Η Κυρά Σαρακοστή…


Δεν είχαμε προλάβει να φτιάξουμε την κυρία Σαρακοστή την βδομάδα που έπρεπε, αλλά δεν την αφήσαμε κιόλας! Κατευθείαν, μετά την 25η Μαρτίου, βουυυυυυυρ και κυρία Σαρακοστή!

Είδα από μια άλλη σελίδα (συγνώμη που δεν θυμάμαι, αλλά είναι τόσα πολλά που το μυαλό δεν συγκρατεί….!!! ) μια πολύ ωραία κατασκευή ημερολογίου αντίστροφης μέτρησης για την Σαρακοστή.

Έτσι, λοιπόν, πρωί πρωί, πιάσαμε δουλειά… Ζήτησα την βοήθεια όποιων παιδιών ήθελαν… και γράψαμε πάνω σε χαρτονάκια τις μέρες της βδομάδας επί 7 φορές, όσες είναι και οι βδομάδες μέχρι να έρθει το Πάσχα.

Τα κολλήσαμε με τη σειρά και φτιάξαμε το ημερολόγιο της αντίστροφης μέτρησης για το Πάσχα.

DSC00629

DSC00630 DSC00633
DSC00634 DSC00637

Έτσι, κάθε μέρα θα σβήνουμε και από μία μέρα!!!

Φτιάξαμε και την κυρά Σαρακοστή μας, με τα 7 της ποδαράκια… την ντύσαμε με υφάσματα… της βάλαμε σταυρό στο κεφάλι, μα στόμα όχι γιατί νηστεύει!

DSC00631 DSC00632 DSC00635

DSC00636

Και του χρόνου!!!!

2 thoughts on “Η Κυρά Σαρακοστή…

  1. Καλέ, τι ωραία κυρά Σαρακοστή φτιάξατε! Εμείς στο σπίτι την φτιάξαμε από ζυμάρι. Αύριο θα κόψουμε το δεύτερο ποδαράκι! Και του χρόνου!

  2. Αστρονεραϊδούλα μου σε ευχαριστούμε πολύ! Όντως είναι πολύ όμορφη Σαρακοστή! Πέρσυ είχαμε κάνει ζυμαρένια, φέτος δεν προλαβαίναμε με τους χρόνους αν και το ειχα στο μυαλό μου.
    Να είσαι καλά!!!! 🙂

Σχολιάστε