Το Χ του Χειμώνα… Το Χ της Χαράς και του Χορού


Το Χ είναι του Χειμώνα… ναι ναι… αλλά δεν είναι μόνο αυτό!!!

Μιας και δουλεύουμε την εποχή του Χειμώνα, είπαμε να μάθουμε και το γραμματάκι Χ. Τα παιδιά, στο πρωινό ωράριο, είχαν δουλέψει πάνω σε χιονάνθρωπους, τους οποίους και θα παρουσιάσω μόλις τελειοποιηθούν, μίλησαν για το χιόνι…

Με την ευκαιρία αυτή, λοιπόν, είπαμε να ασχοληθούμε λίγο με το Χ… και να σκεφτούμε λεξούλες που ξεκινάνε με αυτό το γραμματάκι!

Έτσι, έπιασα χαρτί και μαρκαδόρο… τα παιδιά σκεφτόντουσαν και μου υπαγόρευαν! Φτιάξαμε μια λίστα με λέξεις που ξεκινούν με το Χ, τις έγραφα με διάφορα χρώματα… και αφού τελειώσαμε και δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε άλλες, κάτσαμε να κυκλώσουμε σε όλες τις λεξούλες το Χ.


Αφού το κάναμε και αυτό, με επιτυχία, ακούσαμε κάτι περίεργες φωνούλες από κάπου…. (οι φωνούλες έβγαιναν από μένα φυσικά, όσο μπορούσα χωρίς να με καταλαβαίνουν!). Μα απορήσαμε… Από που έρχονται αυτές οι φωνές;;;; Ποιος κάνει καλέ αυτές τις φωνούλες;;; Ψάχναμε από εδώ, ψάχναμε από εκεί… τα παιδιά γελούσαν… απορούσαν… Και τελικά εντοπίσαμε την πηγή των φωνών!!! Ερχόντουσαν από ένα κόκκινο κουτί, δίπλα στο καρεκλάκι μου!!!! Για να δω… ξανά οι φωνούλες μίλησαν…. και άρχισε το κουτί να κουνιέται και να χοροπηδά…. Μα τι στο καλό;;; Τι έχει μέσα αυτό το κουτί και χοροπηδά ωσάν το βατραχάκι;;;; Και όσο το κρατούσα, τόσο πιο πολύ κουνιόταν το κουτί και χοροπήδαγε…και κόντεψε να φύγει από τα χέρια μου… Από την πολλή την ταραχή, πετάχτηκε το καπάκι του!!!! Και τότε εμφανίστηκαν…

…η Χαρά και ο Χορός…

Συστήθηκαν στα παιδιά… Τα παιδιά ρώτησαν ποιοι είναι και τι κάνουν μέσα στο κουτί! Η Χαρά και ο Χορός είναι δυο πολύ γελαστά παιδιά, και χαρούμενα, και παιχνιδιάρικα, και φασαριόζικα, και ταραξίες!!! Ο χορός τους από την πολλή χαρά τους ταρακουνούσε το κουτί! Μα τι κάνετε μέσα στο κουτί; Ρώτησαν και πάλι τα παιδιά! Και οι ήρωές μας τους απάντησαν ότι χόρευαν μέσα σε αυτό!!! Γι αυτό και χοροπηδούσε έτσι!!!

Όμως, η Χαρά και ο Χορός κάποια στιγμή είπαν στα παιδιά: Ξέρετε, τόση ώρα μέσα στο κουτί, ακούμε διάφορα… Λέτε διάφορες λεξούλες που ξεκινούν από το Χ και έχετε γράψει τόσες! Αλλά στεναχωρηθήκαμε…
Και γιατί στεναχωρηθήκατε; Είπαν τα παιδιά…
Μα γιατί ξεχάσατε να πείτε στις λεξούλες τη Χαρά και το Χορό, που και οι δυο ξεκινούν με το Χ!!!!
Και έτσι συμπληρώσαμε στις λεξούλες μας και τη Χαρά και το Χορό!!!

Η Χαρά και ο Χορός, μας είχαν φέρει κάτι… Μας είπαν, λοιπόν, αν θέλαμε να μάθουμε το τραγούδι τους! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έτσι ξεκινήσαμε:

Ο Χορός και η Χαρά
το Χ το έχουνε μπροστά
τα δυο μου δάχτυλα σταυρώνω
το Χ το φτιάχνω και καμαρώνω

Σταυρώνω μπράτσα σταυρώνω χέρια
το Χ το φτιάχνω και σκάω στα γέλια
και με τα πόδια τώρα μπορώ
κι όταν το φτιάχνω χοροπηδώ!

Σταυρώσαμε δαχτυλάκια, σχηματίσαμε το Χ
Σταυρώσαμε χεράκια, σχηματίσαμε το Χ
Σταυρώσαμε και ποδαράκια,σχηματίσαμε το Χ…
… και αρχίσαμε να χοροπηδάμε έτσι με σταυρωμένα πόδια και χέρια!!!

Ύστερα, ζωγραφίσαμε την Χαρά και τον Χορό και γράψαμε στο χαρτί μας όσες πιο πολλές φορές μπορούσαμε το Χ για να τους κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενους!!!

9 thoughts on “Το Χ του Χειμώνα… Το Χ της Χαράς και του Χορού

  1. Καλά ε; Έχω μείνει άφωνη. Πολύ in σε βρίσκω! Πολύ πιασάρικος ρυθμός βρε παιδάκι μου – τα τρέλανες τα πιτσιρίκια, φαντάζομαι! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ! ΕΥΓΕ!
    Ευφυέστατο……

  2. ΤΕΛΕΙΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ?ΛΕΩ ΤΩΡΑ ,ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΟΙΞΕ Η ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Τίνα μου ναι γιατί όχι!!! Μπορεί να γίνει και παιχνίδι γνωριμίας αν το προσαρμόσεις!!!!!

    Εύχομαι να σε ειδοποιήσουν!!!!!

Σχολιάστε