Παρουσιολόγιο: Υπογραφές με όνομα


Ναι ναι, το ξέρω, έχω καιρό να γράψω, αλλά πλέον δεν προλαβαίνω να βγάζω φωτογραφίες και να φτιάχνω ποστ. Όμως καιρός να επιστρέψω… δεν λέτε;;;

Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 βδομάδες πλέον, να παίρνουμε παρουσίες και γράφοντας το όνομά μας σε ένα παρουσιολόγιο, ώστε να εξοικειωθούμε περισσότερο με την γραφή. Φτιάξαμε, λοιπόν, ένα τύπου «Χτυπάω κάρτα κάθε μέρα» (όπως κάνουν οι εργαζόμενοι 😛 ).

Αφού έρθουν τα παιδιά στο σχολείο, βάζουν την κάρτα με το όνομά τους στο παρουσιολόγιό μας, και ύστερα γράφουν και το όνομά τους στο «βιβλίο με ονόματα παιδιών», όπως το ονόμασαν τα ίδια τα παιδιά. Μόλις μαζευτούμε, μετράμε αρχικά, τα παιδιά και ύστερα βλέπουμε και πόσες υπογραφές έχουν «πέσει». Όποιος έχει ξεχαστεί, υπογράφει εκείνη την στιγμή. Έτσι κάνουμε μία στατιστική του τύπου «πόσα παιδιά είμαστε σήμερα στην τάξη» και «πόσα λείπουν». Κοινώς, χρησιμοποιούμε την γραφή και τα μαθηματικά, κάνοντας πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Στο τέλος γράφουμε με αριθμούς πόσα παιδιά είναι παρόντα την κάθε μέρα.

4 thoughts on “Παρουσιολόγιο: Υπογραφές με όνομα

Σχολιάστε