Επιθυμίες

Εδώ μπορείτε να μου ζητάτε τι θέλετε να δείτε μελλοντικά σε αυτό το μπλογκ.
Δηλαδή, να μου λέτε τι σας ενδιαφέρει να μάθετε, για να σας βοηθήσω 🙂
Από κατασκευές, από παιδαγωγικό υλικό γενικά, από φωτογραφίες, από πατρόν … και ό,τι άλλο επιθυμείτε!

438 thoughts on “Επιθυμίες

  1. Συγχαρητηρια καταρχην σε ολους βοηθησαν στην κατασκευη αυτου του site.Θαηθελα να σας ζητησω σεναρια απο πρωτοχρονιατικες,χριστουγεννιατικες γιορτες αν ειναι ευκολο….θα ηθελα επισης να βοηθησω με το δικο μου υλικο ειτε απο κατασκευες ειτε απο παιχνιδια αρκει βεβαια να επιτρεπεται.περιμενω απαντηση.ευχαριστω

  2. Γεια σου Μαργαρίτα μου 🙂 Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το μπλογκ αυτό το έχω φτιάξει με πολύ αγάπη και πολύ μεράκι 😀

    Σε λίγες μέρες θα αρίσω να βάζω τέτοια χριστουγεννιάτικα θέματα, από υλικό που έχω βρει και μέσω internet αλλά και από αυτά που έχω κάνει εγώ προσωπικά ή συνάδελφοί μου. Να αναμένεις λοιπόν 😉 Τα χριστούγεννα είναι full of surprises!!!!!!

    Περί κατασκευών, υλικού σου κλπ, θα ήθελα να μιλήσουμε μέσω μειλ ή messenger αν θες, να μου πεις τι έχεις και να τα δημοσιεύσω εδώ (φυσικά με αναφορές)

  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΙΕΚ ΡΟΔΟΥ… ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ «ΘΕΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ… ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΘ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΗΝ ΑΜΜΟ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΡΟΔΟΣ..

  4. Σεβάκι καλησπέρα 🙂 Μήπως είσαι από Ρόδο; Διότι το όνομα εκεί με πηγαίνει 🙂

    Η διαθεματικότητα είναι ένα μεγάλο θέμα και πολυ σημαντικό. Σκοπός είναι, μέσω κάθε σου δραστηριότητας, να μεταφέρεις τα παιδιά από τη γλώσσα στα μαθηματικά, από τα μαθηματικά στην περιβαλλοντική, από την γλώσσα στις φυσικές επιστήμες κλπ συνδυασμούς. Το όλο παιχνίδι στο θέμα είναι να κρατάς το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα έχεις σε εγρήγορση και να τα ξαφνιάζεις!
    Πρέπει να περιστρέφεις κάθε σου δραστηριότητα σε όλα τα θέματα.. και σε γλώσσα και στα μαθηματικά, και στις φυσικές επιστήμες, και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και στην πληροφορική. Πρέπει να ελίσσεσαι από το ένα στο άλλο και τούμπαλιν.

    Έχω κάνει στην πρακτική μου άσκηση διαθεματική διδασκαλία, οπότε σύντομα θα αναρτήσω σχετικό ποστ για να καταλάβεις πως λειτουργεί η διαθεματικότητα. Να σαι καλά και περιμένω και άλλα σχόλιά σου 🙂

  5. Καλώς την Ειρήνη από την όμορφη Ρόδο! Σε ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι αφάνταστα όταν ακούω πως τούτο εδώ το μπλογκ, βοηθάει με κάθε τρόπο! Ευχαριστώ πάρα πολύ! Με κάνετε να νιώθω πολύ σημαντική και επίσης ότι η δουλειά μου είναι ακόμη πιο σημαντική!

    Σας το έχω πει; Θα το μάθετε τώρα όσοι δεν το ξέρετε…. Στην Ρόδο τελείωσα το τμήμα επιστημών προσχολικής αγωγής και εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Οπότε τα μέρη σου επί 4 συναπτά έτη τα έμαθα πολύ καλά! Και θα έχω και κουμπαριά κάτω, οπότε θα έρχομαι ακόμη πιο συχνά! 😛

    Στο θέμα μας τώρα 😀

    Πως βάφουμε την άμμο
    1. Με χρώμα σε σκόνη από τα χρωματοπωλεία. Την ανακατεύεις με την άμμο και χρωματίζεται
    2. Με βαφές αυγών
    3. Με χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσες περισσότερες σταγόνες, τόσο πιο έντονο το χρώμα)
    4. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρυσόσκονη και κανελλα σε σκόνη.
    Δεν χρησιμοποιείς καθόλου νερό, απλά ανακατεύεις την άμμο με το χρώμα. Αν πάρεις άμμο από την θάλασσα, πρέπει πρώτα να την απλώσεις στον ήλιο για να στεγνώσει.

  6. γεια σ γλυκα!ολα καλα?σεχασα!θελω βοηθεια.SOS
    θα ετοιμασω κατι για τη παγκοσμια μερα ατομων με ειδικες αναγκες.αν κατεβασει κατι η κουτρα σ πεμε!!φιλια.

  7. Πότε είναι αυτή η μέρα; Κάτσε να το ψάξω και να βγάλω δραστηριότητες γιατί το είχα στα υπόψιν. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη σύνδεσή μου και μπαίνω 1 φορά τη βδομάδα και ΑΝ, οπότε δυσκολεύομαι αρκετά αυτή την περίοδο με το internet.

  8. θα ηθελα λογω τον ημερων αν μπορεις να μας βγαλεις κανενα πατρον για αγγελακια να φτιαξουμε στο σπιτι…. ευχαριστω πολυ Ειρηνη – Μιχαήλ Αγγελος

  9. Θα χαιρόμουν πάρα πολύ να βοηθήσω και ως παιδαγωγός και ως άτομο που έχω υπερβολική αγάπη και αδυναμία στα ζώα, και δη στα αδέσποτα!

    Θα ήθελα να μου στείλεις στο gmail μου, όταν με το καλό ξεκινήσετε την προσπάθειά σας, για να βάλουμε στο στρογγυλό τραπέζι τις ιδέες!

  10. Astropeleki γειά σου! Είμαι η Χριστίνα και είμαι νηπιαγωγός. Η δουλειά που κάνεις είναι κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή! Συγχαρητήρια…!! Έχω εντυπωσιαστεί και με έχεις βοηθήσει κιόλας! Αν ψάχνεις κάτι ή θέλεις καμιά ιδέα για την τάξη σου, είμαι στη διάθεση σου να σε βοηθήσω με το υλικό που έχω! Αν θέλω να σου στείλω κάποιο υλικό ή σχέδιο εργασίας κτλ πως μπορεί να γίνει;;
    Συγχαρητήρια και πάλι!!
    I WISH…να συνεχίσεις αυτή τη σπουδαία δουλειά που κάνεις με το ίδιο πάθος…

  11. Γεια σου Χριστίνα 🙂
    Σ’ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια 🙂 Χαίρομαι που πάνω απ’όλα βοηθάω και άλλους!!!!

    Αν θέλεις, ό,τι θέλεις, μπορείς να μου στείλεις στο gmail μου, για οποιαδήποτε εργασία, οποιοδήποτε υλικό θες. Βρίσκεται στην καρτέλα Επικοινωνία.

    Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ 🙂 🙂

  12. γειά σου και πάλι astropeleki καλό και ορεξάτο!!!!
    θέλω όταν μπορέσεις τη συμβουλή σου ώστε να μπορέσω να διακοσμήσω τους φακέλους που δίνουμε στα παιδιά στο τέλος της χρονιάς. Δεν βιάζομαι μεν αλλά επειδή ήδη τους έχουμε πάρει και επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω τις κατασκευές για το τέλος θα ήθελα να αρχίσω σιγά-σιγά.

    Σε ευχαριστώ πολύ που ακούς τον πόνο μου

  13. Λοιπόν e-psili 🙂 Καλησπέρα καταρχάς!!!

    Στο ερώτημά σου… Την πρώτη χρονιά είχα φτιάξει στα παιδιά μια κορνίζα καλοκαιρινή με ομπρελίτσα και κοχυλάκια και είχα βάλει μέσα την φωτογραφία. Οι εργασίες είχαν παραμείνει στον φάκελο με χρονολογική σειρά.

    Πέρσι έκανα κάτι άλλο… Οι εργασίες δεν έμειναν στον φάκελο, καθώς με χρονολογική σειρά και πάλι, τις έφτιαξα σαν σε βιβλίο. Δηλαδή, πήρα οντουλέ χαρτόνι για το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, και στο εξώφυλλο έφτιαξα μια μαργαρίτα για να το διακοσμήσω. Έκανα τρύπες με το ειδικό μηχανηματάκι στις εργασίες των παιδιών και μαζί με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, τις έδεσα με μια χρυσή κορδέλα και έγινε ένα ωραιότατο βιβλίο. Η φωτογραφία τώρα… Τους έφτιαξα ένα Νέμο ψαράκι και την κόλλησα στην μέση του. Την παρέδωσα μαζί με το βιβλίο εργασιών.

    Εσύ εναλλακτικά μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο αν θες να χρησιμοποιήσεις τον φάκελο. Αφήνεις τις εργασίες μέσα στον φάκελο σε χρονολογική σειρά και να κολλήσεις την φωτογραφία πάνω στον φάκελο. Από εκεί και πέρα, μπορείς να διακοσμήσεις γύρω γύρω την φωτογραφία με μικρά κοχυλάκια που μπορείς να βρεις στο εμπόριο ή να φτιάξεις ψαράκια, καραβάκια, γενικά θαλασσινά στοιχεία και να τα κολλήσεις γύρω γύρω στον φάκελο ώστε να πάρει χρώμα και να δημιουργήσεις ένα θέμα.

    Διαλέγεις και φτιάχνεις!!!! 🙂

  14. καλησπέρα astropeleki μου
    σ’ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου. Ωραία η ιδέα σου. Μου δίνεις έναν μπούσουλα. Εγώ απλά σκεφτόμουν να κάνω για το κάθε παιδί κάτι το ξεχωριστό. Απλά δεν ξέρω τι !!!!!!!!!!!!!!!!!!! χαχα τρομάρα μου .Απο τη μια δεν ξέρω και ταυτόχρονα θέλω και 15 διαφορετικά σχέδια. Θα σε παρακολουθώ πάντως ,όπως βέβαια ήδη κάνω, και ίσως και κάποια άλλη από τις τόσο ωραίες ιδέες σου μου δώσει κάποια έμπνευση. Να είσαι καλά
    Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Καλό βραδάκι

  15. Να είσαι καλά e-psili 🙂
    Πιστεύω πως μέχρι το καλοκαίρι θα μου έχει έρθει κάποια άλλη ιδέα σχετική με το θέμα… Όταν δηλαδή θα ξεκινήσω να σκέφτομαι τι να φτιάξω για τα δικά μου παιδιά.

    Καλό σου βράδυ! 🙂

  16. γειαααααααα…..μπηκα καταλαθος εδω και τρελαθηκα!!εισαι φοβερη πραγματικα..μπραβο σου..τελειωνω και εγω τωρα και εψαχνα για ιδεες για ενα μαθημα στην εξεταστικη..με βοηθησες πολυ!!thanks!!!!!!!!!!!

  17. Γεια σου Κωνσταντίνα μου 🙂
    Σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σε βοήθησα! Σε τι μάθημα ακριβώς σε βοήθησα; Θα ήθελα πολύ να μάθω 🙂

  18. Καλημέρα καλό μου astropeleki
    αυτό που θα ζητήσω είναι επείγον. Μήπως έχεις κάποιο πατρόν για τρακτέρ;;;;; Το χρειάζομαι οπωσδήποτε ως την Δευτέρα!!!! Να’σαι καλά που βοηθάς

  19. Γεια σου Αστροπελεκάκι,
    Μπράβο για τη δουλειά που κάνεις. Εγώ είμαι
    Νηπιαγωγός αλλά ασχολούμαι με εκπαιδευτικό
    υλικό για Νηπιαγωγεία.
    Ψάχνω να βρω τους στίχους ενός τραγουδιού
    που μιλάει για τις ημέρες της εβδομάδας.
    Μήπως μπορείς να βοηθήσεις?

  20. Καλημέρα LILY. Φυσικά και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω. Βέβαια, το μόνο τραγούδι που ξέρω με τις μερες της βδομάδας είναι από τα στρουμφάκια αλλά έχει πάρει το μάτι μου άλλο ένα σε βιβλιαράκι που έχω. Θα το κοιτάξω και μόλις το βρω θα σου πω. 🙂

    Σε ευχαριστώ πολύ 🙂

  21. Το ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω στα βιβλία μου. Ίσως να το έχω δει στον σταθμό. Οπότε αύριο που θα ελέγξω και στο βιβλίο που υπάρχει εκεί, θα σου πω.

  22. LILY μου δυστυχώς ακόμη δεν το έχω βρει αυτό το τραγουδάκι που πήρε το μάτι μου. Είμαι σίγουρη όμως πως το έχω δει, ελπίζω να μην κάνω λάθος!

    Και φυσικά, ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ καθόλου! 🙂

  23. ;

    lily here comes your song
    Η Δευτερα με την Τριτη
    στης Τεταρτης παν το σπιτι
    με την Πεμπτη κουβεντιαζουν
    την Παρασκευη φωναζουν
    Ερχεται και το Σαββατο
    και αντε πανε παρακατω,
    να και η Κυριακη στο πλάι
    το μαντηλι τησ κουναει
    και αρχινανε ζωηρο
    της βδομαδας το χορο.

    Επισης πολυ καλο ειναι το τραγουδι «οι μερες της βδομαδας» στο CD της Λιλιπουπολης.

  24. γειά σου και πάλι κούκλα.
    Χρειάζομαι και πάλι την πρότασή σου. Τι προτείνεις , απο πλευράς δραστηριοτήτων και εικαστικών αλλά και μουσικοκινητικών για το θέμα «πέτρος και λύκος»;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ή και ότι άλλο σκέφτεσαι ή τυχόν έχεις ήδη εφαρμόσει εσύ.
    Καληνύχτα

  25. Γεια σου καλή μου 🙂
    Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, δεν το έχω το παραμύθι στην βιβλιοθήκη μου και δεν ξέρω το στόρι. Οπότε αν μπορείς να μου στείλεις ένα μέιλ, γράφοντας την ιστορία για να μπορέσω να βγάλω δραστηριότητες, θα σου ήμουν ευγνώμων!`:)

  26. kalispera,tha ithela na sou pw sugxaritiria gia ta tosa omorfa ulika poy uparxoun edw..an mporeis tha ithela na mou dwseis plhrofories gia diathematika themata se sxesi me to perivallon apo glwssa mathimatika….kai oti exeis sxetika me auto.!!euxaristw polu!!

  27. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ καλή μου 🙂
    Νομίζω πως έχω 1-2 θέματα με περιβαλλοντική. Θα τα ανεβάσω σε ποστ. Μου τα έχουν στείλει συνάδελφοι.

    Να σαι καλά 🙂

  28. καλησπέρα και πάλι. Είχα καιρό να μπώ να δω τι κάνεις. Ελπίζω να είσαι καλά. Λοιπόν θα ήθελα να ζητήσω αν βέβαια έχεις , πατρόν από νεράιδες ή και από ήρωες παραμυθιών. Γιατί αφού το καλοσκέφτηκα είπα, γιατί να κάνω κάτι δε και καλά καλοκαιρινό στους φακέλους των παιδιών μου και να μην κάνω κάτι που να μου αρέσει και σε μένα και σ’αυτά. Άλλωστε το καλοκαιρινό θέμα θα είναι μάλλον και συνηθισμένο…. Ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο σου και για την υπομονή σου. Καλό σου βράδυ

  29. Ωραία ιδέα και όντως ξεφεύγει από το κλασικό καλοκαιρινό. Μόλις γυρίσω από τη δουλειά θα στα στείλω. Έχω αρκετά πατρόν με ήρωες 😉

  30. Ευδοκια μου καταπληκτικη καλησπερα!που μπορω να βρω τα τραγουδια της καλοκαιρινης σου γιορτης ΄’αν ολα τα παιδια της γης΄’?σαν τιτλους εννοω της μουσικης που εγραψες για να τα χω σε cd?ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ…σε ευχαριστω πολυ!

  31. σε ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.ο θεος να σε εχει καλα τι αλλο να πω!τι πλασμα εισαι εσυ?μαλλον ΆΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ!!

  32. Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα διαβαζα το θεατρικο σου για το νερο.Παρα πολυ ωραιο και πολυ θα ηθελα να το κανω αλλα τα παιδακια που εχω φετος νομιζω πως θα δυσκολευτουνε.Ειναι μετρημενα στο ενα χερι αυτα που θα μπορουσανε να το στηριξουν.Σκεφτομουνα κατι να κανω με τους αριθμους. Εχεις κατι υποψιν σου;

  33. Δεν είναι δικό μου το θεατρικό αυτό. Είναι γιορτή από ένα άλλο σχολείο.

    Τώρα με τους αριθμούς…. Να κάτσω να σκεφτώ και θα σου πω, οκ? Κάτι μου κατεβαίνει στο μυαλό.

  34. Σ’ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων.Μακαρι να σκεφτεις κατι!Θα προσπαθησω και εγω να βρω και αν και σημερα μετα απο αυτο που εγινε με πεσανε λιγο τα φτερα και αποσυντονιστηκα.

  35. Μην αγχώνεσαι Αλεξάνδρα μου! Όταν είσαι χαλαρή, τότε λειτουργεί το μυαλό καλύτερα και κατεβάζει ιδέες!

  36. καλησπέρα σε όλους και συχγαρητήρια στους δημιουργούς αυτής της ιστοσελίδας.είμαι νεο μέλος και ως ανήσυχο πνεύμα και έχοντας καλλιτεχνική φύση πήρα απόφαση να ανοίξω ένα μαγαζάκι στην πόλη μου με εικαστικά ειδη όπου οποιος το επισκεφτεί θα βρείσκει υλικά για τις κατασκευές στου ολοες τισ εποχές δικές μου ιδέες και προτάσεις.το πρόβλημα μου είναι οτι δεν εχω βρει ακομη το ονομα!!!!μπορει καποιος να μου δωσει τα φώτα το;όλες οι προτάσεις είναι σεβαστές.ευχαριστώ

  37. Ευδοκία μου, μήπως εχεις κάτι καινούριο για καλοκαιρινό στολισμό τάξης;
    Επίσης θέλω να στολίσω την χάρτινη σακούλα που θα περιέχει τις εργασίες των παιδιών. Μήπως έχεις κάποια ιδέα; Κατά καιρούς έκανα αερόστατο με τη φωτογραφία τους, βάτραχο, λουλούδι που στο κέντρο υπήρχε η φωτογραφία τους. Μήπως εχεις κάποια πιο πρωτότυπη ιδέα;

  38. Φωτεινή μου αυτό το Σαβ-κο θα δουλέψω τα καλοκαιρινά πατρόν, οπότε από Δευτέρα πιστεύω θα καταφέρω να τα ανεβάσω και εδώ.

    Όσον αφορά τον στολισμό της σακούλας, εγώ που θα το φτιάξω σαν βιβλίο, θα βάλω απ έξω ένα καραβάκι με θάλασσα. Πέρσυ είχα φτιάξει ένα λουλούδι στο εξώφυλλο.

  39. καλησπερα!!!θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καμια ιστοσελιδα που να περιεχει εντολες για τετραδια προγραφης.εχω αδεια βλεπετε και θελω να τα ετοιμασω απο τωρα για σεπτεμβρη πριν αγχωθωωωω

  40. Όταν λες εντολές τι εννοείς;;; Γενικότερα ασκήσεις προγραφής;;;; Αν ναι, θα ανεβάσω ένα αρχείο word με πολλές ασκησούλες για το αρχείο σου 😉

  41. καλημερα σαςς!ναι ασκησεις προγραφης εννοουσα.θα ηθελα να σε ρωτησω αν εκτος απο αυτο το τετραδιο εχετε και καποιο με αλλες διαφορετικες ασκησουλες που εχει να κανει με αχζρηστο υλικο χρωματα κτλ
    για ηλικια τριων τεσσαρων

  42. Εβελίνα μου δυστυχώς το μέιλ που μου έχεις σημειώσει δεν είναι έγκυρο για να σου στείλω παιδαγωγικό υλικό. Μου έχουν έρθει πίσω αυτά που σου έχω στείλει. Στείλε στο μέιλ μου κάτι, πες ένα γεια, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, για να μπορέσω να στα στείλω.

    Στείλε στο vdox τελεία xft τελεία παπάκι gmail τελεία com

  43. Γειά σου ασρτροπελέκι..
    Θά ήθελα τη βοήθειά σου.Ψάχνω κάτι σαν καπέλο από τσόχα(;)χαρτοπολτό(;)για να φτιάξω καπελάκια για παιδιά νηπιαγωγείου.Θα τα βάψω,θα τοποθετήσω διάφορα αξεσουάρ,(ματάκια,αυτάκια,κεραίες,προβοσκίδες)και θα τους δώσω το θέμα που θέλω.Φαντάσου μια μπάλα,κομμένη στη μέση,κάτι τέτοιο.Δε θέλω να τα φτιάξω εγω,θέλω να τα αγοράσω έτοιμα για να δημιουργήσω πάνω τους.
    Σ ευχαριστώ πολυ!

  44. Γεια σου Μάκη 🙂 Δυστυχώς δεν ξέρω που μπορεί να πουλάνε τέτοια πράγματα, δεν έχω δει κάπου. Γιατί δεν σκέφτεσαι όμως να τα φτιάξεις;;; Δεν ειναι καθόλου δύσκολο. Αν πάρεις στρογγυλά μπαλόνια και τα καλύψεις με χαρτοπολτό ή όπως λέγεται παπιέ μασέ, και το αφήσεις να στεγνώσει στον ήλιο, θα έχεις δημιουργήσει ένα αρκετά ανθεκτικό σκελετό καπέλου.

    Σκέψου το, είναι πολύ ωραία κατασκευή. Απλά θα πρέπει να φουσκώσεις αρκετά μπαλόνια, ε θα γίνεις και λιγο μέσα στο αλεύρι 😛 και θα περιμένεις το στέγνωμα μόνο, το οποίο τώρα λόγω ζεστης θα είναι γρήγορο.

  45. Πράγματι,δεν έχω βρεί τίποτα στην αγορά κι εγώ.Αν σκεφτείς κάτι άλλο,έτοιμο,πες μου.
    Σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

  46. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΩ(ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΙΑ ΠΟΥ ΝΤΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ)ΣΟΥ»ΕΚΛΕΨΑ»ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΩΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΝ ..

  47. Καλησπέρα και καλή χρονια σε όλους!
    Είμαι και εγω νηπιαγωγός και έχω ενθουσιαστεί με την ποιότητα του site και τις αμέτρητες πληροφορίες που διαθέτετε. Συγχαρητήρια!!
    Δουλεύω 10 χρόνια και συγκεντρώνω και εγω υλικό και κάθε χρονιά θέλω να ανανεώνομαι και να βρίσκω τις καλύτερες πληροφορίες για τη δουλειά μου.
    Στην προσπάθεια αυτή θα ήθελα λίγη βοήθεια..
    Ψάχνω για ιδέες για το παρουσιολόγιο της τάξης.
    Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε.

    Καλή χρονιά και πάλι..

  48. Γεια σου Ξανθή! Καλή σχολική χρονιά και σε σένα!!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, προσπαθώ όσο μπορώ 🙂

    Όσον αφορά τα παρουσιολόγια, όπως έχω γράψει και αλλού:

    «Στην τάξη μου έχω έναν κορμό δέντρου σε έναν τοίχο, λείπει όμως το φύλλωμά του. Σκέφτηκα λοιπόν, να κάνω μια μηλιά, και στα μήλα να μπουν οι φωτογραφίες των παιδιών. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ένα σπίτι με πολλά παράθυρα, σε κάθε παράθυρο και ένα παιδί (αυτό είχα κάνει πέρσυ και πρόπερσι) ή μια κάμπια, τόσο μακριά, όσο χρειάζεται για να χωρέσουν όλα τα παιδιά. Μπορείς επίσης να κάνεις ένα μεγάλο αερόστατο και να βάλεις όλα τα παιδιά μέσα, ή να κάνεις πολλά μικρά αερόστατα για κάθε παιδί και ένα.»

    Δες και εδώ ένα χρήσιμο λινκ http://www.rhodes.aegean.gr/tepaes/ekpaideutiko_iliko/glosa_sto_nipiagogio/%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%201.PDF

  49. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκριση και για το πλήθος των πληροφοριών..

    Πολύ χρήσιμες και σίγουρα κάποιες από αυτές θα τις αξιοποιήσω..

    Ότι καινούργιο πάντως πέσει στην αντίληψή σου για παρουσιολόγιο (με αντιστοίχηση των ονομάτων τους και χωρίς χρήση του «χριτσ-χρατσ» )θα ήθελα να ενημερωθώ. Το ίδιο ισχύει και από τη μεριά μου..

    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων..

  50. geia sou astropeleki mas kalo!!!!
    loipon fetos exw foul prosarmogi tha exw 25 paidia 2,5-3 xronwn mexri simera exoune erthei ta 20 kai perimenw mesa sti vdomada kai ta alla….ase polu klama fetos…kai exw anxwthei ligo na sou pw tin alitheia! exw anxwthei giati akoma den exw kataferei na katsw na skeftw tis fthinopwrines kataskeues pou tha kanoume…auta pou eixes anevasei ligo polu ta kaname persi…gia auto se parakalw an mporeis anevase idees gia ta fthinopwrina tha me voithouses para polu….giati me ta mikroulia pou exw oi epiloges einai kai periorismenes!!!!!!!! sorry an se kourasa alla sou lew to pono mou kai kserw oti tha me katalaveis esu!!!!!!!!!!!!filakia

  51. Γεια σου Βίκυ μου! Υπομονή, τα ίδια περνάω και γω με τις προσαρμογές δυο βδομάδες τώρα. Φάση είναι, θα περάσει.

    Με τα μικρούλια που θα έχεις μπορείς να κάνεις και πάλι τις εργασίες που έχω ανεβάσει, απλά να σκεφτείς εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν τα μικρά. Παίξε με μπογιές με σφουγγαράκια, κηρομπογιές, δαχτυλομπογιές. Μάθε τους τα φρούτα σε συνδυασμό με τα χρώματα και να τα ζωγραφίζετε ή να τα κάνετε κολλάζ.

    Τώρα για διακόσμηση, δεν ξέρω αν θα προλάβω κάτι το φετινό φθινόπωρο. Προς το παρόν δεν φτιάχνω κάτι γιατί ενδεχομένως να μην μείνω για πολύ ακόμη στον σταθμό που είμαι, καθώς περιμένω ειδοποίηση για αναπληρώτρια. Αλλά θα δω απο συναδέλφους, και ό,τι είναι θα το ανεβάζω και εδώ. 🙂

    Καλή αρχή και υπομονή!!!!!

  52. gia ti diakosmisi tis taksis den anxonomai giati ton ioulio pou den eixame paidia ta eftiaksa ta pio polla.
    gia tis ergasies ton paidiwn exw anxwthei…alla ok me kapoies enallaktikes luseis elpizw na ta kataferoume kai fetos! pantos oti mporeis anevase mas parakolouthw sxedon kathimerina to blog sou fun sou exw ginei giati einai teleio k xairomai pou epitelous vrika kati tetoio sto internet.aksizeis polla bravooooo!!! se euxaristw pou antapokrithikes grigora!
    kai pou tha paei tha perasei kai auti i fasi tis prosarmogis!
    polla filakia

  53. Ό,τι καινούργιο θα το ανεβάσω, να είσαι σίγουρη 😉
    Σ’ ευχαριστώ για τα πολύ πολύ ωραία σου λόγια 🙂
    Καλό σου βράδυ!!!!

  54. καλησπερα ευδοκια τι κανεις?θα ηθελα να σε ρωτησω αν εχεις μουσικη για χριστουγεννιατικη γιορτη?οχι τα συνηθισμενα περισσοτερο για μελωδιες ενδιαφερομαι χωρις πολλους στιχους…

  55. kouliki καλησπέρα!!! Είμαι πολύ καλά, σε ευχαριστώ πολύ! Εσύ;
    Φυσικά και έχω πολλές μουσικές για χριστουγεννιάτικη γιορτή, απλά θα μου δώσεις λίγο χρόνο να δω αν έχω σκέτες μελωδίες ή με λίγα λόγια. Αρκεί να μου πεις ποια τραγούδια ακριβώς θες και πόσα γιατί με την σύνδεση που έχω για το νετ, η οποία δεν είναι πάρα πολύ γρήγορη, θα αργήσω πολύ στο upload όλων όσων θα ήθελα να σου στείλω. Επομένως περιμένω να μου πεις στο περίπου ποια θέλεις 🙂

  56. καλημερα!μια χαρα ειμαι!!!εγω θα ηθελα γυρω στα οχτω!δεν χρειαζομαι συγκεκριμενα τραγουδια αρκει να ειναι γρηγορα χορευτικα ισως κανα δυο απο αυτα πιο ηρεμα!δεν με πειραζει να μην αναφερονται στα χριστουγεννα αν εχουν ωραια μελωδια!!!θα ηθελα να σε ρωτησω αν ξερεις καποια διευθυνση που θα μπορω να βρισκω τραγουδια και μελωδιες για γιορτες γενικοτερα…ξεχασα να σου πω πως ενθουσιαστηκα απιστευτα απο τα βιβλια με τις κατασκευες.ηδη βρηκα χρισουγεννιατικο δωρο…….

  57. Καλημέρα kouliki 🙂 Κοίτα να δεις, να σε βοηθήσω για να βρίσκεις μουσικές. Πάτα αυτό το λινκ http://aresvista.com/ και κατέβασε το πρόγραμμα Ares.
    Μόλις κάνεις εγκατάσταση, το ανοίγεις και στο tab search σου βγάζει να κάνεις αναζήτηση για τραγούδια. Αν γράψεις για παράδειγμα christmas karaoke songs, θα σου βγάλει ένα σωρό! Πατάς πάνω στον τίτλο δεξί κλικ, άνοιγμα και κάποια στιγμή κατεβαίνουν τα τραγούδια. Δίπλα στο search πρέπει να γράφει dwonload. Όταν το πατήσεις, σου δείχνει την κατάσταση των τραγουδιών ποσο γρήγορα κατεβαίνουν και όταν πατήσεις open folder, όταν ολοκληρωθεί το κατέβασμα τωντραγουδιών, αποθηκεύονται εκεί μέσα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

    Τι λες; Θα τα καταφέρεις να το κατεβάσεις το προγραμματάκι και να το εγκαταστήσεις;

  58. Ευδοκία μου,μήπως έχεις το cd με τα τραγούδια για τα χρώματα;
    Αρχή της χρονιάς και΄όλα τα πιάνουμε απ’ την αρχή. Το τμήμα φέτος έχει και πολλά μουσουλμανόπαιδα που δεν ξέρουν τη γλώσσα και κάνουμε προς το παρόν πολύ απλά πράγματα…Aν τα έχεις και μπορείς να μου τα στείλεις θα με βοηθήσεις πολύ…
    Το μέιλ μου είναι ftserkintz@sch.gr.
    Ευχαριστώ πολύ.

  59. Φωτεινή μου αν είναι δυνατόν να μου στειλεις κάποιο άλλο μέιλ, γιατί σου έστειλα τα τραγούδια αλλά μου ρθε σφάλμα με το μέιλ που μου έδωσες!

  60. Ευδοκία μου επανέρχομαι.Σου στέλνω ένα άλλο μέιλ.guselectron@yahoo.gr
    Αν μπορείς ξααστείλτο μου. Ευχαριστώ πολύ…

  61. Υπέροχη η ιστοσελίδα. Τη διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σαν μητέρα. Η μικρή μου κόρη πηγαίνει στο προπρονηπιακό τμήμα ενός δημοτικού παιδικού σταθμού. Στην τελευταία συγκέντρωση που είχαν μας ζήτησαν να πάμε κάποια υλικά στο σχολείο. Η λίστα έγραφε: κασετίνα με δύο μολύβια και γόμα, δύο τετράδια μισό λευκό-μισό με γραμμές και δύο βιβλία (τα οποία παρήγγειλα από ένα κοντινό βιβλιοπωλείο). Μα καλά σκέφτηκα, λίστα για παιδικό σταθμό είναι αυτή ή για πρώτη δημοτικού; Τα βιβλία περιέχουν το αλφάβητο το ένα και τους αριθμούς το άλλο. Ακριβώς όπως τα διδάχτηκε η μεγάλη μου κόρη πέρσι στην πρώτη δημοτικού.

    Μίλησα με την κουμπάρα μου η οποία είναι νηπιαγωγός και φρίκαρε η κοπέλα. Αλλά στο τέλος μου είπε να τα στείλω τα βιβλία και τα τετράδια για να τσεκάρω τι θα κάνει η δασκάλα της και πως θα το κάνει. Φοβάται ότι με το σύστημα που θέλει να τους μάθει τα γράμματα και τους αριθμούς τα κάνει να σιχαθούν την έννοια σχολείο.

    Εσείς ποιας άποψης είστε; Δεν είναι μικρά για να μάθουν γραφή;

  62. Καλησπέρα ελίζα μου! Σε ευχαριστώ πολύ που με παρακοουθείς 🙂

    Στο θέμα σου… Αν σου πω ότι φρίκαρα και γω, είμαι σίγουρη πως θα με πιστέψεις. Να πω πως η μικρή είναι τουλάχιστον στο προνηπιακό τμήμα, να το δεχτώ να ζητάει τουλάχιστον τα βιβλία. Αλλά, άποψή μου και θεωρώ πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν, το να ζητήσουν μολύβια και τετράδια τέτοιου τύπου, είναι λίγο υπερβολικό για να μην πω πολύ υπερβολικό!

    1ον, μολύβι δεν μπορεί να κρατήσει σε τέτοια ηλικία ένα προ προνηπιάκι. εδώ μετά βίας θα μπορεί να σταθεροποιήσει το χέρι του στον μαρκαδόρο που είναι και πιο χοντρός, πόσο μάλλον στο μολύβι! Τα τετράδια αυτά γιατί τα χρειάζονται;;; Σκοπός δεν είναι να μάθουν από αυτή την ηλικία να αντιγράφουν…. Έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούν! Πρέπει να μάθουν να δημιουργούν ελεύθερα και ύστερα με γραμμές για να μάθουν τα όρια. Θεωρώ πως αν ξεκινήσει η δασκάλα τους από τόσο μικρή ηλικία αριθμούς και γράμματα, 1ον είναι δεδομένο ότι δεν θα καταφέρει πολλά, 2ον θα πιέσει πολύ τα παιδιά και σε αυτή την ηλικία θα θέλουν βοήθεια σχεδόν σαν ιδιαίτερα- αλλά και πάλι δεν θα τα καταφέρει. Τα προπρονηπιάκια πρέπει να μάθουν αρχικά κάποια βασικά πράγματα, όπως χρώματα, μέρες της βδομάδας, εποχές, σχήματα, να μετρούν μέχρι το 5 το πολύ. Πέρα από αυτά, σε αυτή την ηλικία πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν για την αυτονομία, την ανεξαρτησία τους στο παιχνίδι και μετά την συνεργασία στις ομάδες. Πρέπει να μάθουν έννοιες του χώρου, των μεγεθών και συναφή.

    Όλα τα παραπάνω που μου λες, δεν είναι για προπρονήπια. Σκοπός δεν είναι μόνο να μάθουν να μετράνε ή να γράφουν, σκοπός είναι να μάθουν μέσα από παιχνίδι και ευχάριστες δραστηριότητες τα βασικά για αρχή.

    Γιατί δεν το συζητάτε με την δασκάλα της αρχικά και με την διευθύντρια; Ρωτήστε την τι πρόγραμμα σκοπεύει να ακολουθήσει και αν όλα τα βασικά παραπάνω που σου ανέφερα θα είναι οπωσδήποτε μέσα στο πρόγραμμα;

    Είναι πολύ μικρά γι αυτά που σκοπεύει να κάνει η δασκάλα τους, αν όντως θέλει να τα κάνει.

  63. συγχαρητηρια !!!τωρα το διαβασα πως πηγες κρητη….σου ευχομαι τα καλυτερα και καλες …καλλιτεχνικες εμπνευσεις…!!!!δεν μπορω να το κατεβασω δυστυχως οποτε μπορεσεισ και αν βρεις τα τραγουδακια στειλτα.καλημεραααα

  64. Ευδοκία ζητώ τη βοήθειά σου. μήπως ξέρεις το τραγουδάκι «Η παρέλαση»΄;Αν το ξέρεις μπορείς να μου γράψεις τα λόγια;
    Ευχαριστώ.

  65. Φωτεινή μου σίγουρα το έχω αλλά το βιβλίο με τα τραγούδια είναι στο σχολείο. Θα στο σημειώσω αύριο όταν γυρίσω από τη δουλειά!!!!

  66. Φωτεινή :

    Ευδοκία ζητώ τη βοήθειά σου. μήπως ξέρεις το τραγουδάκι “Η παρέλαση”΄;Αν το ξέρεις μπορείς να μου γράψεις τα λόγια;
    Ευχαριστώ.

    Τέλικά Φωτεινή μου δεν έχω τους στίχους του τραγουδιού που μου ζήτησες. Έχει ένα σωρό το βιβλίο που έχω, αλλά την Παρέλαση δεν την έχει 😦

  67. Καλησπέρα Ευδοκία
    πώς περνάς; όχι μόνο στο σχολείο , γενικά είσαι ευχαριστημένη; Υπάρχουν νέοι άνθρωποι να κάνεις παρέα; Όχι μόνο internet (αν και για μας είσαι μεγάλη βοήθεια) αλλά και παρέες με ανθρώπους χρειάζεται ένα νέο κορίτσι σαν κι εσένα. Σε συμβουλεύω γιατί έτσι θα έλεγα και στην κόρη μου (είναι 16 ετών). Λοιπόν οι κονκάρδες σου ενθουσίασαν τις συναδέλφους μου σήμερα που είδαν να τις φτιάχνω και υποσχέθηκα να φτιάξω και για το δικό τους τμήμα!!! Η μαύρη αλήθεια είναι ότι για τις εθνικές επετείους οι κατασκευές είναι οι ίδιες και οι ίδιες και έχουμε βαρεθεί. Εγώ όμως που σε παρακολουθώ όλο και κάτι πρωτότυπο πάω στο σχολείο (χαχαχα). Λοιπόν έρχομαι στο δια ταύτα. Γνωρίζεις κάποιο παραμύθι ή κάποιο παιχνιδάκι που ίσως θα οφελούσε στην καλύτερη διαχείρηση μέσα στην τάξη ενός παιδιού με επιθετικότητα.

  68. Καλησπέρα καλή μου!!! Περνάω πολύ ωραία! Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την πρώτη κιόλας μέρα που πήγα στο σχολείο. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί, με έχουν αγκαλιάσει!!! Οι συνάδελφοι δάσκαλοι δεν είναι στην ηλικία μου αλλά είναι πολύ καλοί και με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ! Ευτυχώς έχω γνωστούς, κουμπάρους, καλούς γειτόνους που είμαστε σχεδόν κάθε μέρα μαζί, οπότε είμαι πολύ καλά!

    Η αλήθεια να λέγεται… οι Εθνικές γιορτές μας περιορίζουν αλλά όλο και κάτι θα κατεβαίνει στην κούτρα μου κάθε χρόνο για να ανανεώνω!

    Στο διά ταύτα…Παραμύθι δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό, όλα μου τα βιβλία τα έχω στην Αθήνα. Όμως, όταν και γω αντιμετώπιζα κάτι παρόμοιο, έπαιρνα το παιδάκι και του ζητούσα να γίνει βοηθός μου και επιμελητής της τάξης για να νιώσει ότι έχει έναν σημαντικό ρόλο μές την τάξη και το σύνολο. Πάντα πετύχαινε και ηρεμούσε το παιδί, είτε ήταν ζωηρό είτε πολύ συνεσταλμένο. Δοκίμασέ το και πες μου εάν έχει αποτέλεσμα.

  69. συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα αλλα θα ηθελα ν αεχει και παιδικες ζωγραφιες για τις εθνικες γιορτες η καποια site που μπορουμε να βρουμε .ευχαριστω

  70. Φωτεινή :Το μέιλ το πήρα. Σε ευχαριστώ πολύ!! καλό βράδυ.

    για την κυρια που αγχωνεται με το παιδακι τησ το τμημα του λεγεται παιδικο οχι προπρονηπιακο.επισησ θα επρεπε να διαμαρτυριθειται γαι τα βιβλια ειμαι και εγω δασκαλα του ιδιου τμηματοσ και δεν βαζω προγραφη σε βιβλιο.βιβλια δραστηριοτητων με χωροχρονικες εννοιες ναι βιβλια να ξεκινησουν να ενωνουν τελιτεσ με την ξυλομπιγια τουσς ναι γομολαστιχα μολυβι λεπτο δεν ειναι για αυτη την ηλικια οχι ακομα.

  71. Δεν έχω προλάβει ακόμη Εβελίνα μου! Ετοίμαζα την γιορτή για την 28η και τον λόγο που θα διαβάσω στην εκκλησία, οπότε δεν είχα καθόλου χρόνο να δω αυτό που μου έστειλες! Πιστεύω ότι μέχρι την Κυριακή θα το έχω δει.

  72. Τρελά συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή ιστοσελίδα, τις καταπληκτικές ιδέες και όλα αυτά που περιέχει!!!! Συγχαρητήρια ιδιαιτέρως στο «αστροπελέκι» που έφτιαξε όλα αυτά!!! Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι ακόμα συνάδερφοι!!!! Μόλις σήμερα ανακάλυψα την ιστοσελίδα και απ’ότι βλέπω θα την επισκέπτομαι τακτικά, μιας και είμαι καινούρια συνάδερφος από επαρχία, με μηδενική εμπειρία και περιμένω πρώτα ο Θεός του χρόνου διορισμό! Καλή συνέχεια, καλές επιτυχίες και πολλή δημιουργικότητα: το έχουμε ανάγκη!

  73. Μαριτίνα μου καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια 🙂
    Σου εύχομαι καλή συνέχεια επίσης και σύντομα μόνιμη! 🙂

  74. astropeleki μου καιγομαι για ένα θεατρικό με προτότυπο θέμα για τα Χριστουγέννα 10 χρόνια στα ιδωτικά νηπ/γεια και άλλα 10 στα δημόσια κουράστηκα τα ίδια και τα ιδια θέματα.Μήπως έχεις να μου προτύνεις κάτι διαφορετικό; ευχαριστώ ΤΟΝΙΑ

  75. Τόνια μου, στην κατηγορία θεατρικές παραστάσεις έχω πάρα πολλά θεατρικά να διαβάσεις 🙂 Το ένα το έχω ανεβάσει στον παιδικό σταθμό που δούλευα, είναι το εργαστήρι του Αγιου βασίλη. Δες τα και διάλεξε! 🙂

  76. θέλω να μου δώσεις ιδέες από μάσκες βίδρας και ψαριών κατά προτίμηση κέφαλου ή πέστροφας…ευχαριστώ

  77. Αλέκα δες τα λινκ που σου βάζω
    http://www.thejunglestore.com/Gift-Catalog/Fish-Masks
    http://www.pheemcfaddell.com/coloring/halloween/ColoringFishMask1.html
    και εικόνες στο google που μπορείς να δεις αν σου κάνει κάποια και να την εκτυπώσεις για να βγάλεις το πατρόν
    http://images.google.gr/images?sourceid=navclient&hl=en-GB&rlz=1T4TSEA_en-GBGR345GR345&q=fish%20masks&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

  78. Καλησπέρα κούκλα
    τι κάνεις; Πώς τα περνάς στην όμορφη Κρήτη; Φαντάζομαι ότι εκεί ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.Πές μου ότι κάνεις ακόμα μπάνια να τρελαθώ!!!! Με την γρίπη τι γίνεται;;
    Η επιθυμία μου είναι χριστουγεννιάτικης φύσης. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω με τα παιδιά, θήκη για ρεσώ, και σκεφτόμουν να κάνω κάτι σαν ζωγραφική σε γυαλί. Πώς το βρίσκεις ,παρακινδυνευμένο;;; Αν σου φαίνεται καλή ιδέα τι σχέδιο θα πρότεινες; και τι είδους μπογιές θα πρέπει να χρησιμοποιήσω έχεις υπόψιν σου; Ελπίζω να μην σου βάζω δύσκολα. Ευχαριστώ και τα ξαναλέμε.

  79. Τόσο καιρό τώρα το βλέπω αυτό το section για πρώτη φορά. Δεν είμαι του τομέα σας αλλά εδώ λέει ο τίτλος «Επιθυμίες». Ε λοιπόν δικιά μου επιθυμία θα τανε να ξαναγινόμουν παιδάκι … 😀
    Να σαι καλά Αστροπελέκι, χαιρετισμούς στην όμορφη Κρήτη!

  80. ELGRECO :

    Τόσο καιρό τώρα το βλέπω αυτό το section για πρώτη φορά. Δεν είμαι του τομέα σας αλλά εδώ λέει ο τίτλος “Επιθυμίες”. Ε λοιπόν δικιά μου επιθυμία θα τανε να ξαναγινόμουν παιδάκι … :D
    Να σαι καλά Αστροπελέκι, χαιρετισμούς στην όμορφη Κρήτη!

    Τώρα το βλέπεις;;;;;;;;; Ιιιιιιιιιιιιιιιι ντροπήηηηηηηηη!!!!!!!
    Κάτσε να πάρω το μαγικό μου ραβδάκι και να πραγματοποιήσω την ευχούλα σου 😀

    Καλημέρα σου El Greco 🙂

  81. e-psili :

    Καλησπέρα κούκλα
    τι κάνεις; Πώς τα περνάς στην όμορφη Κρήτη; Φαντάζομαι ότι εκεί ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.Πές μου ότι κάνεις ακόμα μπάνια να τρελαθώ!!!! Με την γρίπη τι γίνεται;;
    Η επιθυμία μου είναι χριστουγεννιάτικης φύσης. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω με τα παιδιά, θήκη για ρεσώ, και σκεφτόμουν να κάνω κάτι σαν ζωγραφική σε γυαλί. Πώς το βρίσκεις ,παρακινδυνευμένο;;; Αν σου φαίνεται καλή ιδέα τι σχέδιο θα πρότεινες; και τι είδους μπογιές θα πρέπει να χρησιμοποιήσω έχεις υπόψιν σου; Ελπίζω να μην σου βάζω δύσκολα. Ευχαριστώ και τα ξαναλέμε.

    Καλημέρα σου!!!!! Περνάω πολύ όμορφα και έχει απελπιστικά καλό καιρό… θέλω κρύυυυυυυυυυοοοοοοο 😆 Ο καιρός ευνοεί για μπάνια, αλλά εγώ δεν έχω τα μαγιώ μαζί μου 😛 Με την γρίππη έχουμε αρκετά κρούσματα γενικά και σε διπλανά χωριά, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά!

    Στην πρότασή σου τώρα… Ωραία, δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη! Πάνω σε γυαλί εγώ θα έφτιαχνα καμπανούλα. Μπορείς να κάνεις όμως και κάτι άλλο. Να χρησιμοποιήσετε γύαλινα βαζάκια, τα οποία θα διακοσμήσετε απ έξω με χρώμα και στο πώμα του να βάλετε το ρεσώ. Χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτά για τα τζάμια, που τα φτιάχνετε πάνω σε ζελατίνα και πρέπει να στεγνώσουν πολύ καλά. Μετά βγαίνουν από την ζελατίνα και το κολλάτε πάνω στο γυαλί. Αλλά αυτά τα χρώματα είναι λίγο δύσκολα να τα χρησιμοποιήσουν τα μικρά, καθώς χρειάζονται και λεπτομέρειες και σωστή ποσότητα για να βγουν καλά.

    Τώρα για άλλα χρώματα πάνω σε γυαλί δες εδώ http://el.articlesbase.com/article_30142.html αλλά απ ότι βλέπω θελει και ψήσιμο.
    Δες και εδω http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?t=5076

  82. Η ερώτησή μου για το αν περνάς καλά πιο πολύ ρητορική ήτανε, γιατί νομίζω ότι είναι προφανές ότι περνάς καλά, και χαίρομαι πολύ. Ελπίζω να συντελούν και οι «καλές» παρέες σ’αυτό!!!!!!!!!!! Δεν θέλω να φανώ πολύ παραπονιάρα αλλά είμαστε προ των πυλών του Δεκεμβρίου και των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ……και δεν βλέπω να μας έχεις ξεσηκώσει με τα καινούρια σου πατρόν για κατασκευές, μόμπιλε, κάρτες κ.τ.λ. Για γιορτές δεν μιλάω γιατί σε μας τουλάχιστον η σύμβουλος δεν την προτείνει και από ότι άκουσα το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Περιμένω να δω … Αλήθεια θέλω για μια κατασκευή στο χωλ του νηπιαγωγείου μας έναν Αη βασίλη σε καμινάδα. Μήπως σου βρίσκεται κάτι;

  83. e-psili :

    Η ερώτησή μου για το αν περνάς καλά πιο πολύ ρητορική ήτανε, γιατί νομίζω ότι είναι προφανές ότι περνάς καλά, και χαίρομαι πολύ. Ελπίζω να συντελούν και οι “καλές” παρέες σ’αυτό!!!!!!!!!!! Δεν θέλω να φανώ πολύ παραπονιάρα αλλά είμαστε προ των πυλών του Δεκεμβρίου και των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ……και δεν βλέπω να μας έχεις ξεσηκώσει με τα καινούρια σου πατρόν για κατασκευές, μόμπιλε, κάρτες κ.τ.λ. Για γιορτές δεν μιλάω γιατί σε μας τουλάχιστον η σύμβουλος δεν την προτείνει και από ότι άκουσα το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές. Περιμένω να δω … Αλήθεια θέλω για μια κατασκευή στο χωλ του νηπιαγωγείου μας έναν Αη βασίλη σε καμινάδα. Μήπως σου βρίσκεται κάτι;

    Καλημέρα!!!! Ναι το ξέρω ότι φέτος δεν έχω ξεσηκώσει πολλά πατρόν, αλλά δυστυχώς επειδή δεν έχω την δυνατότητα να εκτυπώνω όοοοοοτι βρίσκω, μιας και έχω μόνο πισί μαζί μου και τίποτα άλλο, περιορίζομαι σε κατασκευές που είχα φτιάξει πέρυσι, που ήταν πάρα πολλές και τις είχα παρουσιάσει. Προσπαθώ να φτιάξουμε κατασκευές που δεν έχω ανεβάσει με υλικά που βρίσκω άμεσα και δεν χρειάζονται δύσκολα πατρόν και σιγά σιγά θα τα δεις.

    Για τον Άγιο Βασιλη σε καμινάδα είχα βάλει πέρυσι ένα ημερολόγιο. Θα το βρεις εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2008/12/08/%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83/
    Εσύ αντί για ημερολόγιο, μπορείς να τον μεγενθύνεις και να τον στολίσεις στο χωλ που θες 🙂

  84. Kalispera evdokia mou k kalispera s olous…8a h8ela na me voi8hsete osoi mporeite st na dhmiourghso mia istoria…
    8a kano tn praktiki m s ena mhna k ontas kopela s karekla (A.M.E.A) 8a h8ela thn voi8eia sas st na dhmiourghso 1 istoria gia na po st paidia GIATI eimai s karekla…etsi oste na mhn me paroun me «stravo» mati…
    kales giortes s olous…

  85. Roula :

    Kalispera evdokia mou k kalispera s olous…8a h8ela na me voi8hsete osoi mporeite st na dhmiourghso mia istoria…
    8a kano tn praktiki m s ena mhna k ontas kopela s karekla (A.M.E.A) 8a h8ela thn voi8eia sas st na dhmiourghso 1 istoria gia na po st paidia GIATI eimai s karekla…etsi oste na mhn me paroun me “stravo” mati…
    kales giortes s olous…

    Γεια σου Ρούλα μου!!! Το θέμα είναι τι ιστορία θες να τους πεις; Τι θέμα θες να έχει; Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου; Θες να έχει σχέση με τα άτομα που έχουν κινητικές δυσκολίες; Θες να δείξεις μέσα από μια τέτοια ιστορία ότι όλα τα παιδάκια είναι ίσα και μπορούν να καταφέρουν ότι και τα άλλα παιδιά;
    Πρέπει να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο, οπότε πρεπει για αρχή να σκεφτείς τι θέμα θες να έχει η ιστορία σου 🙂
    Καλά να περάσεις στις γιορτές!!!

  86. Roula :

    oti ola ta paidia einai isa..oti oloi mporoun na kanoun ta panta.. k mesa apo tn istoria na tous po oti k ego ego mazi me ta paidia 8a kanoume polla..

    Έχω ένα βιβλίο, το οποίο έχω παρουσιάσει εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2008/12/02/3-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%84%cf%8c%ce%bc%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5/ μαζί με κάποιες δραστηριότητες. Δες το και πες μου 🙂

  87. Γειά σου και πάλι κούκλα
    Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία αγάπη και πολύ πολύ όρεξη και φαντασία. Ψάχνω για χειμωνιάτικα μόμπιλε. Έχεις κάτι για μένα;;;
    Φιλάκια και τα ξαναλέμε

  88. e-psili :

    Γειά σου και πάλι κούκλα
    Καλή χρονιά σου εύχομαι με υγεία αγάπη και πολύ πολύ όρεξη και φαντασία. Ψάχνω για χειμωνιάτικα μόμπιλε. Έχεις κάτι για μένα;;;
    Φιλάκια και τα ξαναλέμε

    Καλή χρονιά και σε σένα!!!! Γιας γυρισε τις σελίδες στην κατηγορία Χειμώνας. https://astropeleki.wordpress.com/category/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82/%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82/ Πέρα απο τα χριστουγεννιάτικα έχω και χειμωνιάτικα. Να πατάς και το λινκ που λέει παλαιότερες ενδείξεις για να σε γυρίσει και στα πρωτα πρώτα. 🙂

  89. Γειά σου και πάλι
    πάρα πολύ καλή η πρόταση «ζωγραφίζω το γύρω από την εικόνα» , θα το δοκιμάσω στα σίγουρα και εγώ στην τάξη μου. Προς το παρόν ψάχνω μάσκες με ζώα και συγκεκριμένα ελάφι, άλογο, δεινόσαυρο, και γουρουνίτσα. Αν έχεις και κάτι εξαιρετικό σε τίγρη, λιοντάρι και πεταλούδα με ενδιαφέρουν επίσης. Ντεκόρ αποκριάτικο;;;; Ζητάω πολλά;; Ξερω ότι όλο και κάτι θα μου βρεις!!!!!! Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ.

  90. e-psili :

    Γειά σου και πάλι
    πάρα πολύ καλή η πρόταση “ζωγραφίζω το γύρω από την εικόνα” , θα το δοκιμάσω στα σίγουρα και εγώ στην τάξη μου. Προς το παρόν ψάχνω μάσκες με ζώα και συγκεκριμένα ελάφι, άλογο, δεινόσαυρο, και γουρουνίτσα. Αν έχεις και κάτι εξαιρετικό σε τίγρη, λιοντάρι και πεταλούδα με ενδιαφέρουν επίσης. Ντεκόρ αποκριάτικο;;;; Ζητάω πολλά;; Ξερω ότι όλο και κάτι θα μου βρεις!!!!!! Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ.

    χαχαχα κατυευθείαν λινκ https://astropeleki.wordpress.com/category/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82/%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-2/ κλαι γυρνάς σελίδες. Θα βρεις παααρα πολλές μάσκες

    Ελάφι εδώ http://dawnscrafts.com/images/mask-deer.jpg
    Τίγρης http://www.billybear4kids.com/holidays/halowen/PaperMasks/MaskTiger.gif
    Λιοντάρι http://parenting.leehansen.com/Printables/Masquerade/lion1-mask.gif

    Τα υπόλοιπα που ζητάς τα εχω σε ποστ. Να γυρνάς και τις σελίδες στο παραπάνω λινκ, έχω πολλών ειδών μάσκες.

  91. καλησπερα…να ζητησω κ εγω κατι??δεν ξερω αν θα μπορεσεις να τα βρεις αλλα ολα ειναι πιθανα για σενα 😀
    ενδιαφερομαι για pc games για το νηπιαγωγειο.. δλδ κατι με χρωματα,σχηματα,ζωα.. κατι απλο..
    η ακομα καλυτερα δραστηριοτητες τις οποιες μπορουν να κανουν νηπια-προνηπια στον υπολογιστη..
    σ ευχαριστωωωωωωωωωω….

  92. Roula :

    καλησπερα…να ζητησω κ εγω κατι??δεν ξερω αν θα μπορεσεις να τα βρεις αλλα ολα ειναι πιθανα για σενα :D
    ενδιαφερομαι για pc games για το νηπιαγωγειο.. δλδ κατι με χρωματα,σχηματα,ζωα.. κατι απλο..
    η ακομα καλυτερα δραστηριοτητες τις οποιες μπορουν να κανουν νηπια-προνηπια στον υπολογιστη..
    σ ευχαριστωωωωωωωωωω….

    Καλό είναι να παίρνεις το Ramkid που έχει τέτοιου είδους παιχνίδια για παιδιά. Εγώ έχω τέτοια πάρα πολλά, αλλά όχι όλα μαζί μου. Δεν ξέρω αν γίνεται να σταλούν με μέιλ λόγω μεγέθους. Όμως αν θέλεις, μπορώ το Πάσχα, όταν ξανανέβω Αθήνα, να στα γράψω σε cd και να σου τα στείλω με ταχυδρομείο.

  93. Καλησπέρα και πάλι
    σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την βοήθειά σου και προ πάντων για την προθυμία σου να βοηθήσεις. Τις είδα τις σελίδες που μου προτείνεις και πράγματι θα με εξυπηρετήσουν στις μάσκες που θέλω, σε όλες εκτός από μια τον δεινόσαυρο. Τι λές, θα μπορεσεις να κάνεις τον κόπο να το ξαναδεις λίγο το θέμα μου;;
    Καλό βράδυ…..

  94. e-psili :

    Καλησπέρα και πάλι
    σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για την βοήθειά σου και προ πάντων για την προθυμία σου να βοηθήσεις. Τις είδα τις σελίδες που μου προτείνεις και πράγματι θα με εξυπηρετήσουν στις μάσκες που θέλω, σε όλες εκτός από μια τον δεινόσαυρο. Τι λές, θα μπορεσεις να κάνεις τον κόπο να το ξαναδεις λίγο το θέμα μου;;
    Καλό βράδυ…..

    Δες εδώ. Έχω και δεινοσαυράκια!

    https://astropeleki.wordpress.com/2009/02/02/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba/

  95. καλησπερα!!! ειμαι καινουρια στην παρεα και οφειλω να ομολογησω οτι εχω εντυπωσιαστει! εγω εχω προπρονηπιακο τμημα και αυτες τις μερες καιγομαι να βρω θεμα για καλοκαιρινη γιοτη γιατι πρεπει να αρχισω προβες. η γιορτη θα ειναι μονο μουσικοκινητικη (χωρις καθολου λογια) και θελω να ειναι κατι πολυ χαριτωμενο και αν γινεται να εχει και καποιο νοημα. εχεις κατι να μου προτεινεις?

  96. Καλησπέρα Ευδοκία μου,
    Την διευθυνσή μου για τα cd λεω να στην στείλω προς το Πάσχα στο e-mail σου.
    Τώρα θα ήθελα να σου ζητήσω δύο πραγματάκια..
    1. Θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο παιχνίδι το οποίο να το παίζουμε στην παρεούλα..
    2 Πάλι θα ήθελα να μου προτείνεις 1 δραστηριότητα για το τετράγωνο..
    Πολλά σου ζήτησα??

  97. Roula :

    Καλησπέρα Ευδοκία μου,
    Την διευθυνσή μου για τα cd λεω να στην στείλω προς το Πάσχα στο e-mail σου.
    Τώρα θα ήθελα να σου ζητήσω δύο πραγματάκια..
    1. Θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο παιχνίδι το οποίο να το παίζουμε στην παρεούλα..
    2 Πάλι θα ήθελα να μου προτείνεις 1 δραστηριότητα για το τετράγωνο..
    Πολλά σου ζήτησα??

    Γεια σου Ρούλα μου! Οκ για την διεύθυνση, θα μου το υπενθυμίσεις 26 Μαρτίου που θα είμαι Αθήνα 🙂

    1. Παιχνίδι για την παρεούλα: Το ποντίκι
    Οι παίκτες σχηματίζουν έναν κύκλο, με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους, ενώ ένας παίχτης κάθεται στο κέντρο. Ένας από τους παίχτες κρύβει ένα μικρό κομμάτι ξύλου (που είναι το ποντίκι) πίσω από την πλάτη του. Όταν ο παίκτης που στέκεται στην μέση δεν κοιτάζει, οι υπόλοιποι πάιχτες δίνουν ο ένας στον άλλον το ξύλο. Ο παίχτης που βρίσκεται στη μέση, πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβει το ποντίκι. Αν ο παίχτης που το κρύβει, θέλει να τον βοηθήσει, μπορέι, λόγου χάρη, να ξύνει την πλάτη του, δίνοντας του ένα στοιχείο με τον ήχο. Όταν ο παίχτης στη μέση καταλάβει ποιος κρύβει το ποντίκι, οι δύο παίχτες αλλάζουν θέσεις. Μπορούν και άλλοι παίχτες να ξύνονται, για να μπερδέψουν τον παίχτη που βρίσκεται στην μέση.

    2. Για το τετράγωνο: θα τα βάλεις στον κύκλο, θα τους δείξεις το σχήμα και θα τα ρωτήσεις να ψάξουν να βρουν μέσα στην τάξη που βλέπουν αυτό το σχήμα. Θα τους εξηγήσεις ότι το τετράγωνο έχει 4 πλευρές και 4 γωνίες και οι πλευρες είναι ίσες μεταξύ τους. Θα φτιάξεις σε ένα χαρτόνι τα σχήματα (τρίγωνο, τετράγωνο, κύκλο, ορθογώνιο), θα κόψεις διάφορα χρώματα από χαρτόνια στα διάφορα σχήματα, και θα τα αφήσεις να βρουν που πρέπει να πάει το καθένα. Ετοιμάζω σχετικο ποστ για τα σχήματα. Θα γράψεις με μαύρο μαρκαδόρο τα γραμματα για το κάθε σχήμα, και όποτε αντιστοιχούν σωστά, θα τα αφήνεις να προσπαθούν να αντιγράψουν τα γράμματα του σχήματος. Στο ποστ που θα ανεβάσω για τα σχήματα, έχω και ασκησούλες. οπότε αν έχεις λίγη υπομονή μέχρι να το φτιάξω για να τους κάνεις τα σχήματα, θα μπορέσεις να κάνεις και συ την δραστηριότητα που έκανα εγώ στα δικά μου παιδιά. 🙂

  98. astropeleki :

    Roula :
    Καλησπέρα Ευδοκία μου,Την διευθυνσή μου για τα cd λεω να στην στείλω προς το Πάσχα στο e-mail σου.Τώρα θα ήθελα να σου ζητήσω δύο πραγματάκια..1. Θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο παιχνίδι το οποίο να το παίζουμε στην παρεούλα..2 Πάλι θα ήθελα να μου προτείνεις 1 δραστηριότητα για το τετράγωνο..Πολλά σου ζήτησα??

    Γεια σου Ρούλα μου! Οκ για την διεύθυνση, θα μου το υπενθυμίσεις 26 Μαρτίου που θα είμαι Αθήνα
    1. Παιχνίδι για την παρεούλα: Το ποντίκι
    Οι παίκτες σχηματίζουν έναν κύκλο, με τα χέρια τους πίσω από την πλάτη τους, ενώ ένας παίχτης κάθεται στο κέντρο. Ένας από τους παίχτες κρύβει ένα μικρό κομμάτι ξύλου (που είναι το ποντίκι) πίσω από την πλάτη του. Όταν ο παίκτης που στέκεται στην μέση δεν κοιτάζει, οι υπόλοιποι πάιχτες δίνουν ο ένας στον άλλον το ξύλο. Ο παίχτης που βρίσκεται στη μέση, πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβει το ποντίκι. Αν ο παίχτης που το κρύβει, θέλει να τον βοηθήσει, μπορέι, λόγου χάρη, να ξύνει την πλάτη του, δίνοντας του ένα στοιχείο με τον ήχο. Όταν ο παίχτης στη μέση καταλάβει ποιος κρύβει το ποντίκι, οι δύο παίχτες αλλάζουν θέσεις. Μπορούν και άλλοι παίχτες να ξύνονται, για να μπερδέψουν τον παίχτη που βρίσκεται στην μέση.
    Μου άρεσε αυτο με το ποντίκι κ το θεωρώ εύκολο κ απλό.. τι στόχο εχει ομως??

  99. Καλησπέρα αστροπελέκι!! θα ήθελα την βοήθεια σου! έχουμε θέμα στο σχολείο για τα μέσα θέρμανσης και έχω δυσκολευτεί πολυ!! Δεν μπορώ να βρω ούτε χρωμοσελίδα ούτε μια κατασκευή να τους κάνω.. Σκέφτηκα να τους κανω τζάκι αλλα δεν έχω κανένα πατρόν!! αν μπορούσες να βοηθούσες θα το εκτιμούσα!!!!

  100. marina :

    Καλησπέρα αστροπελέκι!! θα ήθελα την βοήθεια σου! έχουμε θέμα στο σχολείο για τα μέσα θέρμανσης και έχω δυσκολευτεί πολυ!! Δεν μπορώ να βρω ούτε χρωμοσελίδα ούτε μια κατασκευή να τους κάνω.. Σκέφτηκα να τους κανω τζάκι αλλα δεν έχω κανένα πατρόν!! αν μπορούσες να βοηθούσες θα το εκτιμούσα!!!!

    Καλησπέρα Μαρίνα!!! Δες εδώ για χειμωνιάτικα τραγουδάκια https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/25/%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/ Το τελευταίο είναι για τα μέσα θέρμανσης.

    Δες και εδω https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/04/%cf%86%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%bd%ce%b1/ έχω φύλλα εργασίας για τον χειμώνα και έχω και για τα μέσα θέρμανσης.

    Πατρόν για τζάκι δες εδώ http://www.kids-pages.com/folders/colpages/houses/Fireplace.gif

  101. καλησπερα.ψαχνω πληροφοριες για τους κλοουν -γελωτοποιους η παλιατσους…απο που πηραν το ονομα τους ,ποτε εμφανιστηκαν ποιος ο λογος της ενδυμασιας τους κτλ.που μπορω να βρω τετοιες πληροφοριες

  102. kouliki :

    καλησπερα.ψαχνω πληροφοριες για τους κλοουν -γελωτοποιους η παλιατσους…απο που πηραν το ονομα τους ,ποτε εμφανιστηκαν ποιος ο λογος της ενδυμασιας τους κτλ.που μπορω να βρω τετοιες πληροφοριες

    Δες στο μπλογκ της Βάλιας http://hartaetoi.wordpress.com/ έχει δημοσιεύσει αρκετά για το θέμα που ζητάς. 🙂

  103. καλησπέρα αστροπελέκι! ψαχνω κατασκευούλες με θέμα τις φυλές..Έχεις καμια ιδέα για κανένα ινδιάνικο καπέλο, κινέζικο κτλ..? η οτιδήποτε άλλο με αυτό το θέμα?

  104. marina :

    καλησπέρα αστροπελέκι! ψαχνω κατασκευούλες με θέμα τις φυλές..Έχεις καμια ιδέα για κανένα ινδιάνικο καπέλο, κινέζικο κτλ..? η οτιδήποτε άλλο με αυτό το θέμα?

    Γεια σου Μαρίνα μου! Ινδιάνικο καπέλο είχα φτιάξει, αλλά δεν το έχω φωτογραφίσει 😦
    Μπορείς να κόψεις μια λωρίδα απο χαρτόνι, να ζωγραφίσεις τριγωνάκια και να το διακοσμίσεις με φτερά. Κινέζικο θα δείξω αύριο, που φτιάξαμε με τα παιδιά.

    Καπέλα μπορείς να δεις εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2009/02/09/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1/
    εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2009/02/06/%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae/

  105. Roula :

    geia sou astropeleki..ola kala??8a h8ela na mou proteineis kapoia logotexnika keimena me skopo thn dramatopoihsh st nhpiagogeio..

    Δυστυχώς σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω όσο θα’ θελα γιατι (εδώ που είμαι) δεν έχω μαζί μου βιβλία για να ψάξω. Ενδεχομένως να μπορούσες να παιξεις με την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων.. ή καλύτερα να βρεις το βιβλίο- Ανθολόγιο που είχαμε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Ίσως μέσα σε αυτό να υπάρχουν απλά και κατανοητά κειμενάκια.

  106. τι κανεις ευδοκια???θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχουν τραγουδια που να εχουν σχεση με το σχολειο ,τις διαφορες γωνιες η δραστηριοτητες που γινονται στην ταξη!!!εννοω τραγουδια σε cd με μουσικη η καποιο που να μιλαει για τις διακοπες
    !

  107. kouliki :

    τι κανεις ευδοκια???θα ηθελα να σε ρωτησω αν υπαρχουν τραγουδια που να εχουν σχεση με το σχολειο ,τις διαφορες γωνιες η δραστηριοτητες που γινονται στην ταξη!!!εννοω τραγουδια σε cd με μουσικη η καποιο που να μιλαει για τις διακοπες
    !

    Χμ δεν θυμάμαι να έχω τέτοια τραγούδια στην cdθήκη μου, αλλά για τις διακοπές πρέπει να κοιτάξω σε ένα cd που έχω στο σχολείο από το παράθυρο στην εκπαίδευση. Και για το σχολείο πρέπει να έχει κάτι σχετικό με σάκες αν θυμάμαι καλά. Θα τα κοιτάξω αύριο, γιατι δεν τα έχω σπίτι και θα σου πω. 🙂

  108. γεια σας κι απο μενα.ειμαι η κλαιρη.σας εχω ξαναγραψει,αλλα το εκανα σε πολυ παλιοτερς δημοσιευσεις σας και σκεφτηκα οτι μπορει να μην το δειτε.μου αρεσει παρα πολυ ολο αυτο που εχετε φτιαξει και ηδη εχω παρει πολλες ιδεες.η δουλεια μου και μενα εχει να κανει με παιδια,οποτε καθε ειδους βοηθεια ειτε σε κατασκευες,ειτε σε αλλες δραστηριοτητες,θα μου ειναι χρησιμη.συγκεκριμενα αυτο που θα ηθελα πιο πολυ ειναι μουσικοκινητικα παιχνιδια με ενταση,που να προσφερονται για μικρο χωρο.οπως αυτο με το σκα σου σου και το σταματημα της μουσικης που ειχατε δημοσιευσει.επισης τωρα που σιγα σιγα ερχεται το πασχα,τι κατασκευες θα μπορουσαμε να κανουμε με τις μικροτερες ηλικιες??ευχριστω πολυ για τον χρονο σας.θα τα ξαναπουμε συντομα.

  109. Καλημέρα
    Ευδοκία μου . Τι κάνεις; Εύχομαι να είσαι καλά;Θέλω πάλι την βοήθειά σου. Έχεις κάτι για το σεισμό;; Μήπως κάποιο παραμύθι ; ή κάτι από τη μυθολογία; ή Κάποιο σχέδιο εργασίας; Περιμένω νέα σου
    Φιλικά
    Κική

  110. e-psili :

    Καλημέρα
    Ευδοκία μου . Τι κάνεις; Εύχομαι να είσαι καλά;Θέλω πάλι την βοήθειά σου. Έχεις κάτι για το σεισμό;; Μήπως κάποιο παραμύθι ; ή κάτι από τη μυθολογία; ή Κάποιο σχέδιο εργασίας; Περιμένω νέα σου
    Φιλικά
    Κική

    Χμ… μπορώ να σου πω ότι δεν έχω σχετικό υλικό για τον σεισμό. Το μόνο που ξέρω είναι δυο ιστορίες για τον κύριο Εγκέλαδο. Την μία την έβγαλα εγώ και την άλλη ένας συνάδλεφος παλιός. Η δικιά μου ιστορία είναι του τύπου, ότι υπάρχει ένας γίγαντας που ζει κάτω από την γη, και επειδή είναι κρυωμένος, πολλές φορές φτερνίζεται… Το φτέρνισμά του έχει ως αποτέλεσμα να μας κουνάει… και όταν σταματάει να κουνάει, του λέμε όλοι δυνατά «γειτσες»!!!!

    Η άλλη ιστορία είναι πάλι με τον κύριο Εγκέλαδο, ο οποίος παίζει κρυφτό με τα παιδιά…. όταν πλησιάζει ο κύριος Εγκέλαδος, εμείς πρέπει να κρυφτούμε κάτω από τα τραπέζια μας και να βαστάμε τα πόδια από τα τραπέζια… Ο παιδαγωγός κρύβεται επίσης (και καλά) και όταν κάποια στιγμή πιστεύει ότι ο κύριος Εγκέλαδος έχει απομακρυνθεί (κοιτάζει από τα παράθυρα να δει αν έφυγε μακριά ο Εγκέλαδος), τότε λέει στα παιδιά ότι νίκησαν και ο κύριος Εγκέλαδος δεν τους βρήκε.

    Τώρα μπορείς να βρεις σίγουρα σε κάποια μυθολογία για τον Εγκέλαδο και να δώσεις κάποιες πληροφορίες για τα παιδιά για το τί ήταν κλπ.

  111. kouliki :

    καλησπερα!!!!μπως κοιταξες για τα τραγουδακια¨?

    Για τις διακοπές απ ότι βλέπω έχει ένα που λέγεται «καλοκαίρι σ΄αγαπώ» και άλλο ένα, το «καλοκαίρι μου», ενώ για το σχολείο μόνο ένα που λέγεται «πρώτη μέρα στο σχολειο».

  112. Ευδοκία καλημέρα!
    Συγνώμη που σε ζαλίζω…αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις (σου έστειλα και mail). Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινώ δουλειά σε παιδικό, σε προ-προνηπιακό τμήμα (ηλικία 3 – 3,5) αντικαθιστώντας τη παιδαγωγό που διακόπτει. Ως νηπιαγωγός, δεν έχω δουλέψει καθόλου με αυτές τις ηλικίες και έχω πελαγώσει λίγο… Μήπως έχεις κάποιο έτοιμο προγραμματάκι και φύλλα εργασίας γι’αυτή την ηλικία;;; Η κοπέλα που φεύγει από ότι διαπίστωσα δεν είναι πρόθυμη να με βοηθήσει! Και κάποια άλλη κοπέλα αν μπορεί να με βοηθήσει, ας μου πει να της δώσω το mail μου. Και πάλι συγνώμη που παίρνω το θάρρος, αλλά έχω αγχωθεί αρκετά! Από ότι είδα, έχουν τετράδιο με φύλλα εργασίας κάθε μήνα, το οποίο στο τέλος του μήνα τα στέλνουν στους γονείς. Η κοπέλα πήρε τα πρωτότυπα όλα σπίτι της ( τι μυστικοπάθεια!!!!) όπως και το πρόγραμμα. Τι να πω… 😦 😦

  113. Χριστίνα μου καλή σου μέρα!!! Το είδα το μέιλ αλλά δεν έχω προλάβει να κάτσω να σου γράψω κάποια πράγματα. Θα σου στείλω άμεσα 🙂

  114. Γεια σου, τι κανεις? ελπιζω να είσαι καλα. εμείς καλά είμαστε.. τι να σου πω; αυτή η σελίδα σου είναι πολύ ωραία, μου αρέσει πολύ το υλικό σου και με βοηθάς πάρα πολύ. θα ήθελα να σου ζητήσω αν έχεις γράψει κάποιο μάθημα διδασκαλίας για την γλώσσα, για τα σύμφωνα ή φωνήεντα, εχεις καμιά πρωτότυπη ιδέα για παιχνίδια; για το Πάσχα; πότε θα έχεις κάποιες ιδέες; τις περιμένω πως και πως…. σε ευχαριστώ!!!! καλα να περνάς. αλήθεια εσύ που εργάζεσαι; τι τάξη κρατάς; από που είσαι; φιλιά

  115. Ιωαννα :

    Γεια σου, τι κανεις? ελπιζω να είσαι καλα. εμείς καλά είμαστε.. τι να σου πω; αυτή η σελίδα σου είναι πολύ ωραία, μου αρέσει πολύ το υλικό σου και με βοηθάς πάρα πολύ. θα ήθελα να σου ζητήσω αν έχεις γράψει κάποιο μάθημα διδασκαλίας για την γλώσσα, για τα σύμφωνα ή φωνήεντα, εχεις καμιά πρωτότυπη ιδέα για παιχνίδια; για το Πάσχα; πότε θα έχεις κάποιες ιδέες; τις περιμένω πως και πως…. σε ευχαριστώ!!!! καλα να περνάς. αλήθεια εσύ που εργάζεσαι; τι τάξη κρατάς; από που είσαι; φιλιά

    Ιωάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Για την γλώσσα και τα γράμματα θα κάνω κάποιες αναρτήσεις, ίσως μετά το Πάσχα, μπορεί και λίγο πριν το Πάσχα καθώς μόλις ξεκίνησα με το αλφάβητο.
    Τα Πασχαλινά μου τα ετοιμάζω, σύντομα, μέχρι το τέλος της βδομάδας θα σας δείξω τι έφτιαξα για τα παιδιά σαν δώρα και ταυτόχρονα θα σας δείξω και τι κατασκευούλες θα φτιάξουμε μέσα στην τάξη. Αλλά να ξέρεις πως έχω αναρτήσει αρκετά πράγματα για τα Πάσχα τις προηγούμενες χρονιές. Με μια αναζήτηση μέσω google θα βρεις πολλά και καλά!!!!

    Εγώ είμαι αναπληρωτρια σε ένα νηπιαγωγείο στην Κρήτη αλλά μένω μόνιμα Αθήνα.

  116. Γεια σου και πάλι και σε ευχαριστώ για την γρήγορη σου απάντηση. ήδη έχω αρχίσει να ψάχνω τα προηγούμενα πασχαλινά σου και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω και θα περιμένω τα καινούργια σου. ήδη με βοήθησες στο να προσθέτω κάποιες καινούργιες δραστηριότητες σε κάποια μαθήματα μου και σε υπέρευχαριστώ. θα περιμένω νέα σου για το αλφάβητο. σε ευχαριστώ.
    αλήθεια, το όνομα σου ποιο είναι; πότε έχεις γενέθλια; έχεις παιδιά; πόσα; ουψ, ρωτάω πολλά; ε, μια καινούργια φίλη θα μου άρεσε.
    φιλιά από Κύπρο

  117. Ioanna :

    Γεια σου και πάλι και σε ευχαριστώ για την γρήγορη σου απάντηση. ήδη έχω αρχίσει να ψάχνω τα προηγούμενα πασχαλινά σου και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω και θα περιμένω τα καινούργια σου. ήδη με βοήθησες στο να προσθέτω κάποιες καινούργιες δραστηριότητες σε κάποια μαθήματα μου και σε υπέρευχαριστώ. θα περιμένω νέα σου για το αλφάβητο. σε ευχαριστώ.
    αλήθεια, το όνομα σου ποιο είναι; πότε έχεις γενέθλια; έχεις παιδιά; πόσα; ουψ, ρωτάω πολλά; ε, μια καινούργια φίλη θα μου άρεσε.
    φιλιά από Κύπρο

    χαχαχα να σαι καλά Ιωάννα μου! Αν πατήσεις την ταμπέλα πάνω πάνω που λέει Astropeleki θα δεις πληροφορίες για μένα. Ευδοκία με λένε και έχω γενεθλια στις 7 Φλεβάρη, παιδιά δεν έχω καθ΄ότι δεν είμαι παντρεμένη 😛
    Φιλιά πολλά από Ιεράπετρα!

  118. καλησπέρα Ευδοκία μου, είσαι καλά; εγώ καλά, λιγάκι βήγχα σήμερα, αλλά με κόλλησαν τα μωρά, τι να κάνω; έχεις τίποτα άλλο σε αυγοθήκη εκτός από την υπέροχη πασχαλίτσα που έχεις κάνει; το λαγουδάκι σου, η καρτούλα, είναι καταπληκτικό, σκεφτήκαμε κάτι παρόμοιο με προβατάκι. τώρα σκεφτόμαστε για κάτι άλλο που δεν θα κάνουν τα παιδιά αλλά που θα είναι από εμάς, έχεις να μου προτίνεις κάτι; σε ευχαριστώ.
    φιλιά

  119. Ioanna :

    καλησπέρα Ευδοκία μου, είσαι καλά; εγώ καλά, λιγάκι βήγχα σήμερα, αλλά με κόλλησαν τα μωρά, τι να κάνω; έχεις τίποτα άλλο σε αυγοθήκη εκτός από την υπέροχη πασχαλίτσα που έχεις κάνει; το λαγουδάκι σου, η καρτούλα, είναι καταπληκτικό, σκεφτήκαμε κάτι παρόμοιο με προβατάκι. τώρα σκεφτόμαστε για κάτι άλλο που δεν θα κάνουν τα παιδιά αλλά που θα είναι από εμάς, έχεις να μου προτίνεις κάτι; σε ευχαριστώ.
    φιλιά

    Σε αυγοθήκη σκέφτομαι έναν κόκορα αλλά ακόμη δεν το έχω φτιάξει εγώ το δείγμα! Μεσα στο σαββατοκύριακο θα γίνει και αυτό. έχω ετοιμάσει πολλές κατασκευές που μπορούν να γίνουν από τα παιδιά και θα δημοσιεύω κάθε μέρα για να τα κάνετε και εσείς!

    Σε ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου και περαστικά σου!!!

  120. stratigoula :

    opws exete dwsei odigies pws na ftiaxoun ena patron gia kapelo kineziko tha ithela poly na mathw pws mporw na vgalw patron gia ola ta eidi kareklas

    Όταν λες πατρόν για καρέκλα, τι ακριβώς εννοείς; Τι θες να φτιάξεις;

  121. stratigoula :

    Θέλω να φτιάξω καλύμματα για καρέκλες..

    Που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσεις ύφασμα και συναφή. Χμ, μου βάζεις δύσκολα Στρατιγούλα μου 🙂

  122. Τίποτα δεν είναι δύσκολο, απλώς δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο περιοδικό που να δίνει οδηγίες στα πατρόν για όλα τα είδη καρέκλας..Μήπως υπάρχει κάποια σχολή που να μπορώ να μάθω για αυτό το αντικείμενο?????
    😀

  123. φιλεναδα για πες μου καμιά ιδέα για τον αριθμό 0; έχεις κάτι; δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι με το αλφάβητο για να το έχεις εδώ; ανυπομονώ να δω τι έχεις κάνει!!:Ο) φιλια

  124. Ioanna :

    φιλεναδα για πες μου καμιά ιδέα για τον αριθμό 0; έχεις κάτι; δεν έχεις κάνει ποτέ κάτι με το αλφάβητο για να το έχεις εδώ; ανυπομονώ να δω τι έχεις κάνει!!:Ο) φιλια

    Το μηδέν το έκανα στην ουσία με το 10. Αλφάβητο τώρα έχω ξεκινήσει. Φύλλα εργασίας δεν έχω τρομερά, αλλά θα παίξουμε αργότερα και με σταυρόλεξα, οπότε θα σας ανεβάσω τα φύλλα εργασίας.

  125. ειμαστε ενα σχολειο στην ξενιτια και ψαχνουμε τραγουδια για την Αθηνα. Εκτος απο την Νανα Μουσχουρη, που δεν μας βγαινει ως παιδικο τραγουδι.. μηπως μπορειτε να μας προτεινετε κατι? Ευχαριστω εκ των προτερων.

  126. θενα :

    ειμαστε ενα σχολειο στην ξενιτια και ψαχνουμε τραγουδια για την Αθηνα. Εκτος απο την Νανα Μουσχουρη, που δεν μας βγαινει ως παιδικο τραγουδι.. μηπως μπορειτε να μας προτεινετε κατι? Ευχαριστω εκ των προτερων.

    Γεια σου Θένα μου! Θα το ψάξω μόλις γυρίσω από το σχολείο 🙂

  127. Γεια σας συγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανετε με αυτη την ιστοσελιδα,πραγματι η βοηθεια σας ειναι πολυτιμη!Σπουδαζω στο τμημα βρεφονηπιοκομιας και εχω να παρουσιασω μια εργασια με θεμα τις φυλες τις γης σε 5 διαφορετικους τομεις.Εικαστικα,μουσικοκινητικη,παρατηρητικοτητα,δημιουργια παραμυθιου,γευση-οσφρηση.Οι δραστηριοτητες αυτες πρεπει να απευθυνονται τοσο σε παιδια βρεφικης οσο και σε νηπειακης ηλικιας.Μπορεις να μας δωσεις καποια ιδεα για τα θεματα αυτα??Αν χρειαστεις επιπλεον πληροφοριες και επεξηγησεις στειλε στο mail μου!!!Ευχαριστω!!!

  128. Γεια σου Σοφία μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου!

    Για την εργασία σου τώρα… Μπορείς να δώσεις τίτλο στην εργασία σου «Διαπολιτισμική… fiesta», δηλαδή διαπολιτισμική γιορτή! Ένα θεατρικού τύπου παιχνίδι με ρόλους. Ξεκινούν κάποια παιδιά να γυρίσουν τον κόσμο και να τον γνωρίσουν. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζεις να φτιάνεις το τελευταίο που ζητάς, δημιουργία παραμυθιού! Τα παιδιά που ταξιδεύουν θα θέλουν να γνωρίσουν τους χορούς των αλλων λαών (δες εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2008/06/23/%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B7%CF%82-live-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AE-%CE%BC%CE%B1/ ) -μουσικοκινητική- να φτιάξουν μάσκες και προσωπεία που χρησιμοποιούν οι άλλοι λαοί (εικαστικά), να μάθουν συνταγές και να γνωρίσουν γεύσεις από προϊόντα που χρησιμοποιύν οι άλλοι λαοί ή ακόμη και εμείς και από που προέρχονται (γεύσεις και μυρωδιές από μυρωδικά-κάρυ,πάπρικα,ρύζι, τσάι κλπ- πρέπει να βρεις τι υλικά χρησιμοποιουν οι άλλοι λαοί, που τα χρησιμοποιούμε και εμείς στα φαγητά μας ή στα γλυκά μας). Ο συνδυασμός όλων αυτών πρέπει να γίνει με μια ιστορία που θα «σκαρφιστείς» και να τα ενώσεις!

    Για παράδειγμα, στον χορό, μπορούν τα παιδια που ταξιδευουν να πουν πως δεν ξέρουν να χορευουν και έτσι να προκύψει το να δείξουν οι άλλοι λαοί την μουσικοκινητική τους παράδοση… Στις γεύσεις, μπορουν να πουν τα παιδιά ότι δεν εχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι περίεργο που έχουν οι άλλοι λαοί και έτσι να προκύψουν οι συνταγες και τα προϊόντα, η γεύση και η όσφρηση.

  129. Καλημέρα κούκλα. Χρόνια πολλά ,Χριστός Ανέστη. Εύχομαι να είσαι καλά,ξεκούραστη και ορεξάτη όπως πάντα. Θα ήθελα να μου πεις αν έχει πέσει στην αντίληψή σου κάποιο βιβλίο κατασκευών που να επιμελείται καλλιτεχνικά τα γράμματα του αλφαβήτου.Θα το προτιμούσα ελληνικά αλλά και αγγλικά αν υπάρχει κάτι στο internet δεν με χαλάει θα το προσαρμόσω σ’αυτό που έχω στο μυαλό μου. Φιλιά

  130. e-psili :

    Καλημέρα κούκλα. Χρόνια πολλά ,Χριστός Ανέστη. Εύχομαι να είσαι καλά,ξεκούραστη και ορεξάτη όπως πάντα. Θα ήθελα να μου πεις αν έχει πέσει στην αντίληψή σου κάποιο βιβλίο κατασκευών που να επιμελείται καλλιτεχνικά τα γράμματα του αλφαβήτου.Θα το προτιμούσα ελληνικά αλλά και αγγλικά αν υπάρχει κάτι στο internet δεν με χαλάει θα το προσαρμόσω σ’αυτό που έχω στο μυαλό μου. Φιλιά

    Γεια σου καλή μου!!!! Χρόνια πολλά, αληθώς!!!!
    Δυστυχώς δεν εχω κάτι υπόψιν μου σε αυτό που μου ζητάς, αλλά αν δω κατι σύντομα, θα σε ενημερώσω 🙂

  131. ξανά στην πόρτα σου …. …
    Τι θα πρότεινες για μουσική επένδυση σε καλοκαιρινή γιορτή με θέμα το ίδιο το καλοκαίρι. Δηλ παιδιά με κουβαδάκια, ψαράδες, παγωτατζής, κορίτσια στην άμμο για ηλιοθεραπεία κ.τ.λ.

  132. e-psili :

    ξανά στην πόρτα σου …. …
    Τι θα πρότεινες για μουσική επένδυση σε καλοκαιρινή γιορτή με θέμα το ίδιο το καλοκαίρι. Δηλ παιδιά με κουβαδάκια, ψαράδες, παγωτατζής, κορίτσια στην άμμο για ηλιοθεραπεία κ.τ.λ.

    Σε αυτά που μου λες, μου αρέσει πολύ η μουσική επένδυση από παλιές ελληνικές ταινίες!

  133. ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΙΔΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΙΝΔΙΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ. ΔΩΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ

  134. ΟΛΙΝΑ :

    ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ. ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΙΔΕΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΙΝΔΙΑΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΙ. ΔΩΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ

    Γεια σου Ολίνα!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    Κούκλες μπορείς να φτιάξεις με κουτάλες, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κονσέρβες και να φτιάξετε πρόσωπα, που θα βάλεις μέσα ένα ξυλάκι για να παίζουν, επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ποτηράκια χάρτινα ή πλαστικά (τα μίας χρήσης), όπως η πασχαλίτσα με ποτήρι που σας είχα δείξει για το Πάσχα. Με όλα αυτά μπορείς να φτιάξεις άνετα κούκλες!!!

  135. Θέλω καποια θεατρικά ή μουσικοκινητικές παραστάσεις με θέμα στρουμφάκια.ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!Τι έχετε να μου προτείνετε?Για παιδιά δευτέρας δημοτικού.Περιμένω το συντομότερο δυνατόν απαντησή σου.Ευχαριστώ!!!!!!!

  136. Ελένη :

    Θέλω καποια θεατρικά ή μουσικοκινητικές παραστάσεις με θέμα στρουμφάκια.ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!Τι έχετε να μου προτείνετε?Για παιδιά δευτέρας δημοτικού.Περιμένω το συντομότερο δυνατόν απαντησή σου.Ευχαριστώ!!!!!!!

    Ελένη μου γεια σου! Δυστυχώς με το θέμα Στρουμφάκια δεν έχω ασχοληθεί ποτέ για παράσταση. Θα προσπαθήσω να σκεφτώ κάτι και θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ. 🙂

  137. Γεια σας! συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα,θα ηθελα τη βοηθεια σας, με θεμα ΄’το super market της γειτονιας μου’ τι δραστηριοτητα μπορω να κανω στα παιδακια,και τι στοχο πρεπει να βαλω? ευχαριστω..

  138. Έχω να παραδωσω μια εργασία με στόχο γλωσσική ανάπτυξη.Θέμα 1:γλυκά ή φαγητά, θέμα 2:λαχνίσματα και μικρά τραγούδια.Οι ηλικίες των παιδιών ειναι 4 με 5 χρονών.Ευχαριστώ πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σας στην προηγούμενη δραστηριότητα μου και ελπίζω να με βοηθήσετε ξανά.Θα προτιμούσα να μου απαντήσετε στο e-mail μου.

  139. sofia gkagkanasiou :

    Έχω να παραδωσω μια εργασία με στόχο γλωσσική ανάπτυξη.Θέμα 1:γλυκά ή φαγητά, θέμα 2:λαχνίσματα και μικρά τραγούδια.Οι ηλικίες των παιδιών ειναι 4 με 5 χρονών.Ευχαριστώ πολυ για την πολύτιμη βοήθεια σας στην προηγούμενη δραστηριότητα μου και ελπίζω να με βοηθήσετε ξανά.Θα προτιμούσα να μου απαντήσετε στο e-mail μου.

    Να το σκεφτώ και θα σου απαντήσω σύντομα Σοφία μου 🙂

  140. elena :

    Γεια σας! συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα,θα ηθελα τη βοηθεια σας, με θεμα ΄’το super market της γειτονιας μου’ τι δραστηριοτητα μπορω να κανω στα παιδακια,και τι στοχο πρεπει να βαλω? ευχαριστω..

    Γεια σου Έλενά μου!!! Να σου απαντήσω και εσένα αύριο και ελπίζω να μην ήθελες την δραστηριότητα για αύριο…

  141. elena :

    Γεια σας! συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα,θα ηθελα τη βοηθεια σας, με θεμα ΄’το super market της γειτονιας μου’ τι δραστηριοτητα μπορω να κανω στα παιδακια,και τι στοχο πρεπει να βαλω? ευχαριστω..

    Σε ευχαριστώ πολύ καταρχάς!
    Εν συνεχεία…για το μαγαζάκι… Μπορείς να φτιάξεις καρτελάκια με τις ονομασίες των προϊόντων και κάθε πελάτης να δίνει στον μαγαζάτορα μια λίστα από αυτά που ζητούν τα παιδιά, βλέποντας όμως τις καρτέλες και τα γράμματα. Μπορούν και τα ίδια τα παιδιά με την λίστα τους, αναγνωρίζοντας τα γράμματα των προϊόντων πάνω στα ίδια τα προϊόντα, να τα παίρνουν σε ένα καλαθάκι. Μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί μια λίστα με τα προϊόντα και με τιμές δίπλα, με αριθμούς, και ο μαγαζάτορας να φτιάχνει μια απόδειξη γράφοντας τα προϊόντα και τις τιμές τους και να προσπαθήσετε όλοι μαζί να βγάλετε πόσο κάνουν!

    Μπορείς να κάνεις συνολικά μια δραστηριότητα, στην οποία όλα τα παιδιά θα πάτε στο σούπερ μάρκετ για να πάρετε κάποια πράγματα για το πάρτυ του σχολείου. Κάποια παιδιά μπορούν να κάνουν τις μαμάδες που συνοδεύουν τα παιδιά, τους γονείς γενικά, την δασκάλα, τα παιδιά. Να φτιάξετε μια λίστα με όσα πράγματα θέλετε να αγοράσετε και να πάτε στο μαγαζάκι να τα πάρετε!

    Συνολικά, έχεις να κάνεις με γλώσσα, αναγνώριση και γραφή λέξεων και αντιστοιχία εικόνας λέξης, μαθηματικά, αναγνώριση αριθμών, γραφή και υπολογισμός, θέατρο, υπόδηση ρόλων.

  142. ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ………..ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…………….ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤα με λαχνιοσμα και δεν βρισκω τιποτα………..αυριο πρεπει να παραδωσω το γραπτο μεροσ τησ εργασιασ μου και δουλευω ωρεσ ατελειωτεσ χωρισ αποτελεσμα………….

  143. sofia gkagkanasiou :

    ΑΓΑΠΗΤΟ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ………..ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…………….ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤα με λαχνιοσμα και δεν βρισκω τιποτα………..αυριο πρεπει να παραδωσω το γραπτο μεροσ τησ εργασιασ μου και δουλευω ωρεσ ατελειωτεσ χωρισ αποτελεσμα………….

    Σοφία μου σου στέλνω μειλ.

  144. Αγαπητο μου Astropeleki!!!Πως εισαι?Εφτιαξε ο καιρος και απολαμβανεις τα μπανακια σου ε?Σε ζηλευωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!Θελω κι εγω λιγο κρασι, λιγο θαλασσα και τ’αγορι μου!
    Δε με λες?(ειμαι και απο τη Θεσσαλονικη 🙂 ) Εχεις καμμια καινουρια ιδεα για τη γιορτη της μητερας? Βαρεθηκα τις καρτες και τις καρδουλες. Κατι πιο πρωτοτυπο βρε παιδι μου…Εχει ανοιξει και ο καιρος και η κουτρα μου δε κατεβαζει τιποτα!

  145. Γεια σου Φωτεινή μου!!! Δυστυχώς έχω μόνο ένα ποστ για την γιορτή της μητέρας και έχω φτιάξει δύο καρτούλες, μία με καρδιά και μία με λουλούδι! ψάχνω και γω να βρω κάτι καινούργιο, αλλά δεν με ενθουσιάζει τίποτα και δεν έχω κάτσει να ηρεμήσω για να σκεφτώ λίγο πιο δημιουργικά για μια καινούργια κάρτα. Το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξουμε και λουλούδια και μεταγιόν όπως και πέρσυ.

    Δες εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2009/05/03/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/
    εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2009/04/29/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%AD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF/

  146. Α! Όσον αφορά τα πρώτα…. έκανα το πρώτο μου μπανάκι στις 17 Απριλίου αλλά λόγω συγκυριών δεν έχω κάνει άλλο ακόμη, ενώ τώρα 4 μέρες είμαι ψιλοάρρωστη… Ίωση είναι, τον κύκλο της θα κάνει… Θα περάσει!!!

  147. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΩΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΜΟΥ.ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΑ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙς ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ.ΨΑΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Κ ΤΙς ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΖΟΥΝΕ.ΕΤΣΙ Κ ΛΙΓΟ ΑΣΤΕΙΟ ΙΣΩς.ΕΧΕΙς ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ…

  148. kouliki :

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΟΥ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΩΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΜΟΥ.ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΑ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙς ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ.ΨΑΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Κ ΤΙς ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΖΟΥΝΕ.ΕΤΣΙ Κ ΛΙΓΟ ΑΣΤΕΙΟ ΙΣΩς.ΕΧΕΙς ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ…

    Καλησπέρα καλή μου!!! Ναι είμαι πολύ καλύτερα! Σχεδόν περδίκι! Βοηθαει και η θάλασσα!!!

    Θα ψάξω να βρω κάποια που έχω και θα σου στείλω στο μέιλ σου 🙂

  149. Astropeleki μου πως είσαι;Να στείλω και τα δικά μου συγχαρητήρια,είμαστε μάχιμες στην ίδια πόλη,οπότε ίσως κάποια στιγμή τα πούμε κι από κοντά.Ενόψει της καλοκαιρινής γιορτής,θα ήθελα να ζητήσω κάτι πρωτότυπο από θεατρικά-μεταμφιέσεις.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Η σελίδα σου βοηθάει πολύ.Να είσαι καλά )

  150. Καλημέρα Εμμανουέλα μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για όσα γράφεις 🙂
    Ωραίες και πρωτότυπες παραστάσεις έχει ένα βιβλίο που έχω που λέγεται «Μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις», Μαριλένα Καββαδά, Εκδόσεις Διάπλαση. Έχει μέσα cd με μουσικές, φωτογραφιες από κοστούμια και αρκετά θεατρικά και παιχνίδια που έχουν σχέση με μύθους και παραμύθια.

    Δεν ξέρω αν έχεις φυσικά κάτι στο μυαλό σου σαν θέμα για γιορτή, αλλά αν έχεις, πες μου την ιδέα σου, και να σε βοηθήσω να το επεξεργαστείς. 🙂

  151. σε ευχαριστω για τα τραγουδακια που μου εστειλες διαλεξα το οκι ποκι ευκολο και ωραιο

  152. kouliki :

    σε ευχαριστω για τα τραγουδακια που μου εστειλες διαλεξα το οκι ποκι ευκολο και ωραιο

    Να σαι καλά!!! Καλή επιτυχία!!!

  153. ΑΣΤΟΠΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΙΝΔΙΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΕ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑ, ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΌ ΜΟΥ ΚΑΛΣΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ Η ΖΩΝΗ, ΣΥΡΜΑ ΠΙΠΑΣ, ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΆ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΣΟΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΟΥΚΑ ΕΑΝ ΜΕ ΣΥΡΑΠΤΙΚΟ ΔΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕ. ΓΙΑ ΦΟΡΕΜΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΝΕΛΑΚΙ (ΜΙΝΕΡΒΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ)ΚΑΙ ΚΟΨΕ , ΒΑΨΕ, ΤΥΛΙΞΕ ΒΓΗΚΕ…..ΣΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ.

  154. Καλησπέρα Ευδοκία και σε όλες-όλους της σελίδας.
    Θυμάμαι παλαιότερα ότισου είχα ζητήσει να μου προτείνεις κάποια βιβλία τα οποία να αναφέρονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.. βρήκα κάποια βιβλία και σκέφτηκα να σας τα παραθέσω γιατί ίσως βοηθήσουν κάποιους, αν και τελειώνει η σχοική χρονιά.

    Click to access 19472a.pdf

  155. Ρούλα :

    Καλησπέρα Ευδοκία και σε όλες-όλους της σελίδας.
    Θυμάμαι παλαιότερα ότισου είχα ζητήσει να μου προτείνεις κάποια βιβλία τα οποία να αναφέρονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.. βρήκα κάποια βιβλία και σκέφτηκα να σας τα παραθέσω γιατί ίσως βοηθήσουν κάποιους, αν και τελειώνει η σχοική χρονιά.
    http://www.disabled.gr/lib/images/19472a.pdf

    Ρούλα μου, δυστυχώς δεν έχω βρει κάτι πάνω στο θέμα που μου ζήτησες, διαφορετικά θα στο είχα γράψει 😉
    Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ!!!! 🙂

  156. τπτ…απλά το βρήκα και το θεωρησα οτι είναι καλο να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά απο αυτη την ηλικια…
    καλο σας βράδυ..

  157. Ρούλα :

    τπτ…απλά το βρήκα και το θεωρησα οτι είναι καλο να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά απο αυτη την ηλικια…
    καλο σας βράδυ..

    Να σαι καλά Ρούλα μου!!! 🙂

  158. γειαααα!! παρα πολυ ωραιο «site» σου, συγχαρητηρια!!! πραγματικα μας σωζεις!!
    μπορεις να μου δωσει ιδεες για το τι ειδους δωρακια να δωσω στους μαθητες μου (γ δημοτικου) στο τελος της χρονιας; δωρακια ειτε να τα αγορασω ειτε να τα φτιαξω μονη μ…;;;;

  159. zouk :

    γειαααα!! παρα πολυ ωραιο “site” σου, συγχαρητηρια!!! πραγματικα μας σωζεις!!
    μπορεις να μου δωσει ιδεες για το τι ειδους δωρακια να δωσω στους μαθητες μου (γ δημοτικου) στο τελος της χρονιας; δωρακια ειτε να τα αγορασω ειτε να τα φτιαξω μονη μ…;;;;

    Γεια σου zouk!!!! Σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας βοηθάω!!!
    Μπορείς καταρχάς να φτιάξεις μια αναμνηστική κορνίζα με φωτογραφία που θα βάλεις με εσένα και τα παιδιά. Έχω κάποιες κορνίζες φτιάξει σε ένα ποστ εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2008/06/09/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%82/

    Μπορείς επίσης να τους πάρεις τις Καλοκαιρινές διακοπές, το βιβλίο με ασκησούλες για την παραλία. Εμένα μου το έπαιρνε η μαμά μου και δεν είναι πολύ ακριβό. Αν έχω ακούσει σωστά, του Πατάκη έχουν 5 ευρώ το κομμάτι. Αλλά γι αυτό δεν είμαι πολύ σίγουρη, καλύτερα να ρωτήσεις σε βιβλιοπωλείο.

    Θα μπορούσες επίσης, αντί για κορνίζα, να φτιάξεις ένα καλοκαιρινό μόμπιλ, με καραβάκι και από κάτω του να κρέμονται διάφορα ζωάκια της θάλασσας, και στο σημαιάκι που θα βάλεις πάνω στο καραβάκι, να βάλεις την φωτογραφία σας. Αντί για σημαιάκι, θα μπορούσες πάνω στο «πανί» του καραβιού, να βάλεις την φωτογραφία σας.

  160. σε ευχαριστω πολυ… Σε ο,τι αφορα την κορνιζα το ειχα σκεφτει κι εγω απλα εχουμε βγει ολοι μαζι και σαν ταξη και σαν σχολειο, οπως βγαιναμε αν θυμασαι στο δημοτικο, οποτε με εχουνε και τους εχω φωτογραφια… αν σκεφτεις κατι αλλο γραψε το μου… και παλι σ ευχαριστω ..καλο βραδυ….!!!

  161. zouk :

    σε ευχαριστω πολυ… Σε ο,τι αφορα την κορνιζα το ειχα σκεφτει κι εγω απλα εχουμε βγει ολοι μαζι και σαν ταξη και σαν σχολειο, οπως βγαιναμε αν θυμασαι στο δημοτικο, οποτε με εχουνε και τους εχω φωτογραφια… αν σκεφτεις κατι αλλο γραψε το μου… και παλι σ ευχαριστω ..καλο βραδυ….!!!

    Ναι ξέρω τι λες, και μεις έχουμε βγει τέτοια φωτογραφία!
    Το καλοκαιρινό μόμπιλ πάντως είναι μια πολύ όμορφη κατασκευούλα. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω στα παιδιά, αλλά θα έχουν συμβάλλει και τα ίδια σε αυτό. Εάν το έχω έτοιμο πριν κλείσουν τα σχολεία, θα στο δείξω.

    Καλό σου βράδυ!!!

  162. γεια..! σκεφτηκα κατι και θελω να μου πεις την γνωμη σου. επειδη θελω να τους κανω ενα δωρακι για να τους μεινει (το μομπιλε δυστυχως ευκολα μπορει να το χαλασουν) σκεφτηκα να τουε πω να φερουν μια ασπρη μπλουζα να ζωγραφισουν κατι καλοκαιρινο π.χ ηλιο, ψαρια, παγωτα κ.ο.κ και στο πισω μερος της μπλουζας να τους γραψω ενα ποιηματακι ή στιχους με καποιο νοημα…. πώς σου φαινεται;

  163. θα χρησιμοποιησω μαρκαδορους ειδικους για υφασμα.. εχεις τιποτα υποψη για το τι θα μπορουσα να γραψω στο πίσω μέρος της μπλουζας;

  164. zouk :

    θα χρησιμοποιησω μαρκαδορους ειδικους για υφασμα.. εχεις τιποτα υποψη για το τι θα μπορουσα να γραψω στο πίσω μέρος της μπλουζας;

    Εγώ λέω να γράψετε κάτι που θα έχουν βγάλει τα παιδιά. Καθίστε να βγάλετε ένα ποιηματάκι 2-3 στροφών ας πούμε. Επίσης, θα μπορούσες να γράψεις φράσεις των παιδιών, που τους έχουν μείνει χαραγμένες, και κάθε φρασούλα να έχει διαφορετικό χρώμα και μέγεθος γραμμάτων. 🙂

  165. ευχαριστω παρα πολυ… πολυ ωραια η ιδεα σου… θα δω κατα ποσο θα ειναι εφικτη δεδομενου οτι μερικα παιδια μου δεν ειναι παντα προθυμα στις δραστηριοτητες και ποσο μαλλον τωρα που εχουν το μυαλο τους στο παιχνιδι και στο διαλειμμα…. Ο Μαιος κι ο Ιουνιος μας εχει κατεστρεψε……:-p

  166. zouk :

    ευχαριστω παρα πολυ… πολυ ωραια η ιδεα σου… θα δω κατα ποσο θα ειναι εφικτη δεδομενου οτι μερικα παιδια μου δεν ειναι παντα προθυμα στις δραστηριοτητες και ποσο μαλλον τωρα που εχουν το μυαλο τους στο παιχνιδι και στο διαλειμμα…. Ο Μαιος κι ο Ιουνιος μας εχει κατεστρεψε……:-p

    Εύχομαι να τα καταφέρετε!!! Ο Ιούνιος ειδικά είναι άστα να πάνε.. και όσο πλησιάζουν οι μέρες για το κλείσιμο… τόσο χειρότερα γίνονται!!! χαχαχαχα

  167. Θα ήθελα να προτείνω Ευδοκία μου,μέσω της ιστοσελίδας σου ,ένα τραγουδάκι για τις ημέρες της εβδομάδας ,επειδή διάβασα ότι μια συνάδελφος σού ζητούσε παλιότερα.Εγώ ακόμη εργάζομαι,μιας και βρίσκομαι σε Δημοτικό παιδικό σταθμό στην Κέρκυρα.
    Πρόκειται για μια γυναίκα,η οποία βάζει τα ρούχα της μπουγάδα και ήταν πολύ βρωμιάρα!!Αρέσει πολύ στα παιδιά επειδή παράλληλα κάνουμε και τις ανάλογες κινήσεις:
    Τη Δευτέρα βάζει πλύση
    και την Τρίτη τα στραγγίζει
    την Τετάρτη τα απλώνει
    και την Πέμπτη τα μαζώνει
    Την Παρασκευή μπαλώνει
    το Σαββάτο σιδερώνει
    και την Κυριακή αλλάζει(εδώ σηκώνουμε και τινάζουμε την μπλούζα μας)
    Ωπωπώ τι ψείρες βγάζει!!!

  168. χαχαχαχαχα καλημέρα Μαρία μου!!!
    Το τραγουδάκι είναι πάρα πολύ ωραίο και αστείο, πόσο μάλλον όταν κάνεις και τις κινήσεις!!! Σε ευχαριστώπ πολύ που μου το έστειλες 🙂

  169. Ευδοκία μου γειά σου! Φαντάζομαι θα χαλαρώνεις ε?? Εύχομαι να περάσεις όμορφα! Δεν ξέρω αν σε προλάβω (αλλιώς οταν δεις το μηνυματάκι), ήθελα να σε ρωτήσω κάτι… Κάποια στιγμή είχες αναφερει για κάποιο-α album από picasa? Μήπως έχεις κάποιες διευθύνσεις να βρω κανένα ενδιαφέρον album, να μου τις στείλεις στο email Μου?? Ελπίζω να μη σε κουράσω, σε ευχαριστώ πολύ και Καλό Καλοκαιράκι σε σένα και σε όλους!!

  170. Χριστίνα :

    Ευδοκία μου γειά σου! Φαντάζομαι θα χαλαρώνεις ε?? Εύχομαι να περάσεις όμορφα! Δεν ξέρω αν σε προλάβω (αλλιώς οταν δεις το μηνυματάκι), ήθελα να σε ρωτήσω κάτι… Κάποια στιγμή είχες αναφερει για κάποιο-α album από picasa? Μήπως έχεις κάποιες διευθύνσεις να βρω κανένα ενδιαφέρον album, να μου τις στείλεις στο email Μου?? Ελπίζω να μη σε κουράσω, σε ευχαριστώ πολύ και Καλό Καλοκαιράκι σε σένα και σε όλους!!

    Γεια σου Χριστίνα μου! Χαλαρώνω και διακοπάρω!!!
    Θα σου στείλω τα λινκ μόλις ανέβω Αθήνα!

  171. αστροπελεκιμ συγχαρητηρια για τη δοθλεια που κανεισ….σε ανακαλυψα εντελωσ τυχαια και χαιρομαι πολυ.σε λιγεσ μερεσ θα παω για πρακτικη ομωσ φοβαμαιπωσ να προσεγγισω τα παιδια πωσ θα με δεχουν ειναι μικρα 2.5/3.5…..εχω σκεφτει ενα παιχνιδι γνωριμιασ ομωσ δεν ξερω πωσ να τα προσεγγισω για να το παιξουμε…

  172. οι ιδεεσ σου ειναι καταπληκτικεσ και ολο το υλικο που εχεισ συλλεξει στην σελιδα σου φοβερο….ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια….

  173. Ευδοκία μου εύχομαι να περνάς υπέροχα στις διακοπές σου!!!!! Έχω μια απορία τεχνολογικής φύσης αν ξέρεις να μου απαντήσεις! Θέλω να κατεβάσω κάποια τραγούδια από το youtube.com στον Υπολογιστή μου, έχω το downloadhelper, αλλά αφού τα κατεβάζω μια χαρά, μετά όταν πάω να τα ανοίξω δεν παίζουν με κανένα πρόγραμμα, ούτε με media player, ούτε με nero, ούτε με quick time player!!! Ξέρεις μήπως τι πρέπει να κάνω??? Θέλω να μαζέψω τραγούδια και μουσικό υλικό για το νηπιαγωγείο και να τα γράψω σε CD , αλλά δεν μπορώ γιατί δεν μου τα παίζει ο Η/Υ!!!! Σ’ ευχαριστώ πολύ!!! Καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και καλά να περνάς!!!!!!

  174. Λοιπόν Μαριτίνα μου…. Υπάρχουν δύο λύσεις. Ή κατεβάζεις το προγραμματάκι Km player από εδώ http://kmplayer.en.softonic.com/download, κάνεις εγκατάσταση και ανοίγεις τα αρχεία σου με αυτό το πρόγραμμα, ή κατεβάζεις το πρόγραμμα DVDVideoSoft Free Studio από εδώ http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-YouTube-to-MP3-Converter.htm, που μετατρέπει τα βίντεο σε mp3 και τα ακους κανονικά σε όποιο πρόγραμμα θες.

    Να είσαι καλά και να περάσεις πολύ καλά και συ στις διακοπές σου!

    Υ.Γ. Για όποια απορία, εδώ θα είμαι να σε βοηθήσω αν δεν καταφέρνεις κάτι με τα προγράμματα που σου πρότεινα 🙂

  175. Ευδοκία μου σ’ευχαριστώ πολύ, για τις πληροφορίες σου και τη βοήθειά σου!!! Είσαι υπέροχη που απάντησες αμέσως!!! Μια αληθινή αλληλέγγυα συνάδερφος!!! Μπράβο! Εύχομαι να περνάς καλά τώρα στις διακοπές σου και καλές βουτιές!!! Φιλάκια!!!

  176. ευδοκια μου χρειαζομαι τη βοηθεια σου..οπωσ σου ειπα ειμαι σε τμημα μεταβρεφικο…τα παιδια ειναι ζωηρα και αρκετα ανηπακουα που σημαινει οτι εμενα ειδικα που ειμαι καινουρια δεν με ακουν..θελω να κανω καποια δραστηριοτητα σε αυτα τα παιδια οτιδηποτε εκτοσ απο κατασκευεσ(εκαναν πολυ λιγεσ ολη τη χρονια)εχεισ καμια ιδεα και με ποιο τροπο θα τα κανω να με παρακολουθησουν????ευχαριστω εκ των προτερων….

  177. Παπάκι μου 🙂
    Πρέπει για αρχή να βρεις κάτι που θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον… Ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μαζί σου μια κούκλα μάπετ ή οποιαδήποτε κούκλα, την οποία θα κάνεις «δικιά σου» και θα είναι η φίλη σου, ο φίλος σου… Μπορεί να είναι πρόσωπο, μπορεί να είναι ζώο, μπορεί να είναι ότι θέλεις εσύ. Δες ένα παράδειγμα εδώ, με μια κούκλα που είχα αγοράσει και δημιούργησα μια ιστορία που άρεσε πολύ στα παιδιά και πραγματικά τα εντυπωσίασε https://astropeleki.wordpress.com/2008/10/11/jose-ο-ισπανός-φίλος-μου/
    Μετά έφτιαξα μια κούκλα μόνη μου εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2008/10/24/λούλης-ο-τρελοχρωματούλης/

    Ποιο είναι το συμπέρασμα από αυτά; Έχεις μαζί σου μια κούκλα, βοηθό, που εντυπωσιάζει τα παιδιά, ειδικά αν φτιάξεις και ένα σενάριο που θα εντείνει το ενδιαφέρον τους και την χρησιμοποιείς φτιάχνοντας κανόνες. Ποιοι είναι οι κανόνες; Αυτούς θα τους φτιάξεις εσύ….. δηλαδή θα κάνεις μια εισαγωγή στα παιδιά ότι έχεις φέρει μαζί σου έναν φίλο, μία φίλη (την κούκλα) αλλά για να εμφανιστεί, πρέπει να κάθονται όλα τα παιδιά σε κύκλο, ήσυχα, γιατί η κούκλα είναι ντροπαλή, ή φοβάται με τις φωνές, ή κλαίει αν ακούει πολύ φασαρία ή θυμώνει όταν τα παιδιά δεν ακούνε. Η παρουσία μιας κούκλας βοηθού συνίσταται και από τους οδηγούς, αναφέρεται και σε βιβλία και είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

  178. τελεια η ιδεα σου με την κουκλα…..θα τραβηξει πολυ ο ενδιαφερον των παιδιων…θα το δοκιμασω σιγουρα…….αααα ο χοθε ειναι απιθανοθ τα παιδακια σου θα ξετρελαθηκαν…..ευχαριστω πολυ πολυ καλο μου αστροπελεκι…..τα φιλια μου…

  179. παπακι :

    τελεια η ιδεα σου με την κουκλα…..θα τραβηξει πολυ ο ενδιαφερον των παιδιων…θα το δοκιμασω σιγουρα…….αααα ο χοθε ειναι απιθανοθ τα παιδακια σου θα ξετρελαθηκαν…..ευχαριστω πολυ πολυ καλο μου αστροπελεκι…..τα φιλια μου…

    Όντως τα παιδιά ξετρελάθηκαν… αφού ερχόντουσαν οι γονείς και μου έλεγαν ότι στο σπίτι τα παιδιά τους έλεγαν ότι η κυρία έφερε έναν φίλο της στην τάξη από μακριά και είναι πράσινος και λοιπά και λοιπά!!!! Και μέχρι να καταλήξουν τα παιδιά στον κροκόδειλο, οι γονείς απορούσαν και σκεφτόντουσαν «μα τι λέει τώρα;;;;;»!!!! Φαντάζεσαι λοιπόν την απήχηση που είχε!!!!! χαχαχαχα

    Καλό σου μεσημέρι!!!!!! 🙂

  180. Kalhspera sthn omorfh parea sas!!!suggnwmh gia to intrusion alla vlepw oti eiste polu psagmenoi kai eipa na thesw kai th dikia mou aporia!!!kserete katholou pou mporw na vrw mpogies gia facepainting clown sthn Athhna???

  181. αστροπελεκι μου καλο τι κανεις???χρειαζομαι τη βοηθεια σου….θελω να παιξω κουκλοθεατρο σε παιδια 2 ετων….τα συγκεκριμενα παιδια δεν εχουν μαθει να καθονται και γυριζουν μεσα στην ταξη με τα παιχνιδια…..και δεν ακουνε και καθολου….τι ιστορια θα μπορουσα να κανω για να τραβηξω το ενδιαφερον???

  182. Παπάκι μου, αρχικά θα πρέπει να βάλεις κάποιους κανόνες για να παίξεις κουκλοθέατρο με παιδιά που γυρνάνε συνέχεια. Θα τα βάλεις να κάτσουν μπροστά από το κουκλοθέατρο, με μια μικρή απόσταση, και θα τους πεις ότι θα πρέπει να είναι όλα καθιστά, διαφορετικά οι κούκλες δεν μπορούν να παίξουν. Ειδικά αν έχει φασαρία, οι κούκλες τότε δεν μπορούν να μιλήσουν, γιατί δεν έχουν πολύ δυνατή φωνή και δεν μπορούν να φωνάζουν. Την προηγούμενη μέρα από το κουκλοθέατρο, κάνε τους μια εισαγωγή για το τι θα γίνει την επόμενη, ώστε να το περιμένουν με προσμονή και πες τους ότι μετά θα μπορέσουν και εκείνα να παίξουν κάποιους ρόλους μόνα τους.

    Παίξε τα 3 γουρουνάκια, που είναι πολύ διασκεδαστικό, και να μπεις στο πετσί των ρόλων, να αλλάζεις την φωνή σου και γενικότερα να το κάνεις πολύ παραστατικό και με ύφος.

  183. Αστροπελέκι, συγχαρητήρια για το blog και Καλή Χρονιά.
    Ο γιος μου πάει φέτος στο Νηπιαγωγείο και μάθανε ένα τραγουδάκι που λέει «και το μπλε που κοιτάζει πιο πέρα ουρανό θα το κάνω μια μέρα» ή κάτι τέτοιο. Μήπως ξέρεις τους στίχους?

  184. Γεια σου Δήμητρά μου και σε ευχαριστώ πολύ!!!!
    Χμ, δεν μου λένε κάτι οι στίχοι, δυστυχώς, αλλά θα το ψάξω και θα σου πω 🙂

  185. astropeleki mou kalo se euxaristoume gia tis teleies idees pou mas dineis!!!
    thelw na mou dwseis kamia idea gia na ftiaksoume koumpara(persi ekana ena gourouni apo xarti ugeias)fetos den kserw katholou kai plisiazei i pagosmia imera apotamieusis……an exeis na mou protineis kati polu tha xarw!

  186. Βίκυ μου να είσαι καλά!!!!

    Για κουμπαρά τώρα: Μπορείτε να φτιάξετε με τενεκεδάκια. Από την μία μεριά τους έχουν τον πάτο και από την από πάνω είναι ανοιχτά. Ανάλογα με το μέγεθος του τενεκεδιού, θα φτιάξετε και ένα καπέλο, που στο πάνω μέρος του θα κάνεις σχισμή για να μπαίνουν τα χρήματα. Το καπέλο θα το καπακώσεις πάνω στην ανοιχτή μεριά του τενεκεδιού. Το τενεκεδάκι τώρα, θα το φτιάξετε σαν προσωπάκι με χαρτόνι. Θα κόψετε ματάκια, στόμα, αυτιά, μπορείτε ακόμη να βάλετε και μαλλιά. Θα τα κολλήσετε και ο κουμπαράς είναι έτοιμος. Μπορείτε ακόμη και να βάψετε, προτού κολλήσετε, το τενεκεδάκι με μπογιά, αν και πολύ φοβάμαι πως η τέμπερα μόλις στεγνώσει θα αρχίσει να ξεφλουδίζει. Εναλλακτικά μπορείτε να καλύψετε όλο το τενεκεδάκι με χαρτόνι και πάνω του να κολλήσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

  187. Se euxaristw para polu astropeleki mas!Gia ola exeis mia idea,eisai foveri!
    Ante perimenoume me anipomonisia tis fthinopwrines sou idees!
    Polla filakia

  188. καλησπερα και απο εμένα!Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ιδέες σας!Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια σχέδια για αναμνηστικά για τα παιδιά όταν κάνουν τα γενέθλιά τους στο σχολείο.Τ μπορώ να ετοιμάσω μαζι με τα υπόλοιπα παιδιά για το παιδακι που γιορτάζει.Ευχαριστώ

  189. Γεια σου Γιώτα μου!!!! Να σαι καλά!!! 🙂
    Προσωπικά, όταν γιορτάζει ένα παιδί, βάζω όλα τα παιδιά να του φτιάξουν μια ζωγραφιά και ύστερα φτιάχνω ένα «βιβλίο» για τα χρόνια πολλά, με εξώφυλλο και οπισθόφυλλο από χαρτόνι ή οντουλέ, και βάζω τα παιδιά να το στολίσουν όπως εκείνα επιθυμούν. Ύστερα κάνω τρύπες και το δένω με σύρμα πίπας ή κορδέλα!

  190. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους!!!!Η δουλεια σου astropeleki ειναι καταπληκτικη!!!Εχεις οντως απιθανες ιδεες. Ειμαι φοιτητρια προσχολικης αγωγης και ειμαι στη φαση της πρακτικης..Το θεμα ειναι οτι δεν εχω τιποτα στο μυαλο μου, εννοω απο θεμα και πρεπει γρηγορα να βρω κατι γιατι μετα τις εκλογες θα μπω στο νηπιαγωγειο.Με τι να ασχοληθω..τι κανουν το Νοεμβρη στο νηπιαγωγειο? Θα μπορουσατε να με βοηθησετε? Ευχαριστω εκ των προτερων 🙂

  191. Καλησπέρα Sunday!!! Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!!!
    Δες τα παρακάτω λινκ.

    Νοέμβριος και λαογραφία https://astropeleki.wordpress.com/2008/11/01/καλό-μήνα-2/

    21 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/18/21-νοεμβρίου-παγκόσμια-ημέρα-τηλεόραση/

    20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/17/20-νοεμβρίου-παγκόσμια-ημέρα-για-τα-δικ/

    Το ελαιομάζωμα https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/14/το-ελαιομάζωμα/

    Σημαιάκι για το Πολυτεχνείο https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/13/σημαιάκι-για-το-πολυτεχνείο/

    Εργασίες για την 17 Νοἐμβρη: Εδώ Πολυτεχνείο! https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/12/εργασίες-για-την-17-νοἐμβρη-εδώ-πολυτεχ/

    Καδράκι: Ομπρελίτσα https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/09/καδράκι-ομπρελίτσα/

  192. geia sas!!!eiste apisteutoi!!!opoiou htan idea auto einai kataplaktikos!!!tha kano thn kogkarda pou exete valei sto video kai osoi thn exoun dei exoun meinei….hthela na rothso an uparxei uliko gia to polutexneio kataskeues eikones ktl..tha me vohthousate polu :))

  193. Γεια σου Ελένη μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
    Δες τα δυο λινκ παρακάτω για 17 Νοέμβρη.

    Εργασίες για την 17 Νοἐμβρη: Εδώ Πολυτεχνείο! https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/12/εργασίες-για-την-17-νοἐμβρη-εδώ-πολυτεχ/

    Σημαιάκι για το Πολυτεχνείο https://astropeleki.wordpress.com/2009/11/13/σημαιάκι-για-το-πολυτεχνείο/

  194. Οσο ποιο πολυ γνωριζω το blog σου τοσο ποιο πολυ μου αρεσει μια χαρη μονο κατι σε κουκλοθεατρο για ηλικιας 2 ετων κ σε διαρκεια περιπου 15′ της ωρας χωρις συγκεκεριμενο θεμα υπαρχει εχεις καμια ιδεα?λογο οτι τα παιδια ειναι μικρα σε ηλικια δυσκολευομαι λιγο.ευχαριστωωωωω!!!!

  195. Χμ, το τρία γουρουνάκια είναι κάτι που αρέσει πολύ στα παιδιά. Αν έχεις τις κούκλες, και φυσικά τον λύκο, πίστεψέ με, θα αρέσει πολύ!!!

  196. Καλησπέρα και πάλι κοριτσάρα με την αστείρευτη φαντασία (και διάθεση). Αυτά ήταν τα καλοπιάσματα γιατί θέλω την βοήθειά σου (κοινώς γλύψιμο!!! χαχαχα). Τώρα στο προκείμενο: με ποιό τρόπο θα μπορώ να ελέγχω εύκολα και γρήγορα αν κάποιο παιδί έχει ξαναδανειστεί ένα από τα 24 βιβλία που έχουμε στο stand της βιβλιοθήκης ώστε να μπορώ να του προτείνω κάποιο άλλο;;;;;; θα μπορούσα να κάνω κάποια κατασκευή ίσως;;; Θα ήθελα όμως να είναι ευέλικτο δηλαδή να μπορώ να το ελέγχω με μια ματιά αν είναι δυνατόν!!! Περιμένω……

  197. Λοιπόν καλή μουυυυ 😛
    Θα φτιάξετε με τα παιδιά ένα βιβλίο, μία σελίδα με το όνομα κάθε παιδιού, με τίτλο βιβλίου «Δανειστική βιβλιοθήκη». Τα παιδιά λοιπόν που δανείζονται βιβλία, θα σημειώνουν-αντιγράφουν κάθε φορά που παίρνουν ένα βιβλίο, τον τίτλο του, αλλά θα προσπαθούν να το γράφουν μόνα τους. Έτσι θα εξασκηθούν και στην γραφή και στην αναγνώριση των γραμμάτων. Μπορείς βέβαια, να βγάζεις και φωτοτυπία σε μικρογραφία του εξώφυλλου του βιβλίου που έχουν δανειστεί, και να την κολλάνε δίπλα ή κάτω από τον τίτλο που έχουν γράψει.
    Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο εσύ θα μπορείς να βλέπεις τί δανείζονται, αλλά θα βάζεις τα παιδιά στην διαδικασία να ανακαλύπτουν μόνα τους, τί βιβλία έχουν πάρει και τί μπορούν να πάρουν την επόμενη φορά.
    Κανόνας του βιβλίου, που θα γραφτεί μέσα, θα είναι: Δανειζόμαστε διαφορετικό βιβλίο κάθε φορά, μέχρι να τα δανειστούμε όλα.

  198. Εναλλακτικά, αν δεν θες να φτιάξεις βιβλίο, μπορείς να βάλεις ένα χαρτόνι δίπλα στην βιβλιοθήκη. Αυτό το χαρτόνι θα το χωρίσεις σε στήλες, όσα είναι τα βιβλία της βιβλιοθήκης κάθε φορά. Στο πάνω μέρος της στήλης θα κολλήσεις σε μικρογραφία το εξώφυλλο του κάθε βιβλίου. Θα χωρίσεις το υπόλοιπο χαρτόνι σε γραμμές, όσα είναι τα παιδιά της τάξης. Σε κάθε γραμμή, το όνομά ενός παιδιού. Έτσι τα παιδιά θα βάζουν ένα χ, στο βιβλίο που δανείζονται κάθε φορά και θα ελέγχουν τί έχουν δανειστεί. Αυτό είναι πιο άμεσο και πιο γρήγορο, γιατί δεν θα έχουν την διαδικασία του να γυρίσουν σελίδες όπως στο βιβλίο που σου είπα πριν. Τα παιδιά θα βλέπουν, θα αντιστοιχούν και θα καταλαβαίνουν τί έχουν δανειστεί και τί όχι.

  199. ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση. Μάλλον η δεύτερη λύση με βολεύει περισσότερο. Και εγώ κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, σαν πίνακα διπλής εισόδου, απλά δεν είχα ξεκαθαρίσει το πώς ακριβώς θα γίνει. Όσο για την αντιγραφή εμείς στο νηπιαγωγείο μας δίνουμε στα παιδιά μαζί με το βιβλίο και ένα χαρτί που είναι χωρισμένο στη μέση. Στο πάνω μισό του υπάρχει χώρος για να γράψουν το όνομά τους, να αντιγράψουν τον τίτλο του βιβλίου ,να μας ενημερώσουν για το πόσες φορές το διάβασαν καθώς και το ποιός τους το διάβασε. Τέλος στο δεύτερο μισό υπάρχει χώρος για να ζωγραφίσουν κάτι που τους άρεσε πολύ. Σε ευχαριστώ κούκλα καλή ξεκούραση και καλό Σαββατοκύριακο.

  200. αγαπητο αστροπελεκι….εδω ειμαι και παλι και ζητω την πολυτιμη συμβουλη σου…εχω να οργανωσω ενα ημερησιο προγραμμα για τον παιδικο σταθμο με θεμα τη σωστη διατροφη..οι δραστηριοτητεσ που εχω να κανω ειναι προμαθηματικη,μουσικοκινητικη και εικαστικα..σε παρακαλω στειλε μου τισ ιδεεσ σου στο mail μου..φιλακιααααααααααααααααααααααα

  201. astropeleki μου, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις φυσικά, πως να
    «στήσω» ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για γονείς. Δουλεύω σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο κ οι γονείς μου το ζήτησαν αλλά δεν ξέρω με ποια μορφή να το γράψω και κατά πόσο να είμαι αναλυτική..

  202. zax μου, είναι απλό αυτό που θα κάνεις. Κάθε βδομάδα θα ασχολείσαι με ένα θέμα. Ενδεχομένως και με δυο. Θα γράφεις, λοιπόν, σε ένα χαρτί Α4 τις μέρες τις βδομάδας, και κάτω από κάθε μέρα το θέμα ή την δραστηριότητα την οποία θα κάνεις με τα παιδιά. Δεν χρειάζεται να τα λες αναλυτικά, καθώς μπορεί να προκύψει κατά την διάρκεια της δραστηριότητας, κάποιο άλλο θέμα από τα παιδιά.

    Για παράδειγμα (όπως το κάνουμε εμείς στο νηπιαγωγείο μας): Ασχολείσαι με το θέμα της οικογένειας….
    Δευτέρα: Αφόρμηση για την οικογένεια με φωτογραφίες των παιδαγωγών (θα φέρεις στην ουσία δικές σου οικογενειακές φωτογραφίες, ίσως και ένα γράμμα από τους δικούς σου που να λέει ότι σου στέλνουν τις φωτογραφίες για να τους βλέπεις κάθε μέρα, μέσα σε φάκελο σα να το έχουν στείλει μέσω ταχυδρομείου)
    Συζήτηση για την οικογένεια – Γλωσσικό παιχνίδι «Ταιριάζω τις λέξεις» (θα γράψεις σε χαρτάκια τις λέξεις μαμά, μπαμπάς, παππούς, γιαγιά, αδελφή-ος, και θα προσπαθήσετε να καταλάβετε από τις φωτογραφίες ποια λέξη ανήκει πού)

    Τρίτη: Τραγούδι «Η μανούλα» και ζωγραφική του τραγουδιού

    Τετάρτη: Ζωγραφίζω την οικογένειά μου – Συζήτηση – Ποίημα – Παραμύθι «Η Χρυσομαλλούσα και οι 3 αρκούδες

    Πέμπτη: Πίνακας ζωγραφικής – Σχολιασμός – Δραματοποίηση (θα βγάλεις φωτοτυπία έναν πίνακα ζωγραφικής που να φαίνεται η οικογένεια, και αφού τον παρατηρήσετε, θα σχολιάσετε με τα παιδιά αυτά που βλέπουν και μπορείτε να γράψετε σε χαρτάκια post it, επιγραμματικά, τα σχόλια σας)

    Παρασκευή: Τραγούδι «Ο παππούς», «Η γιαγιά» (να μάθετε με τα παιδιά τα τραγούδια και να τα ζωγραφίσετε) – Κολλάζ με φωτογραφίες από την οικογένεια (μπορείς να ζητήσεις να φέρουν τα παιδιά φωτογραφίες με στιγμές από την οικογένειά τους, να φτιάξετε ένα κολλάζ και να το στολίσετε με κορνίζα κλπ.)

    Κάπως έτσι θα το φτιάχνεις. Οι παρενθέσεις που δείχνω, είναι για να καταλάβεις τι ακριβώς θα γίνεται στις δραστηριότητες. Αν θες να επεξηγείς στους γονείς, κάντο, απλά με δυο γραμμές περίπου. Όχι πολύ πολύ αναλυτικά!

    Ελπίζω να σε βοήθησα 🙂

  203. Καταρχήν συγχαρητήρια για την εκπληκτική δουλειά σου!!!! ειμαι νηπιαγωγός και προσπαθώ και εγώ να οργανωθώ όπως εσύ!!!!!!! τώρα στο ψητό θα ήθελα παρακαλω βοήθεια π.χ βιβλιογραφία και ότι αλλο εχεις ευχαρίστηση πάνω στο θέμα οικογένεια!!!!!! πρέπει να το παρουσιάσω στη σύμβουλο. Κάτι έχω βρεί αλλά τώρα έχω κολήσει !!! πΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ!!!!\
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΕΙΝΗ

  204. Φωτεινή μου σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
    Στο προηγούμενο ποστ έχω παρουσιάσει το πρόγραμμα που κάνουμε για την οικογένεια. Μπορείς να συμπληρώσεις και ένα κολλάζ που δώσαμε να κάνουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς στο σπίτι, σαν εργασιούλα, με το να κολλήσουν φωτογραφίες, να ζωγραφίσουν, να κολλήσουν τα αγαπημένα τους πράγματα και τις αγαπημένες τους στιγμές γενικότερα μέσα στην οικογένεια. Να σχολιάσουν και να γράψουν τα παιδιά με βοήθεια από τους γονείς, τι ακριβώς έχουν φτιάξει.

    Επίσης υπάρχουν αρκετά παραμύθια σχετικά με την οικογένεια, που διαπραγματεύονται και χωρισμό και βία και διάφορα άλλα. Αν νομίζεις πως μπορείς να εντάξεις κάτι τέτοιο, να το χρησιμοποιήσεις.

  205. Αστροπελέκι μου καλησπέρα περισσότερο έχω απορία παρα επιθυμία.
    Λοιπόν προς το παρόν έχω εργαστεί σε δημόσιο παιδικό σταθμό ηλικάς 2,6 εως 4 ετών λίγο πριν πάνε προνήπιο.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν είναι σωστό ηλικιακά να βαζω στα παιδία ηλικίας 3 με 4 ετών περίπου να κάνουν ασκησούλες προγραφής, δηλ να μαθαίνουμε για τα σχήματα κ αφού μάθουμε τον κύκλο να τους δώσω να εννώσουν τις τελίτσες με μαρκαδόρο έτσι ώστε να σχηματιστεί ο κύκλος χωρίς βέβαια να περιμένω να το κάνουν τέλεια.
    Απλά σε ρωτάω για το λόγο μην κάνω κατι αθελά μου κ νιώσουν ότι τα πιέζω.
    Ευχαριστώ

  206. newface φυσικά και μπορείς να βάζεις τέτοιες προγραφικές ασκησούλες στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Πρέπει να ξεκινήσουν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται πως να κρατάνε σωστά τον μαρκαδόρο ή και το μολύβι από αυτή την ηλικία αλλά και να ξεκινήσουν να πατάνε τελίτσες σιγά σιγά. Φυσικά δεν μιλάμε να πιέσεις τα παιδιά, αλλά την αξάσκηση την χρειάζονται!!!

  207. kalispera astropeleki mou!!xreiazomai kai pali ti boithia sou..psaxno mousikokinitikes drastiriotites sxetika me to biblio..tipota tragoudakia i kati tetoio…den exo idea ti na kano..

  208. tha tous miliso gia to biblio..tha tous pao se mia bibliothiki..mporei na kaleso kai enan syggrafea stin taksi na mas milisei!tha kanoume tin bibliothiki mas daneistiki na mporoun ta paidia na pairnoun ta biblia spiti tous, na ta diabazoun kai na ta epistrefoun.alla psaxno kai alles drastiriotites as poyme mousikokinitikes.

  209. Sunday χμ να σκεφτώ… μουσικοκινητικές δραστηριότητες σε σχέση με το βιβλίο… Κοιτάζω στο βιβλίο με τα τραγούδια, κάτι σχετικό αν έχει, αλλά δεν βρίσκω κάτι. Αν βρω κάτι, θα στο σημειώσω.

  210. astropeleki heeeeeeeeelp!!!!eimai apo rethumno kai exoume topikh giorth to olokautoma tou arkadiou…mhpos exeis kati sxetika?pleeeeeeeease… 🙂

  211. γεια σας γεια σας κ χαρα σας.
    Οταν εκανα πρακτικη στη σχολη οι συναδελφοι ελεγαν στα παιδια ενα τραγουδακι με τιτλο «κινεζα» δυστυχως δεν το θυμαμαι μονο καποια κομματια οπως «χτυπα τα ποδια σου κινεζα για να μην κοψει η μαγιονεζα κτλ δεν θυμαμαι κατι αλλο επλιζω να σας βοηθησα καπως.

  212. Κουκλα μου σε ευχαριστω για την προσπαθεια σου ομως δεν μου ανοιγει η σελιδα.θα ξανα προσπαθησω….αν ειναι στειλε μου μονο τους στιχους τον ρυθμο τον θυμαμαι. κ παλι σε ευχαριστω.

  213. Η μαγιονέζα ( Το κίτρινο χρώμα )

    Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
    Μουσική: Λένα Πλάτωνος
    Πρώτη εκτέλεση: Λένα Πλάτωνος & Αντώνης Κοντογεωργίου ( Ντουέτο )

    Μια κολυμβήτρια Κινέζα
    δίνει βουτιά στη μαγιονέζα
    και κολυμπάει σα δελφίνι
    με κίτρινo μαγιό μπικίνι.

    Χτύπα τα πόδια σου Κινέζα
    για να μη κόψει η μαγιονέζα. (δις)

    Ένα βαπόρι που σφυρίζει
    όλη τη μαγιονέζα σκίζει
    και μπαμ-μπαμ-μπαμ με δυο κανόνια
    πετάει κίτρινα πεπόνια,
    τυρί κασέρι φέτες-φέτες
    και χρυσαφένιες ομελέτες.

    Ο καπετάνιος στο τιμόνι
    τρώει μια φλούδα από λεμόνι
    και μόλις βλέπει την Κινέζα
    πέφτει κι αυτός στη μαγιονέζα.

    Κι η μαγιονέζα ξεχυλίζει
    κι όλο το κόσμο πλημμυρίζει. (δις)

    Βάφονται κίτρινα τα σπίτια
    κι ο ουρανός με τα σπουργίτια.
    Βάφονται κίτρινα τα τζάμια,
    οι θάλασσες και τα ποτάμια.
    Βάφονται κι όλα τα λιθρίνια
    κίτρινα σαν τα καναρίνια.

    Τσιν τσαν-τσιν τσον λέει η Κινέζα
    που κολυμπά στη μαγιονέζα
    κι απ’ την πολλή της την τρομάρα
    χάνει την μια της σαγιονάρα.

    Χτύπα τα πόδια σου Κινέζα
    για να μη κόψει η μαγιονέζα.(….)

  214. Σε ευχαριστω ευδοκια μου…..κ μαλιστα θυμαμαι στην πρακτικη μου, τους το τραγουδουσε η δασκαλα τους κ εγω απο διπλα της εκανα τις αναλογες κινησεις (κανονικη θεατρινα) με αποτελεσμα τα μικρα να γελανε κ στο τελος του τραγουδιου…εκει που λεει χανει την μια της σαγιοναρα μου λεει η συναδελφος:τωρα να σε δω τι θα κανεις…..κι εγω απλα εβγαλα το σανδαλι μου…..και το αποτελεσμα τα μικρα ξεκαρδιστηκαν στα γελια 🙂

  215. φιλενάδα καλησπέρα. Μπορώ να σε αποκαλώ φιλενάδα φαντάζομαι. Εγώ πάντως έτσι σε έχω στο μυαλό μου κι ας μην γνωριζόμαστε. Κάθε φορά που χρειάζομαι κάτι για την δουλειά είσαι η πρώτη που θα αναζητήσω. Να είσαι καλά γερή και δυνατή. Λοιπόν στο ρεζουμέ. Θέλω ιδέες για ημερολόγια χριστουγεννιάτικα (έχω δει ήδη κάποια που έκανες) θα ήθελα αν είναι δυνατόν κάτι με τάρανδο;;;; Επίσης κανένα σκετσάκι με καλικαντζαράκια (έχουμε φέτος πολλά αγόρια και ζωηρά …..) έμμετρο όμως!!!! Θα περιμένω νέα σου.Πάω να πάρω τα παιδιά μου απο το σχολείο και τα ξαναλέμε. Φιλιά

  216. Γεια σου καλή μου!!! Φυσικά και να με λες έτσι! Εγώ σας νιώθω όλους φίλους μου 🙂

    Λοιπόν, μπορείς να κάνεις αυτό https://astropeleki.wordpress.com/2009/12/08/τάρανδος-ρεσώ/ αντί για ρεσώ σε ημερολόγιο. Στην θέση του ρεσώ, που είναι η μύτη, μπορείς να βάλεις κόλλα και να πασπαλίσεις με κόκκινη χρυσόσκονη. Ή δες εδώ στην φίλη μου Βάλια κάτι παρόμοιο http://hartaetoi.wordpress.com/2009/10/18/33χριστουγεννιάτικες-χειμωνιάτικες-κ/

    Όσον αφορά το σκετσάκι δες εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2007/12/02/θεατρική-παράσταση-το-εργαστήρι-του-α/ Το είχα κάνει την πρώτη χρονιά, έχει πολλά καλλικαντζαράκια και είναι πάρα πολύ ωραίο σενάριο. Αν δεν χρησιμοποιήσεις τις μουσικές, μια χαρά θα βγει και σαν σκετσάκι.

  217. γεια σου καλο μου αστροπελεκι….ψαχνω πατρον για τα ζωα τησ αυλησ συγκεκριμενα για κοτουλα γατα και αγελαδα… αν εχεις πατρον και απο αλλο ζωο δε θα με πειραζε να το ειχα..ευχαριστω!!!

  218. Παπάκι μου δες εδώ http://www.freecoloring.info/img/cat2-03.jpg για γατούλα

    http://www.coloringpictures.cn/img/cow-01.gif αγελάδα

    http://coloringpagesforkids.info/wp-content/uploads/2008/12/hens1.gif κοτούλα

    Αν θες και άλλα ζωάκια, απλά γράφεις στο google (ζωάκι) color page
    πχ cat color page, cow color page κλπ και σου βγάζει πολλά πατρόν!

  219. astropelekiiiiii!!!ti kaneis???xreiazomai gia allh mia fora th vohtheia sou…mhpos exeis uliko gia to polutexneio???an exeis kai mporeis please dose liga apo ta fota sou :)) se euxaristo polu polu!!

  220. αστροπελεκι μου παλι χρειαζομαι τη βοηθεια σου…ελπιζω να μη σε κουραζω….γνωριζεις κανενα τραγουδακι εκτος απο αυτα τα συνηθισμενα:ο γαιδαρος η καλη μας αγελαδα κ.λ.π κ.λ.π…….εχω χρησιμοποιησει αυτα που εχω βρει στη σελιδα σου….αλλα ψαχνω και για κατι αλλο…

  221. Γεια σου astropeleki μου.Εχω εξερευνησει πολλες φορες την ιστοσελιδα σου και εχω βρει πολυ και ολο χρησιμο υλικο.Προσφερω εθελοντικα τη βοηθεια μου σε ενα ορφανοτροφειο και ψαχνω για σκετσ και ποιηματα για μεγαλα παιδια και δεν μπορω να βρω.Τα περισσοτερα sites εχουν για παιδια δημοτικου.Μηπως γνωριζεις καποιο site οπου μπορω να βρω υλικο?Σε ευχαριστω παρα πολυ.Πραγματικα εισαι οδηγος μας.

  222. Σοφία μου σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!
    Για τι ηλικία θες θεατρικό; Για να δω τι μπορώ να κάνω και πως μπορώ να σε βοηθήσω.

  223. αστροπελεκι μου τα αρχεια σου απο την 17 νοεμβρη δεν εμφανιζονται!μπορεις να τα ξαναβαλεις μηπως???

  224. zax εμένα μου τα δείχνει κανονικά. Κάνε ένα hard refrash πατώντας ctrl και F5 μήπως δεν σου έχει φορτώσει η σελίδα κανονικά!

  225. γειά σου και πάλι Ευδοκία μου. Είμαι πραγματικά περίεργη πώς προλαβαίνεις να απαντάς σε όλους μας τόσα που σου ζητάμε!!! Ως συνήθως θέλω κάτι . Αποφασίσαμε σήμερα με τις συναδέλφους μου για το Χριστουγεννιάτικο μας σκέτς όμως μας περισσεύουν κάποια παιδάκια και είπαμε να προσθέσουμε ρόλους όπως χιονούλες και ελαφάκια. Εκείνο που μας λείπει είναι όπως κατάλαβες τα λογάκια και φυσικά τα θέλουμε έμμετρα!!! Υπάρχει κάτι τέτοιο στο υλικό σου;; Θέλουμε για την ακρίβεια λόγια για 4 ελαφάκια και 2 χιονούλες!!! περιμένω νέα σου. Φιλιά προς το παρόν.

  226. e-psili μου καλά είμαι!!! Προλαβαίνω, γιατί ασχολούμαι πολύ, οπότε όταν αγαπάς κάτι, το κάνεις ευχάριστα 😉

    Πες μου περίπου το θέμα, ή αν έχεις το σκετς να μου το στείλεις για να το διαβάσω και να βγάλω στιχάκια που να έχουν σχέση με το όλο θέμα.

  227. αστροπελεκι μου μηπως εχεις καποιο υλικο για εκλογες?λεω να ασχοληθουμε με το θεμα των εκλογων την επομενη εβδομαδα…

  228. zax μου δυστυχώς δεν έχω. Εμείς για τις εκλογές διαβάσαμε ένα βιβλίο σχετικά με φρούτα και λαχανικά που κάνουν εκλογές για το ποια είναι πιο χρήσιμα, αλλά τώρα δεν θυμάμαι τον τίτλο του παραμυθιού. 😦

  229. astropeleki mou kai pali gia sou kai xara sou!!!eisai teleia!!!!thelo ti boithia sou epeigontos.psaxno ena theatriko sxetiko me «ta dontia». tha kano giorti sto nipiagogeio tha rthoun oi goneis kai thelo na etoimasoume ena sxetiko theatriko.

  230. SYNDAY μπορείς να κάνεις την Δόνα Τερηδόνα σε θεατρικό από το παραμύθι του Τριβιζά, αλλά θα πρέπει να το επεξεργαστείς με τα παιδιά γιατί είναι λίγο μεγάλο και θα πρέπει να το προσαρμόσεις ή
    το βιβλίο Δε φοβάμαι τον οδοντογιατρό της Κ. Γιαννίκου
    Η κακιά τερηδόνα και η οδοντόκρεμα Κλο-κλό
    Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό
    Η ιστορία του δοντιού Πίκυ-πίκυ
    Το χαμόγελο της Λένιας, εκδόσεις Διάπλαση

  231. αστροπελεκι μου καλο, μηπως ξερεις εσυ ή καποια αλλη συναδελφος απο εδω πως μπορω να φτιαξω ψευτικα μουσια?στο θεατρικο μου εχω τους 7 νανους και δεν μπορεσα να βρω στα jumbo……

  232. zax μου, τι απλό από το να τα σχεδιάσεις σε άσπρο χαρτόνι, ή κάνσον ή οντουλέ και να αφήσεις ένα μικρό κενό για να φαίνεται το στόμα των παιδιών!!! Στην ουσία να το σχεδιάσεις πάνω στο πρόσωπο των παιδιών που είναι οι νάνοι, για να ξέρεις σε ποιο σημείο είναι το στόμα. Ύστερα θα βάλεις λαστιχάκι, όπως βάζουμε στις μάσκες και είσαι έτοιμη.

  233. αστροπελεκι μου γεια σου…εκτος απο το αλατι ψιλο κ που’ ντο το δαχτυλιδι, γνωριζεις καποιο αλλο παιχνίδι για παιδια 2 ετών??

  234. παπάκι μου μπορείτε να παίξετε τα Ζώα, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν έναν κύκλο και συ σαν αρχηγός συντονιστής του παιχνιδιού, λες το όνομα ενός ζώου και κάτι χαρακτηριστικό από αυτό. Δηλαδή, βάτραχος… οι βάτραχοι πηδάνε. Μπορείτε να μιμηθείτε και τους ήχους που κάνουν τα ζώα.

  235. ναι το εχω κανει με διαφορετικο τροπο τους αρεσει…ευχαριστω αν σκεφτεις κατι αλλο πες μου…επισκεπτομαι καθε μερα τη σελιδα…ευχαριστω πολυ…

  236. ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΘΔΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΩ

  237. kouliki μου γράψε στο google «στίχοι παιδικών τραγουδιών» και θα σου βγάλει αρκετές σελίδες. Διαφορετικά, σου προτείνω να αγοράσεις ένα βιβλίο με παιδικά τραγούδια της Αγγελικής Καψάσκη «Τα πρώτα μου τραγούδια» για να το έχεις πάντα μαζί σου, μιας και θα το χρειάζεσαι πάντα 🙂

  238. Αστροπελέκι μου καλησπέρα!Μήπως έχεις ζωγραφιές για χρωματισμό με θέμα την γέννηση του Χριστού?Σκέφτηκα να φτίαξουμε μια βίβλο των Χριστουγέννων..

  239. Θα σε παρακαλούσα να μας δώσεις μια ιδέα για μια κατασκευή Φάτνης για το Νηπιαγωγείο του μικρού μου. Θέλουμε να φτιάξουμε μια Φάτνη για το Θεατρικό των Χριστουγέννων. Πως θα μπορούσαμε και πια υλικά να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή της. Θα μπουν δυο παιδιά μέσα για την παράσταση ελπίζω να μας δώσεις μια ιδέα «οικονομική». Με εκτίμηση Ειρήνη

  240. Ειρήνη μου θα μπορούσατε να φτιάξετε μια φάτνη με ξύλο λεπτό. Πρέπει να έχει πάτο, δύο πλαΙνά και σκεπούλα καμπυλωτή ή τριγωνική. Αν πάτε σε έναν ξυλουργό μπορεί να σας δώσει κομμάτια από λεπτό ξύλο, σαν αυτά τα ξύλα που μπαίνουν ως πλάτη πίσω από τα έπιπλα, όπως το σύνθετο. Μπορείτε επίσης να του πείτε να σας τα ενώσει με συρραπτικό ειδικό. Βέβαια είναι βαριά κατασκευή αλλά αν την κάνετε για δύο άτομα, μπορεί να βγει μικρή και ελαφριά. Αυτή την κατασκευή μετά θα μπορούσατε να την καλύψετε με μπόλικο χαρτί μέτρου καφέ, έτσι ώστε να κάνετε και πτυχώσεις και να φαίνεται σαν βράχος και να την στολίσετε με χρυσό σπρέι. Εάν δεν μπορέσετε να το φτιάξετε με ξύλα, ίσως να μπορούσε να γίνει με μια μεγάλη χαρτόκουτα χοντρή, από ψυγείο, καλύτερα αν μπορέσετε να βρείτε 2 τέτοιες, να τις ενώσετε και να την στολίσετε με το χαρτί μέτρου όπως σου είπα προηγουμένως.

  241. πρεπει να αλλάξεις το όνομα σου απο αστροπελέκι σε αστέρι!Σε ευχαριστώ για ακόμη μια φορά!

  242. γειά σου κούκλα
    Θέλω τα φώτα σου. Πώς εφαρμόζουμε την τεχνικής της χαρτοπετσέτας;;;; Θα ήθελα να φτιάξω φέτος ρεσώ σε γυάλινα ποτηράκια και μου φάνηκε καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω την πράξη. επίσης με ποιό τρόπο χρωματίζουμε άμμο ή αλάτι χοντρό;;; Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις για ρεσώ ;;; Επίσης θα ήμουν υπόχρεη αν μου πρότεινες και καμιά μπότα. Φιλιά

  243. Γεια σου καλή μου!!!! Για την τεχνική της χαρτοπετσέτας-Decoupage, επειδή δεν την έχω ακόμη καταπιάσει, (αν και πολύ θα το ήθελα), δες εδώ http://www.hobby.gr/forum/showthread.php?t=5074 και βιντεάκι εδώ http://www.hobby.gr/?page_id=242

    Πως βάφουμε την άμμο
    1. Με χρώμα σε σκόνη από τα χρωματοπωλεία. Την ανακατεύεις με την άμμο και χρωματίζεται
    2. Με βαφές αυγών
    3. Με χρώμα ζαχαροπλαστικής (όσες περισσότερες σταγόνες, τόσο πιο έντονο το χρώμα)
    4. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρυσόσκονη και κανελλα σε σκόνη.
    Δεν χρησιμοποιείς καθόλου νερό, απλά ανακατεύεις την άμμο με το χρώμα. Αν πάρεις άμμο από την θάλασσα, πρέπει πρώτα να την απλώσεις στον ήλιο για να στεγνώσει.

    Για ρεσώ θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις μια άλλη τεχνική, αλλά θέλει χρόνο για να στεγνώσει. Αν πάρεις κάτι ειδικά χρώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα οποία απλώνεις και ζωγραφίζεις πάνω σε ζελατίνα/διαφάνεια, όταν αυτό στεγνώσει (μοιάζει με τέμπερα, αλλά δεν είναι), τότε μπορείς να το ξεκολλήσεις από την διαφάνεια και να το κολλήσεις πάνω σε γυάλινο μπουκαλάκι ή γυάλινο κουτάκι και να βάλεις μέσα ρεσώ. Με ένα απλό σχεδιάκι, όπως ένα κουτί δώρου, ή μια καμπανούλα, ή αστεράκια, δεντράκια κλπ, μπορείς να στολίσεις γυάλινες επιφάνειες. Και κρατάει! Δεν χαλάει εύκολα!

    Για μπότα, πέρα από την κλασική, δες αυτήν εδώ http://christmas.pathfinder.gr/child-xmas/crafts/574166.html η οποία μου φαίνεται πολύ έξυπνη και πρωτότυπη μιας και χρησιμοποιεί διακορευτή και μετά μέσα από τις τρύπες μπορείς να περάσεις κορδέλα ή χοντρη κλωστή αν βρεις (καλύτερα για μένα είναι η κλωστή), από αυτές που πλέκουμε μπλούζες, κασκόλ κλπ.

  244. γεια σου αστροπελεκι μου…τι κανεις???ψαχνω ατομικη κατασκευη χριστουγεννιατικη που θα γινει απο τα ιδια τα παιδια τα οποια ειναι 2/2.5 χρονων…εχεις καμια ιδεα????

  245. παπάκι μου, δεξιά στην σελίδα έχει διάφορες επιλογές. Πήγαινε εκεί που λέει Χριστούγεννα και θα βρεις πολλές κατασκευές να επιλέξεις ό,τι νομίζεις πως μπορούν να καταφέρουν τα παιδάκια σου!

  246. AGAPHTO ASTROPELEKI HELP…….EXW NA PAROYSIASW MIA PROMAUHMATIKH DRASTHRIOTHTA ME UEMA TA ZWA SE PAIDIA ME EIDIAITERA XAMHLO HLIKIAKO EPIPEDO..2 ETWN KAI TA PERISSOTERA DEN MILANE KAN…EXEIS KAMIA IDEA? EYXARISTW

  247. Kate μπορείς να κάνεις μια δραστηριότητα ταξινόμησης των ζώων. Ζώα της αυλής, του αγρού, της ζούγκλας. Θα μπορούσες επίσης να ταξινομήσετε τα ζώα σε αυτά που περπατούν, αυτά που κολυμπούν και αυτά που πετούν ή ακόμη και σε αυτά που έχουν 2 πόδια και 4 πόδια.

  248. θα ηθελα να μου στειλεις με μειλ δραστηριοτητες για να διδαξω το σωμα μου! ευχαριστω πολυ!

  249. theo μου δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο υλικό. Αν θες, μπορείς να πιάσεις το θέμα από την δημιουργία ενός παιδιού, έτσι ώστε να το συγκεκριμενοποιήσεις αργότερα και για τα δύο φύλα στο σώμα.

  250. astropeleki mou kalh xronia…….exeis kata nou kamia drasthriothta gia ta zoa tou pagou???kanena paixnidi sxetiko me to thema gia mikrhs hlikias paidia….

  251. Παπάκι μου καλή χρονιά και σε σένα!!!!
    Θα μπορούσες να βγάλεις σε πίνακα αναφοράς τα διάφορα ζώα του πάγου (πολική αρκούδα, πιγκουίνος, φώκια, πολικός λύκος, κουκουβάγια του Βορρά) μαζί με μερικά ζώα οικόσιτα (κότα, σκυλάκι, γατούλα, καναρίνι) και να κάνετε έναν διαχωρισμό, ποια ζώα ανήκουν στην κατηγορία των πάγων. Εξαρτάται πόσο μικρής ηλικίας είναι τα παιδιά, βέβαια. Θα μπορούσες, στα ζώα των πάγων, να βάλεις φόντο από χιόνια και πάγους, για να τα διευκολύνεις. Έτσι θα κάνετε μια κατηγοριοποίηση των ζώων αυτών. Όσον αφορά το παιχνίδι, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να μιμηθείτε τα ζώα αυτά, όπως για παράδειγμα να προσπαθήσετε να περπατήσετε σαν πιγκουίνοι (που έχουν περίεργο βάδισμα) ή να κάνετε τις κουκουβάγιες.

  252. καλησπέρα αστροπελέκι μου!ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις δραστηριότητες για την εναλλαγή μέρας-νύχτας…

  253. zax μου πρέπει να θυμηθώ… σε έναν ΑΣΕΠ που μας είχαν ζητήσει το ίδιο πράγμα, είχα βρει πολλές δραστηριότητες… θα προσπαθήσω να σου γράψω τώρα ό,τι μου έρχεται πιο γρήγορα (γιατι δεν τα θυμάμαι όλα 😛 )…

    Μπορείς να ξεκινήσεις με μια δραστηριότητα ημερήσιου προγράμματος με τα παιδιά..δηλαδή να φτιάξετε ένα τύπου βιβλίο, με τις δραστηριότητες που κάνουμε όλοι μας από το πρωί ως το βράδυ και να συμπληρώσετε εικόνες και να γράψετε δίπλα σε αυτές τί ακριβώς κάνετε! Ξεκινώντας από το πρωί, που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, πλένουμε τα δόντια μας, ντυνόμαστε, καθόμαστε και τρώμε πρωινό, πηγαίνουμε σχολείο, σχολάμε, τρώμε μεσημεριανό και αρχίζει να νυχτώνει… το απόγευμα πάμε στην παιδική χαρά… το βράδυ που νυχτώνει βάζουμε πυτζάμες και πάμε για ύπνο. Δηλαδή γράφετε και αναλύετε τι κάνετε το πρωί και τι κάνετε το βράδυ.

    Μια άλλη δραστηριότητα είναι αυτή των φυτών. Μπορείτε να ξεκινήσετε μιλώντας για τα φυτά και πως αυτά μεγαλώνουν. Όχι μόνο με το νερο αλλά με το φως του ήλιου. Μιλήστε για την φωτοσύνθεση. Κοινως, το πρωί τα λουλούδια ξυπνάνε και τρέφονται και μεγαλώνουν και το βράδυ πέφτουν και αυτά και κοιμούνται για να πάρουν δυνάμεις για την επόμενη μέρα.

    Μια άλλη δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε την ώρα. Φτιάχνεις ένα μεγάλο ρολόι, μαθαίνετε την ώρα και αναλύετε ποιες ώρες είναι μέρα και ποιες ώρες είναι νύχτα.

    Παράλληλα με την προηγούμενη μπορείς να το επεκτείνεις λιγάκι με τις χώρες που έχουν κάποιους μήνες μόνο μέρα και κάποιους μήνες που έχουν μόνο νύχτα και να εξηγήσεις τι συμβαίνει με το Σέλας.

    Παίζετε το παιχνίδι Αγαλματάκια ακούνητα-μέρα ή νύχτα!

    Δες και αυτά τα λινκ http://nipiablog.blogspot.com/2011/01/blog-post_16.html
    http://users.auth.gr/~labrinos/Plans/grade6/earth-rotation.htm
    http://examsos.yooblog.gr/2009/01/11/365

  254. ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΈΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ ΧΩΝΙ ΣΤΟ FB. EIMAI H OLINA OLINA. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΚΆΝΕΙ 4 ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΕΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΛΙς ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

  255. Ολίνα μου σε ευχαριστώ πολύ! Φυσικά και θα χαρώ να μου στείλεις ό,τι επιθυμείς και να το δημοσιεύσω εδώ στην σελίδα!

    Πάω αμέσως να δω την πεταλούδα και το χωνί 🙂

  256. Φανταστικο μου αστροπελεκι εγω ειμαι παλι!Την επομενη εβδομαδα ειπαμε να κανουμε στο σχολειο τα παιδια του κοσμου και να το συνδεσουμε με τις αποκριες..Εχεις καμια ιδεα για το που μπορω να βρω υλικο?

  257. το πηρα το βιβλίο σε ευχαριστώ πολύ!Μήπως ξέρεις εκείνο το τραγούδι που μιλάει για τους Ινδιανους?Κάτι με τον αρχηγό των Ινδιάνων έλεγε… δεν μπορώ να το θυμηθώ!

  258. Μήπως εννοείς αυτό:

    Τζουμπαλάγια

    Τα ταμ-ταμ μες στη ζούγκλα ηχούνε
    κι οι ινδιάνοι με χαρά τραγουδούνε
    κι ο αρχηγός τους το Μαύρο Τσακάλι
    νικητής θα γυρίσει και πάλι.

    Τζουμπαλά- Τζουμπαλά- Τζουμπαλάγια
    Αρχηγέ των ινδιάνων Τζουμπαλάγια

    Η φωτιά μες τη μέση αναμμένη
    κι οι ινδιάνοι γύρω-γύρω μαζεμένοι
    κι ο αρχηγός τους το Μαύρο Τσακάλι
    το χορό αρχινάει και πάλι.

    Τζουμπαλά- Τζουμπαλά- Τζουμπαλάγια
    Αρχηγέ των ινδιάνων Τζουμπαλάγια

    Η φωτιά πια τη λάμψη έχει χάσει
    κι ο αρχηγός τους πηγαίνει να πλαγιάσει
    οι ινδιάνοι φεύγουν τώρα κουρασμένοι
    και ο μάγος μονάχος απομένει.
    Τραγουδά σιγά-σιγά και κάνει μάγια
    Αρχηγέ των ινδιάνων Τζουμπαλάγια

    Τζουμπαλά- Τζουμπαλά- Τζουμπαλάγια
    Αρχηγέ των ινδιάνων Τζουμπαλάγια

  259. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ…ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΣΤΕΙΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. ΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

  260. Μικρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ καλή μου! Εδώ https://astropeleki.wordpress.com/category/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-2/ μπορείς να βρειςπολλές μάσκες και αποκριάτικες κατασκευές!!!

    Για τα επαγγέλματα δεν έχω κάτι και σήμερα έλεγα να πάρω ένα βιβλιαράκι με τα επαγγέλματα που έχουν εκλέιψει, αλλά τελικά πήρα κάτι άλλα που είχα πιο πολύ ανάγκη για το θέμα που δουλεύουμε στο σχολείο. Αλλά μπορείς να πάρεις αυτό το βιβλίο http://www.koraisbooks.gr/newbooks/shop.product_details/4209/flypage.tpl/309152 Πιστεύω θα σε βοηθήσει.

    Τώρα για το ποιες δραστηριότητες θα ακολουθήσεις, καλό είναι να βάζεις ένα ερέθισμα στα παιδιά αρχικά, μια φωτογραφία ας πούμε με το θέμα που θες να συζητήσεις με τα παιδιά, να σου πουν τι βλέπουν, να σημειώσεις τις απόψεις τους σε χαρτάκια και να τα βάλεις γύρω γύρω από την φωτογραφία που θα τους δείξεις με το θέμα σου. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να ξεκινήσεις με μια φωτογραφία από το γαϊτανάκι http://www.paidika.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=655&Itemid=83 με μια φωτογραφία http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.ambelonas.gov.gr/files/331/kathara%2520deytera%2520gaitanaki%2520%2814%29.jpg&imgrefurl=http://www.ambelonas.gov.gr/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D34%26Itemid%3D76&usg=__UaWLaCGwMGZiJt0joc_2aq316xY=&h=298&w=448&sz=150&hl=el&start=0&sig2=wxEUZQEwHscgT2tsZ7-UFw&zoom=1&tbnid=BFXLPrdNvnnHXM:&tbnh=149&tbnw=225&ei=R4BZTaThHsKxhQfDkbHVDA&prev=/images%3Fq%3D%25CE%25B3%25CE%25B1%25CF%258A%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B9%26um%3D1%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26biw%3D1280%26bih%3D589%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=285&vpy=91&dur=1421&hovh=183&hovw=275&tx=157&ty=108&oei=R4BZTaThHsKxhQfDkbHVDA&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0 και να ακούσεις από τα παιδιά τι έχουν να σου πουν και να τα σημειώσεις. Στην συνέχεια, θα μπορούσες να διαβάσεις στα παιδιά το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=232667, να ακούσετε το Γαϊτανάκι τοπυ Λουκιανού Κηλαϊδόνη και να το χορέψετε, να φτιάξετε το δικό σας γαϊτανάκι, να δείτε βιντεάκια από έθιμα αποκριάτικα http://www.youtube.com/watch?v=nXvS10elj9Y&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=nXvS10elj9Y&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=b342Ridjdvs&feature=related, να δείτε πως τα χορεύουν http://www.youtube.com/watch?v=xXkHNtRAfwQ&feature=related και τι κινήσεις αστείες κάνουν. Από το βιβλίο ήδη, που αναφέρονται οι διάφοροι μασκαράδες, μπορείς να ρωτήσεις τα παιδιά αν θα ήθελαν να φτιάξετε όλοι μαζί διάφορες μάσκες για να φορέσουν και να στολίσουν την τάξη.

    Κάπως έτσι πρέπει να κινείσαι 😉 Ελπίζω να σε βοήθησα!!!

  261. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΡΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ…ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥ Η ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ..ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΝΑΝΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΣΚΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΩ ΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΛ.ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΞΕΛΙΞΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ….ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΩ ΤΟΥΣ ΝΑΝΟΥΣ….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ…ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ…

  262. Μικρούλα μου, αν πάρεις το βιβλίο που σου είπα για τα επαγγέλματα, τότε μπορείς να εξελίξεις την πλοκή όπως ακριβώς σου είπα και με το Γαϊτανάκι. Ένα ερέθισμα, μια φωτογραφία επαγγέλματος που θα δώσει στα παιδιά το κίνητρο να ρωτήσουν τι είναι αυτό που βλέπουν και ύστερα να συζητήσετε για τα επαγγέλματα. Με ερώτηση προς αυτά και όχι προστακτικά, θα πάρεις την γνώμη τους για το αν θέλουν να δουν και άλλα τέτοια επαγγέλματα, να δείτε εποπτικό υλικό και ‘ύστερα να τα οδηγήσεις να φτιάξουν τις μάσκες.

    Θα μπορούσατε, αφού επεξεργαστείτε τα επαγγέλματα που θέλεις και θέλουν τα παιδιά, να φτιάξετε μια ιστορία με χαρακτήρες και ήρωες τους ανθρώπους που κάνουν αυτά τα επαγγέλματα. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις τον πυροσβέστη, τον αστυνόμο, τον ανθρακωρύχο, τον σιδερά, τον ταχυδρόμο κλπ, που ζουν σε ένα μικρό χωριό μέσα σε ένα δάσος… Ο σιδεράς εκεί που πυρώνει το σίδερο, ξαφνικά πιάνει φωτιά από απροσεξία του, ο ταχυδρόμος βλέπει τι γίνεται και στέλνει μνμ στον πυροσβέστη για να έρθει να βοηθήσει, ο αστυνόμος πάει να δει την κατάσταση… ο ανθρακωρύχος εκεί που δουλεύει, μπορεί να πέσει πάνω σε γερό βράχο και να μην μπορεί να δουλέψει, οπότε θα τον βοηθήσει ο εσκαφέας με τον οδηγό του μηχανήματος και ούτω καθ εξής!!!! Δηλαδή, από τα παιδιά θα μπορούσε να βγει μια τέτοια ιστορία, αρκεί να τους δώσεις την αρχή… και όλα θα έρθουν από μόνα τους. Έτσι μέσα από αυτή την ιστορία, μαθαίνουν για τους κινδύνους των επαγγελμάτων αυτών, τι θα έπρεπε να κάνουν οι εργάτες για να αποτρέψουν αυτό που έγινε, τι θα έπρεπε να προσέξουν, πως θα μπορούσαν να προστατευθούν.. Όλα θα βγουν μέσα από την παρουσίαση που θα τους κάνεις και από την ιστορία που θα δημιουργήσουν.

    Οι νάνοι, άνετα θα μπορούσαν να είναι οι ανθρακωρύχοι. Θα φτιάξεις ένα στεφανάκι και πάνω στο στεφανάκι θα σχεδιάσεις ένα σκουφάκι σε χαρτόνι, και θα το κολλήσεις, και έχεις τους νάνους σου.

  263. Γειά σου και πάλι κούκλα. Όπως βλέπω είσαι ακόμα στον αγώνα . Stand by σε ό,τι σου ζητηθεί. Μπράβο σου. Λοιπόν η δικιά μου επιθυμία είναι κανένα παιχνιδάκι αποκριάτικο διαφορετικό απο τα συνηθισμένα (μπόουλινγκ ή στόχου στο στόμα του κλόουν )για την γιορτή …. Τι λές ;;;;

  264. καλο μου αστροπελέκι τώρα είδα το μήνυμα σου!Αυτό ακριβώς έψαχνα.Τώρα θα ξεκινήσω να φτιάχνω μερικούς απο τους τέλειους κλοουν που είδα στο μπλογκ σου!

  265. e-psili μου τι κάνεις;;; Πολύ ωραία η ιδέα σου με το στόμα του κλόουν και τον στόχο! Κάτι σα να λέμε γκολφ στο στόμα του κλόουν!!! Εξαιρετικά!!!

  266. Καλησπέρα Αστροπελέκι και συγχαριτήρια για την καλή δουλειά! Επειδή βλέπω πως είσαι πολύ ενημερωμένη θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις καθόλου παιδικά ποιηματάκια για τη γη και το διάστημα. Το αναπτύσουμε σαν θέμα στο σχολείο και θα κάνουμε μια μικρή γιορτούλα αλλά δεν βρίσκω κάτι….

    Ευχαριστώ!!

  267. Lucimar σε ευχαριστώ πολύ καλή μου!!!
    Χμ, δεν έχω κάτι στο υλικό μου, αλλά θα το ψάξω και θα σου ξαναπαντήσω!

  268. φανταστικο μου αστροπελεκι γεια χαρα!Μηπως έχει περασει απο τα χερια σου ποτε κατι σε σεναριο της χιονάτης????θα το κανουμε θεατρικο ληξης της χρονιας και ναι μεν ξερουμε την ιστορια αλλα πρεπει να το προσαρμοσουμε και σε τετραστοιχα…..Αν εχεις κατι στο μυαλο σου διαφωτισε με!

  269. zax μου γεια σου και σένα! Σε στυλ ποιημάτων δεν έχω κάτι αλλά αν έχεις το cd των Ζουζουνιών «H Χιονάτη και οι εφτά νάνοι», που είναι τραγούδια και αφήγηση από το παραμύθι, ενδεχομένως και να μπορέσεις να το προσαρμόσεις!

  270. Αστροπελέκι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Σε τραγουδάκι μήπως σου έρχεται κάτι στο μυαλό? Έχω βρει το τραγούδι η γη μας (που μιλάει για την αστρονομία) στο cd Κάτω από ενα κουνουπίδι αλλά τίποτα άλλο… βλέπεις είμαι νέα στο επάγγελμα (πρώτη χρονιά) και ακόμα δεν εχω εμπλουτίσει το υλικό μου…

    Ευχαριστώ και πάλι!

  271. Lucimar μου δυστυχώς απ όσο έψαξα, δεν βρίσκω και γω κάτι σε τραγουδάκι.
    Θα μπορούσες όμως να κάνεις κάτι άλλο… Όπως να βάλεις διάφορα είδη μουσικής και να τις χαρακτηρίσετε ως ελαφριές και βαριές ή και να βάλεις μουσική και τα παιδιά να γίνουν αστροναύτες, που φτάνουν στη Σελήνη και περαπατούν ανάλαφρα, στον αέρα, ότι γυρνάνε στο διαστημόπλοιό τους για να φάνε και το φαγητό αιωρείται και προσπαθούν να το πιάσουν. Γενικότερα, κινήσεις που δείχνουν ότι βρίσκονται εκτός βαρύτητας!

  272. γεια σου αστροπελέκι μου….θα ήθελα να με βοηθήσεις αν μπορείς βέβαια στο πως να φτιάξω πίόνια για ένα επιδαπέδιο παιχνίδι που θέλω να παίξω..θα έχω δυο ομάδες και δεν μου έρχεται κάποια ιδέα για το πως να τα φτίαξω.
    ευχαριστω προκαταβολικα!!!

  273. Μικρούλα γεια σου! Για επιδαπέδιο παιχνίδι, μπορείς να πάρεις ρολά από χαρτί υγείας, ν τα στολίσετε με τα παιδιά και έχετε έτοιμα και μεγάλα πιόνια!

  274. ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ Κ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ … ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ… ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΙΛ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…Σ

  275. Μου αρέσει πολύ η σελίδα σου! Σε βρήκα τυχαία, ψάχνοντας για κάποια κατασκευή, εν όψει της γιορτής της μητέρας. Είμαι δασκάλα, σε δημόσιο σχολείο και θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να δημοσιεύσεις κάποια εύκολη κατασκευή, γιατί ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος (το σχολείο είναι αναμορφωμένου προγράμματος, αν έχεις ακουστά). Α! Να μην ξεχάσω να σου πω ότι το Απεράθου, το χωριό σου, το έχω επισκεφτεί, γιατί η κουνιάδα μου έχει παντρευτεί συχωριανό σου! (μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!!!)

  276. Γεια σου Μαρία μου! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ καλή μου 🙂
    Μπορεις να δεις εδώ https://astropeleki.wordpress.com/2010/05/04/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/ κάποιες κατασκεούλες για την γιορτή της μητέρας.

    Όσο για τ’ Απεράθου, είναι όντως μικρός ο κόσμος!!!!

  277. Οι καρδούλες από γκοφρέ μπαλάκια είναι απίθανες και φαίνονται εύκολες. Θα το επιχειρήσω!!
    Θαυμάζω τη δουλειά σου… μου θυμίζεις μια πολύ καλή νηπιαγωγό του μικρού μου γιου (έχω κι έναν μεγάλο, στο γυμνάσιο). Να είσαι πάντα καλά και γεμάτη όρεξη, κέφι κι αγάπη για τη δουλειά σου!!

  278. Kαλησπέρα κούκλα. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις το φύλλο εργασίας που είδα στον αριθμό 7 με το ποιηματάκι για τους λαγούς απο ποιό βιβλίο είναι;;;

  279. Γεια σου αστροπελέκι!!!είμαι κι εγώ νηπιαγωγός που θα μπω στο επάγγελμα(θεού θέλοντος) από Σεπτέμβρη…πολύ ωραίο το site σου και το επισκέπτομαι συχνά.έχω πολύ άγχος για τη νέα χρονιά κι ελπίζω να με βοηθήσεις…μήπως γνωρίζεις καθόλου που μπορώ να βρω μουσικοκινητικές δραστηριότητες ή παρόμοια τραγουδάκια?????

  280. Γεια σου Μαριάννα μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου, εύχομαι με την σειρά μου καλή αρχή 🙂
    Μουσικοκινητικές δραστηριότητες και τραγούδια μπορείς να βρεις και εδώ στις αντίστοιχες κατηγορίες στα δεξιά της σελίδας. 🙂

  281. Καλημερα σαςςς!!!! Ειμαι καινουργιο μέλος στο site σας και εχω κατενθουσιαστει!!!!!! Έχω τελειώσει και εγω στο ΤΕΠΑΕΣ στη Ρόδο και πραγματικά μου λείπει η πανέμορφη Ρόδος!!!!! Εγω απο Κύπρο είμαι και δουλεύω σε νηπιαγωγείο και ξετρελάθηκα με το site!!! Πραγματικά πολλα συγχαρητήρια!!!!!! :))))
    Θέλω να αν μπορείτε να μου δώσετε ιδέες για παιχνίδια γνωριμίας για ηλικίας 2 με 3 χρονών… Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων…:)))

  282. Se euxaristw poliiii:) se euxaristoume gia tin politimi voi8eia pou dineis eidika se mas pou twra xekiname… sinexise tin kali douleiaa:)

  283. Γειά σου αστροπελέκι μου!!! Βοήθεια ζητώ και εγω!! Αύριο ξεκινάμε σχολείο!! ¨Οπως καταλαβαίνεις πρώτη μέρα θα γίνεται χαμος! Κ εγω δεν ξέρω τι να κάνω!! Εχω αγχωθεί τοσο πολύ που δεν μου ερχεται καμια ιδέα!! Να πώ κανένα τραγουδάκι; Να κάνω καμια χειροτεχνια; Δεν εχω ιδέα! κ θα είναι και μικρούλια….Γύρω στα 3…Αν έχεις καμια ιδεούλα πες μου!!

  284. Μαρί μου αρκεί για πρώτη μέρα να τα αφήσεις να εξερευνήσουν τον χώρο, να τους δείχνεις κάθε γωνιά τι παιχνίδια έχει και να τα μαζέψεις στον κύκλο, να γνωριστείτε και να πείτε πως περάσατε στις διακοπές. Μην ξεκινήσεις από την πρώτη μέρα με χειροτεχνίες. Χαλαρά! Το βασικό είναι να εξοικειωθούν με τον χώρο και τα παιδιά. 🙂

  285. Mari μου έτσι θα ξεκινησεις! Με γνωριμία 🙂
    Τραγουδάκι καλημέρας έχω αυτό
    Καλημέρα, καλημέρα
    βγαίνει ο ήλιος πάλι πίσω από το βουνό
    Καλημέρα, καλημέρα
    τώρα θα σας πω, τώρα θα σας πω
    Όλα γύρω, όλα γύρω
    θέλω να τα μάθω, θέλω να τα δω
    Όλα γύρω, όλα γύρω
    για να τα χαρώ, για να τα χαρώ.

  286. Δυστυχώς δεν την έχω την μουσικούλα σε βιντεάκι για να το άκουγες. Θα προσπαθήσω να κάνω μια ηχογράφηση και θα στο στειλω.

  287. γεια σου και παλι Ευδοκια μου! Τι κανεις….?? Να σου πω μηπως εχεις το τραγουδακι παιζουν μπαλα τα χταποδια?? Ψαχνω στο internet αλλα δν το βρηκα!!

  288. Γεια σου Mari μου!!! Δεν το έχω και δεν νομίζω πως υπάρχει γιατι το έχω ψάξει και εγώ. Μόνο στίχους και αν ξέρεις να το τραγουδάς στα παιδιά.

    Σου έχω αργήσει αυτό που σου είπα, αλλά αντιμετωπίζω τεχνικό προβληματάκι. Θα στα στείλω όσο πιο σύντομα γίνεται.

  289. οκ σε ευχαριστω παρα πολυ…..!!! με τον χρονο σου…. οποτε μπορεις!! σε ευχαριστω πολυ παντως!! καληνυχτα!!

  290. γεια σου αστροπελέκι, είναι η α΄φορά που σε διαβάζω και μάλιστα κατατύχη, έψαχνα κάποιον ή κάτι για να με βοηθήσει να ανεβάσω ως θεατρικό για τις 3 δεκεμβρίου φέτος το «η μιμή με τα μεγάλα αυτιά», μήπως υπάρχει κάτι με διαλόγους; και τα μεγάλα αυτιά με τι να τα φτιάξω;;; σε ευχαριστώ εκ των προτέρων ακι σου εύχομαι καλή συνέχεια και κουράγιο σε αυτό που ανέλαβες να κάνεις

  291. Ριτσάκι μου καληαπέρα! 🙂
    Το «η Μιμή με τα μεγάλα αυτιά» είναι βιβλίο; Δεν το γνωρίζω, οπότε δεν έχω διαλόγους που ζητάς. Αν είναι ιστορία, μπορείς να το προσαρμόσεις με διαλόγους εσύ η ίδια.

    Για το πως θα φτιάξεις τα μεγάλα αυτια; Δεν είναι δύσκολο. Απλά θα σχεδιάσεις μεγάλα αυτιά είτε σε χαρτόνι στο χρώμα του δέρματος ή πάνω σε ενα άλλο υλικό που λέγεται αφρώδες. Και θα τα στερεώσεις πάνω σε μια στέκα για να είναι σταθερά στο κεφάλι.

  292. γεια σου αστροπελέκι…..εχεισ καμια ιδέα για δραστηριότητεσ ή παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο για παιδιά ηλικίασ 2 χρονών που δεν κάθονται καθόλου και έχουν βαρεθεί τα κλασικά τουβλάκια και τέτοια παιχνίδια σαν αυτα???ευχαριστώ εκ των προτέρων….

  293. Παπάκι μου υπάρχουν πολλά στην σελίδα από δραστηριότητες και παιχνίδια. Για να στα αναφέρω όλα είναι λίγο δύσκολο, καταλαβαίνεις! Κάνε μια βόλτα στο μπλογκ και θα βρεις αρκετά. Επίσης βάλε και στο google «παιχνίδια-δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών», θα σε βοηθήσει πολύ 🙂

  294. astropeleki μου θελω βοηθεια!! θελω να βρω τραγουδακι για κλεισιμο της γιορτής των χριστουγεννων οχι ομως κλασσικα χριστουγενιάτικα οπως αχ ελατο κ τετοια!! κατι διαφορετικο να μιλαει για αγάπη, για προσφορά….αλλα καπως εντεχνο!! εχεις καμια ιδέα; αυριο θα πρεπει να τους το πω κ δεν μου ερχεται τιποτα!! ειμαι σιγουρη θα εχεις κατι πολυ καλο να μ πεις…!!

  295. γειά σου κούκλα καιρό έχουμε να τα πούμε. Είδα το θεατρικό σου με το εργαστήρι του Αη-Βασίλη. Σου είναι εύκολο να μου προτείνεις τις μουσικές που χρησιμοποίησες ;;; γιατί μια παραλαγή του θα κάνουμε κι εμείς. Ευχαριστώ

  296. γεια σας ειμαι καινουρια και περιττο να σας πω οτι ειναι τελειο το site…Ειμαι μαμα δυο κοριτσιων 7 και 3 χρονων.Η μικρη μου στον παιδικο σταθμο εχει μια δασκαλα σαν και το αστροπελεκι που αγαπαει πολυ πολυ τη δουλεια της και αυτο φαινεται και στα παιδια.Εχει μεγαλη διαφορα η μικρη μου στον χαρακτηρα απο τοτε που ξεκινησε παιδικο σταθμο.Η μεγαλη μου παει 2α Δημοτικου και θα ηθελα εδω τη βοηθεια σας….οσο μπορειτε τουλαχιστον.Στο δημοτικο της κορης μου ειμαι προεδρος στο συλλογο γονεων και κηδεμονων.το σχολειο μας δεν εχει αιθουσες για να πραγματοποιουνται σχολικες εορτες με τη συμμετοχη των παιδιων οπως γινεται αλλου.οι γονεις παραπονιουνται σε μενα σαν προεδρο να βρουμε μια λυση….εγω εχω ολη την καλη διαθεση να οργανωσω κατι τετοιο αλλα δεν ξερω πως….σκεφτομουν να οργανωσω κατι για την 25η Μαρτιου και θελω ιδεες απο σας….να σημειωσω οτι υπαρχει διπλα στο σχολειο ενας χωρος που μπορει να ζητηθει απο το δημο μας και να χρησιμοποιηθει γι’αυτον τον λογο….ευχαριστω πολυ και περιμενω ιδεες!!!!

  297. Kατερίνα μου γεια σου! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου 🙂
    Τώρα σε αυτό πουμε ρωτάς…ψάχνεις για θεατρικό για την 25η Μαρτίου ή κάτι σχετικό σε γιορτή για την επέτειο;

  298. λοιπον ευδοκια μου και οι υπολοιπες φιλες εδω μεσα….σημερα μιλησα με τους δασκαλους του σχολειου και μου ειπαν οτι για να οργανωσουμε (μαζι συλλογος και δασκαλοι) κατι για την 25η Μαρτιου θελει πολλη δουλεια και πολλες χαμενες ωρες μαθηματων….οπως καταλαβαινετε λοιπον μαλλον δεν εχουν «διαθεση» για κατι τετοιο…..θα ηθελα λοιπον κατι σαν γιορτη αλλα μαλλον οχι σκετς γιατι θα πρεπει να μαζευω τα παιδια ωρες εκτος σχολειου για να κανουν προβες και αυτο δεν ειναι εφικτο(τουλαχιστον απο μενα λογω ελλειψης χρονου).κατι σε ποιηματα???…???
    περιμενω κατι το διαφορετικο αν σας ερχεται κατι….ευτυχως εχω χρονο για να το ψαξω και να το δουλεψω οποτε ακουω ιδεες!!!!!!!!!!
    τελειο το site μονο και μονο που υπαρχει και ανταλλασουμε ιδεες!

  299. Κατερίνα μου όντως έχεις πολύ χρόνο για να το ψάξεις. Στην καρτέλα Θεατρικές παραστάσεις, έχω και για 25η Μαρτίου, θεατρικά και ποιήματα, οπότε ρίξε μια ματιά, να δεις αν κάτι σε ενδιαφέρει. Διαφορετικά, μέχρι την 25η, κάτι θα βρούμε!

  300. geia sas koritsia kai astropeleki…sugxaritiria gia to site sou…eimai sunadelfos kai egw,exw teleiwsei twn nipiagwgwn ths patras!!! aaaa kai eimai kai egw udroxoaki,xixii…tha ithela an uparxoun theatrika na dhmosieuseis kalokairina pou exoun sxesh me mousikes apo olo to kosmo,thetrika mesa apo dekaeties twn sixties…kai alla tetoia an uparxoun…euxaristw filakiaaaaa…

  301. mpiaki σε ευχαριστώ πολύ 🙂
    Δες εδώ https://astropeleki.wordpress.com/category/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/ είναι όλα τα θεατρικά που έχω στην σελίδα. Έχω και ένα θεατρικό για τα παιδιά της γης, που είχα κάνει όταν δούλευα στον παιδικο σταθμό, με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

  302. καλημερα!το μπλοκ σου ειναι υπεροχο!θα ηθελα τη πολιτιμη βοηθεια σου!ειμαι φοιτητρια ακομα και κλειθηκα να παω σε νηπιαγωγειο και σε 3 μερες να διδαξω μια ενοτητα!με την ομαδα μου διαλεξαμε το θεμα δασος!ως εδω καλα!αλλα μας ζητησαν ενα σεναριο που οι στοχοι του αφενος να συνδεονται με την ιστορια αλλα και να επιτελουνται μεσα απο διαθεματικες δραστηριοτητες.Δηλαδη οι διαθεματικες δραστηριοτητες θα εμπλεκονται με το σεναριο και θα ειναι αναγκαιες για να συνεχισει η ιστορια..Καμια ιδεα;

  303. Ελένη μου ευχαριστώ πολύ!!!
    Ίσως θα πρέπει για παράδειγμα να το πας σαν παιχνίδι θησαυρού. Του τύπου, βρείτε 4 μήλα για να προχωρήσετε….μέσα στους θάμνους κρύβονται 5 κουνελάκια, πιάστε τα για να προχωρήσετε… μέσα στο δάσος κρύβονται τα γράμματα δ,α,σ,ο,ς ανακατεμμένα, βρείτε τα, σχηματίστε την λέξη. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο πρέπει να κάνεις, αναλογα με το σενάριο που έχετε φτιάξει και τα στοιχεία που έχετε δώσει, τους ήρωες κλπ. Δοκίμασε να κάνεις κάνεις κάτι τέτοιο.

  304. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου:) Το πρόβλημά μας είναι όμως ότι ενώ εχουμε καταλήξει στο θέμα δε μπορούμε να σχηματίσουμε μια ρεαλιστική ιστορία που να μεταβαίνει στα παιδιά της τάξης, δηλαδή συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες που βγαίνουν απο την ιστορία. Οι διαθεματικές δραστηριότητες δε πρέπει να είναι άκυρες με το θέμα και τους στόχους του θέματος μας αλλά να είναι αναγκαίες για να συνεχιστεί η ιστορία! Δηλαδή να μην κάνουν μια δραστηριότητα των μαθηματικών επειδή πρεπει να γινει αλλα μεσα απο την ιστορία να προκύπτει ενας προβληματισμος ώστε να μεταβουν σε αυτη τη δραστηριοτητα που εξυπηρετει και το στοχο μας!
    Το ξέρω ότι μπορει να μην ειναι κατανοητα αυτα που γράφω!ευχαριστουμε όμως εκ των προτερων!κάθε βοήθεια για μας είναι σημαντική!:)

  305. Ελένη μου, τα παιδιά έχουν φαντασία και το μυαλό τους πάει εκεί που δεν πάει το δικό μας. Οπότε να είσαι σίγουρη πως αν η ιστορία σας έχει στοιχεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους, τότε τα παιδιά θα το οδηγήσουν εκεί που θέλετε. Από την άλλη να ξέρετε, πως εσείς μπορείτε να την πάτε την ιστορία εκεί που θέλετε, αλλά το ίδιο μπορούν να κάνουν και τα παιδιά.
    Τώρα, εάν θέλετε να κάνετε πιο έντονο τον προβληματισμό, ίσως θα έπρεπε να παίξετε με αινίγματα, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν το νόημα (αποτέλεσμα αυτού είναι να μην τους το δίνεις έτοιμο στο πιάτο, πρέπει να πασχίσουν για να βρουν το νόημα) και να δίνεις στοιχεία εάν βλέπεις να δυσκολεύονται.

  306. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβούλες γιατί είμαι δεκαπέντε ετών και με ενδιαφέρουν πολύ καινούργια πράγματα και δραστηριότητες.

  307. Ειrinoyw είναι δεδομένο ότι γίνονται στο νηπιαγωγείο όλα αυτά που βλέπεις… εκτός και αν δεν έχεις καταλάβει την θεματολογία της ιστοσελίδας!

  308. Καλημέρα, είμαι η Μάρω, μαμά που ασχολείται με τα κορίτσια μου, πρώτης και δευτέρας δημοτικού.

    Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας σε για τις υπέροχες στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς που μας προσφέρεις με τις όμορφες ιδέες σου!
    Φέτος αποφασίσαμε κάποιες μαμάδες να κάνουμε ένα ινδιάνικο παιχνίδι με κατασκευές και κυνήγι χαμένου θησαυρού. (Πέρσυ είχαμε κάνει πειρατικό!)
    Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σου σε κατασκευές (ζωα του δάσους,αστερισμούς, ήλιος, φεγγάρι) ή οποιαδήποτε άλλη ιδέα.

    Ευχαριστώ πολύ πολύ!
    Μάρω

  309. Μάρω σε ευχαριστώ πολύ!!!
    Πες μου στο περίπου ή στείλε μου μέιλ στο vdox.xft@gmail.com, εάν δεν θες να δημοσιοποιήσεις το παιχνίδι, μιας και τώρα το φτιάχνεται, τι ακριβώς είναι αυτό που θα κάνετε, έτσι ώστε να σκεφτώ καλύτερα με τι υλικά να φτιάξετε όσα μου ζητάς!

  310. Καλησπέρα,
    Είμαι η Μαλβίνα, είμαι σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα στην Γαλλία, ασχολούμε με παιδιά απο 2,5- 6 χρονών. Θα ήθελα να τους μάθω κάποια εύκολα τραγουδάκια και παιχνίδα στα ελληνικά. Θα μπορούσες να μου υποδείξεις μερικά.
    Σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ

  311. Μαλβίνα Καλησπέρα!
    Μπορείς να δεις στην καρτέλα Μουσική- Χορός, Παιδικά μουσικοκινητικά https://astropeleki.wordpress.com/category/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%8C%CF%82/ αρκετά τραγουδάκια. Σκρολάρεις προς τα κάτω για να δεις και ρτα παλαιότερα, και πατάς και older posts για να σου βγάλει τα πρώτα πρώτα μικρά και εύκολα τραγουδάκια!
    Για παιχνιδάκια δες εδώ http://blogs.sch.gr/ankarath/2011/01/28/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83/
    εδώ http://nipiagogio.wordpress.com/tag/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5/

Σχολιάστε