Πως παίζουμε στις γωνίες;


Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθουμε αφού γνωριστούμε σαν ομάδα, είναι πως θα παίζουμε στις γωνίες! Παλαιότερα είχα υιοθετήσει αυτή την ιδέα, αλλά τις επόμενες χρονιές, ακριβώς επειδή δεν δούλευα από την αρχή, και τα παιδιά είαν ήδη μια ρουτίνα με την εκάστοτε συνάδελφο, δεν αλλάζαμε κάτι.

Φέτος λοιπόν, αποφάσισα να το επαναφέρω γιατί ήξερα ότι λειτουργεί, κυρίως για παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο σχολείο και συνήθως «μπουκάρουν» στις γωνιές χωρίς να βλέπουν το ταμπελάκι τι λέει και πόσα παιδιά χωράει.

Αρχικά να πω ότι όλες οι γωνιές έχουν το ταμπελάκι τους και φατσούλες χαμογελαστές για το πόσα παιδάκια χωρούν να ασχοληθούν.

Δίπλα ή πάνω ή από κάτω, αναλόγως τον χώρο, υπάρχουν θηκάκια για τα περιβόητα «εισιτήρια», με τα οποία τα παιδιά δηλώνουν την θέση τους στο παιχνίδι της κάθε γωνιάς.

Το εισιτήριο είναι η φωτογραφία μας, αργότερα μπορεί να γίνει το καρτελάκι με το όνομά μας, το οποίο βάζουμε πάντα στο θηκάκι για να παίξουμε, και έτσι να βλέπουν τα παιδιά για αρχή αν χωρούν να παίξουν με βάση αν υπάρχει κενό θηκάκι. Αργότερα αυτά τα θηκάκια θα αλλάξουν για να αρχίσουν να μετρούν τις φατσούλες. Όταν θέλουν να αλλάξουν γωνιά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να πάρουν το εισιτήριό τους, να μην το ξεχάσουν, για να πάνε σε επόμενη γωνιά και να δηλώσουν την παρουσία τους.

Από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του κανόνα αυτού, όλα πάνε ρολόϊ! Και όπως έχουμε πει, το εισιτήριο αυτό το προσέχουμε σαν τα μάτια μας να μην το χάσουμε, για να μπορούμε να παίζουμε στις γωνιές, άρα καθένας είναι υπεύθυνος για το εισιτήριό του!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s