαρά.Αν δεν έχεις αντίρρηση ,θα ήθελα κι εγώ να το δανειστώ.Αν συμφωνείς και είναι εύκολο ,στείλε μου και τις μουσικές. Περιμένω απάντηση.

 40. Έλαβα τις μουσικές ….ευχαριστώ από καρδιάς. Εύχομαι να έχεις για πολλά πολλά χρόνια ακόμα , την ίδια αστείρευτη έμπνευση και μεράκι γι’ αυτό που κάνεις.

 41. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ…..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 42. EINAI ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ….ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ…ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ? ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ…

 43. Τι ομορφη δουλεια με τι υπεροχο τιτλο.. ειχα βρει ενα παρομοιο που ηθελα και γω να πραγματοποιησω αλλα δε με ειχε καλυψει τοσο λογω περιοριοσμενων ρόλων…ειναι η πρωτη γιορτη που αναλαμβανω μονη μου να εκτελεσω μεσα σε αυτα τα χρονια που δουλευω και ειμαι καπως αγχωμενη…παρολα αυτα αν σε αυτα που ειχα βρει στο βιβλιο,δανειστω και ορισμενα δικα σου θα με καλυψουν για την ταξη μου.. το μονο προβλημα που εχω ειναι στα τραγουδια..εχω βρει προς το παρον μονο απο τα ζουζουνια τα χρωματα και δυστυχώς δεν εχω καταφερει να ακουσω τις δικες σου επιλογες καθως δε μου τις ανοιγει…συμβαινει μονο σε μενα αυτο; θα το εκτιμουσα πολύ αν μπορουσες και ειχες το χρονο να με βοηθήσεις λιγο

 44. Τι ομορφη δουλεια με πόσο υπέροχο τίτλο…Είναι πολύ ευχάριστο που μπορουμε να δανειζομαστε ιδέες από άλλους αξιόλογους συναδέλφους.Θα χρησιμοποιησω το ίδοο θέμα και γω φέτος, μα μου έλειπαν κάποιοι ρόλοι και έτσι πιστεύω πως αν χρησιμοποιησω 2-3 δικα σου ποιήματα θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα… Βέβαια έχω κάποιες ελείψεις στο μουσικό κομματι..δεν εχω καταφερει ακόμη να βρω τραγούδια για τα χρώματα εκτός από αυτά των ζουζουνιων..και δυστυχως δεν εχω καταφέρει να ακουσω τις δικές σου επιλογές..μονο σε μένα συμβαίνει αυτό;Εμένα είναι η πρωτη γιορτή που έχω αναλάβει να πραγματοποιήσω τόσα χρόνια που δουλευω και νιωθω αρκετό άγχος! Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ αν είχεςλίγο χρόνο και μπορουσες να με βοηθήσεις με αυτο

 45. Προσπάθησα να δημοσιευσω 2 φορες αλλα δε βλεπω τη δικη μου δημοσιευση…ελπιζω να εχει σταλθει γτ στεναχωρηθηκα

 46. Καλημερα Ελενα μου!!! Φυσικα καλη μου μπορρις να το χρησιμοποιησεις!!!! Θα σου στειλω τις μουσικες στο μειλ σου!
  Οσο για τα σχολισ, οταν κανει καποιος πρωτη φορα καποιο σχολιο, αυτοματα πρεπει να εγκριθει απο μενα. Για να δοθει αδεια ας πουμε στο ατομο αυτο να σχολιαζει αργοτερα χωρις να δινω εγω εγκριση. Οποτε δεν εκανες κατι λαθος!!!

 47. Καλημέρα 🙂 Χιλια ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερωνεις και σε μενα..τα ελεβα και σε ευχαριστω πολύ! Θα μπορουσες μηπως να μου εξηγησεις ποια εχεις βαλει για καθε χρωματακι χωριστά; γιατί αυτό ειναι που δε μου εμφανιζει..Ευχαριστω παρα πολύ για τον κόπο σου..με εχεις υποχρεωσει

 48. Νομιζω πως μπορεις να καταλαβεις ποσο πολύ αγχωμένη ειμαι που ουτε καν προσεξα πως και συ το ιδιο γραφεις για τα τραγουδια..οτι ειναι απο τα ζουζουνια..χαχαχ…ευτυχως την εχω τη συλλογη…και πάλι σε ευχαριστω πολύ για το χρόνο σου 🙂

 49. Στα αρχεία φαίνεται το όνομα κάθε τραγουδιού αν δεν κάνω λάθος!!! Καλη επιτυχία και μην αγχώνεσαι!!! Όλα θα πάνε καλά!!!

 50. Συγχαρητήρια !! Πολύ ωραίο έργο. Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω κ εγώ στο τέλος της φετινής χρονιάς?

 51. Φυσικά Κορίτσι μου!!! Εννοείται, και το ρωτάς;;;; Γι αυτό άλλωστε και ανεβαίνουν όλα για να τα μοιραζόμαστε! Καλή σας επιτυχία!!!!

 52. θα ηθελα για το πρασινο και αν υπαρχει και καποιο βιντεο με κηνησεις για το παρασινο

 53. Δυστυχώς κορίτσι μ ου δεν τα έχω σε βίντεο τις κινήσεις. Σκέψου κύκλους, μέσα έξω, στροφές, πηδηματάκια…απλά πράγματα να περάσουν τα παιδιά καλά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s