Παρουσιολόγιο: Τα μανιταράκια


Το φετινό μας παρουσιολόγιο ονομάζεται «Τα μανιταράκια μας».

DSC04083 DSC04139

Πάνω στο κόκκινο μέρος-καπέλο του μανιταριού, θα τοποθετήσουμε τις φωτογραφίες των παιδιών μαζί με το όνομά τους για να το βλέπουν και να αναγνωρίζουν σιγά σιγά και τα γράμματα.

11 thoughts on “Παρουσιολόγιο: Τα μανιταράκια

  1. φανταστικόοο!!!!!!! Πολύ έξυπνο!! Τα χρώματα του τόσο έντονα και ζωηρά! Μπράβο βρε Ευδοκία! Και φαντάζομαι θα φτιάξεις και κάποιο άλλο όπου θα τοποθετούν το όνομά τους μπαίνοντας το πρωί στην τάξη ε?

  2. @ Μαράκι μου είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και συ και να στολίσεις το δωμάτιό σου!!!!!!

    @ Άντριά μου όντως τα χρώματα είναι πολύ έντονα και φωτεινά!!!
    Θα φτιάξω τα ονόματα των παιδιών σε καρτέλες διπλές, οι πρώτες να είναι κολλημένες στον τοίχο και τις άλλες θα τις τοποθετούν τα παιδιά αντιστοίχως στο όνομά τους. Απλά σκέφτομαι να φτιάξω ένα ζωάκι για κάθε παιδί, που να στολίζει το όνομά του στην άκρη για να το κάνω πιο παιχνιδιάρικο. Όλα θα γίνουν αρκεί να πάρω και υλικά για να μπορέσω να τα φτιάξω!!!

    Σκέφτομαι εναλλακτικά να φτιάξω ένα παρουσιολόγιο με μικρές καρτέλες ονομάτων, μαζί με τις μέρες της βδομάδας και να παίρνουμε παρουσίες και να τοποθετούμε κάθε μέρα τα ονόματα των παιδιών που είναι παρόντα!

  3. ‘Αργησα να σας ευχηθώ να έχετε μια υπέροχη χρονιά και να αποκτήσετε πολλές καλές εμπειρίες για το μέλλον σας.

    Kαλό ΣαββατοΚύριακο.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vlouits.blogspot.com
    twiter.com/kostasvloutis

  4. Mpravo Evdokia!! einai ola toso wraia auta pou ftiaxneis… Me exoun vohthisei para poly sth douleia mou(paidagwgos prosxolikhs hlikias eimai).. An kai exw ta vrefh…polles apo tis xeirotexnies sou tis prosarmozw sthn hlikia tous kai tis ftiaxnoume me ta paidia mou sthn taksh..(2-2,5 etwn)..Na sai kala kai se euxaristoume gia tis omorfes idees sou!!

  5. Ευδοξία χαίρομαι που μπορείς και προσαρμόζεις τις εργασίες και σε μικρότερες ηλικίες! Σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι πάντα καλά 🙂

  6. Είσαι φοβερή στην δουλεία σου,επειδή πηγάζει από αγάπη για τα παιδιά και κατ’επέκταση του αντικειμένου που σπούδασες.Είμαι απόφοιτη ΙΕΚ και εργάζομαι σε σταθμό με ηλικίες 2,5-3,5.Θα ήθελα να με βοηθούσες με ιδέες για κατάκτηση των χρωμάτων.Ανέλαβα τη δουλειά την προηγούμενη Δευτέρα και τα παιδάκια τώρα τα γνωρίζω-με γνωρίζουν και θέλω ,ειδικά για το πρώτο διάστημα να τους περνάω όλες τις γνώσεις μέσω παιχνιδιού.
    Να είσαι πάντα καλά και να μας μαθαίνεις ωραία πράγματα και να μας γεμίζεις χαρά για να την μεταδίδουμε στη νέα γενιά.Φιλιά.

  7. Γεια σου Μαρία μου! Για το ξεκίνημα, θα σου συνιστούσα να πάρεις τις παιχνιδοκάρτες από την Ευαγγελία Δεσυπρή «Τα χρώματα», εκδόσεις Παπαδόπουλος. Είναι πολύ καλές κάρτες και έχουν πάνω ζώα, φρούτα, στοιχεία της φύσης, αντικείμενα, φαγητά και γενικότερα διάφορα πράγματα, που δείχνει τα χρώματα και από την πίσω πλευρά γράφει το χρώμα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις εσύ τέτοιες κάρτες, με αντικείμενα που να δείχνουν το χρώμα και να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι με κάρτες που θα μοιράσεις στα παιδιά και χωρίς να κρυφοκοιτάξουν οι διπλανοί, να προσπαθήσουν να περιγράψουν αυτό που βλέπουν στην εικόνα χωρίς να πουν τι είναι και να το μαντέψουν τα υπόλοιπα παιδιά. Εσύ εκεί μπορείς να αναλάβεις να τους πεις τα χρώματα και να φτιάξεις έναν πίνακα διπλής εισόδου, με μια εικόνα αντικειμένου στην μία στήλη, και με το χρώμα και μόνο αυτό στην διπλανή στήλη. Μόλις φτιάξετε όλα τα χρώματα και έχετε όλα τα αντικείμενα στον πίνακα, μπορείτε να βγάλετε ένα ποιηματάκι για να το μάθετε, με βάση το χρώμα και το αντίστοιχο αντικείμενο. Από εκεί και πέρα, μπορείς να παίξεις με τα τραγούδια των Ζουζουνιών στα χρώματα, να τους δώσεις ασκησούλες που να πρέπει να ζωγραφίσουν ένα φρούτο με το ανάλογο χρώμα, ή να το κάνετε κολλάζ ή ό,τι άλλο εσύ νομίζεις.

Σχολιάστε